Type functie

Fulltime

Geplaatst op

4 dagen geleden

Beschrijving

Wil je met ons een relevante bijdrage leveren aan veiligheidsvraagstukken van uitdagende infrastructurele projecten en tunnels?

Als specialist/projectleider Tunnelveiligheid en Fire Safety Engineering (FSE) werk je in multidisciplinaire projectteams aan uitdagende projecten. Je adviseert opdrachtgevers hierbij op basis van jouw inhoudelijke veiligheidsexpertise vanaf initiatieffase- tot aan realisatie en openstelling van (tunnel)projecten. Samen met andere enthousiaste collega-specialisten ben je in staat uw veiligheidskennis naar praktische oplossingsgerichte adviezen te vertalen voor o.a. complexe stations, tunnels en (ondergrondse) projecten. Je bent bekend met de recente veiligheidswet- en regelgeving, brandveiligheid, risico- en scenarioanalyses en Fire Safety Engineering methodieken. Kennis van (tunnel)technische installaties, CFD-modellering en evacuatieanalyses is een pré. Je krijgt binnen de groep Tunnelveiligheid en FSE een afwisselende functie met de mogelijkheid zelfstandig te opereren in projecten. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring zul je worden ingezet als projectleider. Daarnaast draag je bij aan de verdere kennisuitbouw en marktprofilering op het gebied van tunnelveiligheid, FSE en tunnelventilatie met oog voor nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Jouw standplaats is Amsterdam of Antwerpen.

De groep Tunnelveiligheid en FSE maakt deel uit van de PMC (product-marktcombinatie) Ondergrondse infrastructuur en werkt samen met vele ingenieurs aan uitdagende (inter)nationale infraprojecten. De toenemende complexiteit van (ondergrondse) gebouwen en infrastructuur alsmede de verdergaande 3D modellerings en simulatietechnieken vragen daarbij om toegesneden veiligheidsadviezen onderbouwd met gedegen analyses. Enkele aansprekende recente projecten waarin wij vanuit tunnel- en brandveiligheid adviseren zijn: de Oosterweeltunnels in de Ring Antwerpen, Metro Brussel, Stadsbaantunnel Utrecht, Spoortunnel en Station Delft, Noord/Zuidlijn Amsterdam, Ring Groningen, Blankenburgverbinding, Zuidasdok Amsterdam en New Mexico City Airport en diverse andere grote en kleine infrastructurele projecten, gebouwen en parkeergarages.

In verband met de groei van onze advieswerkzaamheden, zowel op het gebied van tunnels, infrastructuur als gebouwen, zijn wij op zoek naar enthousiaste collega´s met kennis van het vakgebied die onze groep in Amsterdam danwel Antwerpen komen versterken en verder helpen uitbouwen.

Wat wij vragen

 • relevante technische wo- of hbo-opleiding, zoals civiele techniek, technische natuurkunde, lucht- en ruimtevaarttechniek, bouwfysica of werktuigbouwkunde;
 • kennis van tunneltechnische installaties, waaronder ventilatie;
 • kennis van (inter)nationale tunnel- en brandveiligheidsvoorschriften, evacuatiesimulaties, risicoanalyses, CFD-analyses en calamiteitenplannen, danwel de bereidheid om deze kennis te verdiepen;
 • gedrevenheid en focus om je vakinhoudelijk en persoonlijk verder te ontwikkelen;
 • sterke mondelinge en schriftelijke communicatie vaardigheden;
 • analytisch en tegelijkertijd praktisch ingesteld met een collegiale werkhouding.

Wat wij bieden

 • afwisseling in een uitdagende functie werkend aan complexe innovatieve projecten;
 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei in onze organisatie;
 • dynamische organisatie met jonge en enthousiaste collega’s werkend in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor eigen initiatief, innovatieve verdieping en verantwoordelijkheid in projecten;
 • gedegen begeleiding en breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingentraject voor recent afgestudeerden: het Starterstraject;
 • marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu, ruimte en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en wordt gestimuleerd. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van de medewerkers.

Ben jij wie wij zoeken?

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. A.J.M. (Aryan) Snel, telefoon 020 312 55 25 of de heer ir. F.J. (Frank) Kaalberg, telefoon 06 51 20 06 86 .


Over het bedrijf

W
W
W
W

Witteveen+Bos

Witteveen+Bos levert advies- en ingenieursdiensten voor projecten in de sectoren water, infrastructuur, milieu en bouw. Typerend voor onze werkwijze is de multidisciplinaire projectaanpak. Onze opdrachtgevers zijn overheden, het bedrijfsleven, industrie en verschillende soorten samenwerkingsverbanden. Wij werken vanuit het hoofdkantoor in Deventer en vijf andere kantoren in Nederland en daarnaast zijn we actief in België, Indonesië, Kazachstan, Letland, Rusland, Singapore, Dubai, het Verenigd Koninkrijk, Ghana en Vietnam. We zijn deskundig, betrouwbaar en betrokken. Onze ruim 1.000 medewerkers zijn specialisten die hun kwaliteit kwijt kunnen in hun werk. Partnership is voor hen het sleutelwoord. Partnership met de opdrachtgevers en met Witteveen+Bos. Ook persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling staan centraal want ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en nieuwe verantwoordelijkheden. Witteveen+Bos is een bedrijf waar medewerkers zich thuis voelen, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat graag een stapje extra zet, niet alleen voor de opdrachtgevers maar ook voor onze medewerkers.

Bedrijfsgrootte

1000 t/m 1499 werknemers

Opgericht

1946