Type functie

Fulltime

Geplaatst op

11 dagen geleden

Beschrijving

Vind jij dat de gegevensuitwisseling binnen gezondheidszorg beter kan? En wil jij duurzame informatie-uitwisseling in de zorg realiseren? Word dan onze Specialist Gegevensuitwisseling!

Jouw baan

Gezondheidszorg is sterk in beweging. Door inzet van moderne eHealth oplossingen verplaatst zorg zich van de behandelkamer in het ziekenhuis naar de huiskamer van de patiënt.
Digitalisering is een voorwaarde voor deze nieuwe vorm van zorg. Maar om digitale zorgsystemen met elkaar te laten samenwerken is gestandaardiseerde informatie-uitwisseling noodzakelijk. De Specialist Gegevensuitwisseling helpt ChipSoft voorop te lopen in het bouwen van duurzame informatie-uitwisseling in de zorg.
Als Specialist Gegevensuitwisseling werk je met standaarden zoals HL7 CDA en FHIR, de zorginformatiebouwstenen (zibs), IHE integratieprofielen, MedMij en diverse andere nationale en internationale standaarden:
 • Je helpt software ontwikkelaars van ChipSoft bij de juiste toepassing en implementatie van standaarden. Bijvoorbeeld ten behoeve van thuismonitoring van patiënten met hartfalen.
 • Je ondersteunt ChipSoft implementatieconsultants bij de extractie van in het EPD opgeslagen zorginformatie naar gestandaardiseerde formaten zoals de Basisgegevensset Zorg (BgZ). Bijvoorbeeld ten behoeve van de uitwisseling met persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) via het MedMij afsprakenstelsel.
 • Je adviseert zorginstellingen en eindgebruikers ten aanzien van correct gebruik van standaarden bij de uitwisseling van gegevens. Bijvoorbeeld ten behoeve van de overdracht van verpleegkundige zorg.
 • Je stemt de doorontwikkeling en het gebruik van standaarden af met landelijke organisaties als de Nictiz en Registratie aan de Bron. En met andere leveranciers, zoals EPIC, ZorgDomein, Apple, Nedap, Lucii, Ivido en vele anderen.

Jouw team

Je werkt in Amsterdam Sloterdijk, in een klein maar groeiend multidisciplinair team dat oplossingen ontwikkelt voor informatie-uitwisseling in de zorg. Je directe collega’s variëren van doorgewinterde ontwikkelaars tot zorginhoudelijk specialisten en innovatieconsultants. ChipSoft is het grootste Zorg-ICT bedrijf in Nederland; er is altijd een collega die nét die ene specialistische vraag kan beantwoorden die je nog hebt om je idee te kunnen realiseren.

Jouw werkdag

Je begint de dag met een overleg met onze medicatie consultants. Je gaat bepalen hoe de vastgelegde toedieningsvorm bij een medicatievoorschrift kan worden vertaald naar de zorginformatiebouwsteen ‘MedicatieAfspraak’. Kort daarna heb je een afspraak met de ontwikkelaars van het verpleegkunde team. Je helpt hen bij een onderzoek naar mogelijke knelpunten bij de toepassing van de E-Overdracht standaard. Middels een expressie in HiX maak je een kleine aanpassing. Met een kort telefonisch overleg met Epic over een gezamenlijk voorstel aan Nictiz, luidt je de lunch in. In de middag ga je op werkbezoek bij de afdeling orthopedie van een groot ziekenhuis. Je onderzoekt met hen op welke wijze geregistreerde informatie wordt gebruikt in een overdrachtssituatie.

Wat bied jij?

 • Afgeronde HBO of WO studie op het gebied van zorg en/ of ICT
 • Kennis van gezondheidzorg is een must, kennis van/ ervaring met gestandaardiseerde informatie-uitwisseling een pré
 • Kennis van of ervaring met softwareontwikkeling is een pré
 • Niet bang voor technische en gedetailleerde discussies
 • Nieuwsgierig en onderzoekend
 • Zelfstandig maar ook een team-player
 • Kritisch en politiek ‘handig’
 • Gestructureerde aanpak maar ook een creatieve geest

Wat bieden wij?

 • Een aantrekkelijk salaris
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Uitgebreide interne en externe opleidingsmogelijkheden
 • Veel vrijheid in het uitvoeren van je werkzaamheden
 • Informele werksfeer met sociale activiteiten na werktijd
 • Gebruik van sportschool, inclusief personal trainer
Door de maatregelen die genomen zijn omtrent het coronavirus staat uw gezondheid voorop. ChipSoft gaat gewoon door met het zoeken van nieuwe werknemers die impact willen maken in de zorg! Dat betekent dat u gewoon kan solliciteren én dat er ook nieuwe mensen starten. Ook in deze tijden. Als vanzelfsprekend houden wij de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten.


Heb je vragen over een vacature of ChipSoft? Onze recruiters zitten voor je klaar. Bel ons op werkdagen via +31 20 4939000. Je kunt ook mailen naar

werken@chipsoft.nl

.

Zie je geen passende vacature, maar kun jij ChipSoft wél versterken?
Stuur dan een open sollicitatie.


Over het bedrijf

C
C
C
C

ChipSoft

De schouders eronder zetten en de beste zorgsoftware ontwikkelen. Met die teamspirit startten Hans en Gerrit Mulder in 1986 ChipSoft. Die no-nonsense mentaliteit is drie decennia later nog steeds de spil van het bedrijf. Meer dan ooit zelfs, want de Mulders hebben er inmiddels ruim 650 'Chippies' bij.
Al die honderden medewerkers krijgen de ruimte om zichzelf via cursussen en opleidingen door te ontwikkelen. En om hun eigen ideeën uit te werken. Want bij ChipSoft geloven we in het motto 'beter goed bedacht, dan goed gejat'. Die vrijheid geldt óók voor activiteiten met je collega's. Heb je een leuk idee voor een
gezamenlijk uitje of evenement? Bring it on! Want zo hard als er wordt gewerkt, zo hard wordt er ook gelachen. 

Wat is typisch ChipSoft? Een medisch specialist de fijne kneepjes van onze software bijbrengen. Maar ook het organiseren van een sportactiviteit voor je collega's. Of het ontwikkelen van een oplossing die patiëntlogistiek in ziekenhuizen optimaliseert. En een dag later moet je weer oppassen dat de hond van de directeur je lunch niet van je bureau hapt. Dat alles met een gezamenlijk doel: onze koppositie in de wereld van zorg-ICT verstevigen. Doe je mee?

Bedrijfsgrootte

500 t/m 999 werknemers

Opgericht

1986