Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

Je werkt met collega’s aan studies naar veiligheid, duurzaamheid en risico’s van bestaande installaties in de infrastructuur in opdracht van de belangrijkste asset owners in Nederland en daarbuiten. Activiteiten:
 • Adviseren over toepassen van de machinerichtlijn, inclusief normen NEN-EN-ISO 12100, de NPR-ISO-TR 14121 en de NEN-EN-IEC 62061;
 • Ontwerpen van installaties om hieraan te kunnen voldoen;
 • Opstellen van machineveiligheidsplan in planvormingsfase;
 • Renovatie infra object en hiertoe begeleiden van het CE (her)markeringsproces.
Veiligheidsaspecten, gezondheidsrisico’s, duurzaamheid en de veroudering- en degradatieprocessen van installaties zoals PLC’s en/of bewegingswerken, pas je toe in de adviezen. Analyse van oorzaak, kwantificering risico’s voor klant, advies over beheersmaatregelen en prioritering.
 
Gevolg: strategische bijdrage aan het beheer en onderhoud van de infrastructuur en keuzes tussen nieuwbouw, renovatie of verbouw, of het optimaliseren van budgetten voor de komende jaren. Daarbij wordt ook de link met digitale oplossingen zoals BIM en Data analyse steeds belangrijker.

Nieuwsgierig naar projectvoorbeelden? Hieronder geven we er een aantal waar we als team momenteel aan werken:
 • Adviseren en analyseren met betrekking tot beheer- en onderhoud van alle kunstwerken rondom het Ijsselmeer (Prestatiecontract IJsselmeergebied), Maeslant- & Hartelkering en beweegbare objecten Zuid-Holland (Vast Onderhoud Beweegbare Objecten Zuid-Holland;
 • Toetsing en analyse voor infrastructurele knooppunten en projecten, bijvoorbeeld bij ZuidasDok;
 • Risicoanalyses en inspecties van tunnels, sluizen, bruggen, stuwen van Nederland en Vlaanderen;
 • Advisering voor vervoersbedrijven zoals ProRail, RET en MET.

Je weet een klantvraag te vertalen naar de behoefte van de klant en een passende aanbieding te doen of een goed advies te geven; zowel mondeling als in rapportvorm. Je levert graag een bijdrage in het verder ontwikkelen van de adviesgroep op het gebied van Assetmanagement, veiligheid en duurzaamheid. Dit geldt zowel voor de collega’s in Nederland maar ook in onze Global Excellence Centers. Jouw profiel:

 • Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding op het gebied van werktuigbouw of elektrotechniek;
 • Minimaal vijf jaar ervaring met werken in de infrastructuur omgeving;
 • Kennis van essentiële vigerende (Europese) richtlijnen en normen op het gebied van machineveiligheid;
 • Ervaring met het adviseren over beheer en onderhoud van installaties;
 • Ervaring met contractvorming, het opstellen van contracten, bij voorkeur met ondersteuning van systems engineering en het begeleiden van (prestatie)contracten op het gebied van beheer en onderhoud;
 • Kennis van en bij voorkeur ervaring met diverse risicoanalyse methodieken NEN-EN-ISO 12100, de NPR-ISO-TR 14121 en met de beoordeling van de veiligheidsaspecten.

Je ambieert een dynamische werkomgeving waarin Nederland je eerste werkveld is maar ook internationale opdrachten mogelijk zijn.

De adviesgroep Assetmanagement Infra Objecten en Installaties
Ons werkveld omvat een breed spectrum aan civiele kunstwerken en hun installaties in zowel de droge als natte omgeving. Je kunt hierbij denken aan bruggen, viaducten, tunnels, vliegvelden, spoor gerelateerde objecten maar ook aan sluizen, gemalen en hoogspanningsmasten.

Het team bestaat uit een goede mix van mannen en vrouwen samen werkend in een open en dynamische werksfeer met volop ruimte voor overleg, het individu en ontwikkeling van jezelf en het team.
Binnen het team zijn al een aantal Certified Machine Safety Experts werkzaam. We zijn op zoek naar jou om dit aantal te vergroten. Wil je weten wat assetmanagement voor Arcadis betekent? We hebben hierover interessante informatie voor je verzameld:Wij bieden de optie van zowel dynamische opdrachten in Nederland als in het buitenland.

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ‘Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert. We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten. Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.
Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team. Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.  

Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaat afhankelijke winstuitkering. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jeroen Galama, recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 2182 1076 of via

jeroen.galama@arcadis.com

. Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Source: Arcadis Nederland