Functietype

Fulltime

geplaatst op

2 dagen geleden

Locatie

Rijswijk, ZH

functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een functie waarin je creatief en ondernemend kunt zijn bij een top 10-marketingorganisatie? Weet jij alles van social media en word jij enthousiast als je mag werken aan awareness campagnes op social media of het realiseren van een hoger engagement op onze social media kanalen? Wacht dan niet langer en solliciteer direct op onze vacature Social Marketeer bij Staatsloterij!


Functie

Als Social Marketeer is het jouw uitdaging om Staatsloterij op de verschillende social media kanalen te positioneren als hét loterijmerk van Nederland. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, distribueren, monitoren en doorontwikkelen van de social media strategie van Staatsloterij. Je werkt daarbij nauw samen met de campagne managers, community managers en online marketeers. Bij het ontwikkelen van social media campagnes houd je je zowel bezig met het creatieve gedeelte, als met het strategische deel waarbij je briefings opstelt voor bureaus en de bureaus vervolgens ook aanstuurt. Je komt te werken in het merk team van Staatsloterij, waarbij je met de andere teamleden verantwoordelijk bent voor het merk Staatsloterij; met social media als jouw core business.

Als Social Marketeer ben je verantwoordelijk voor:

 • De social strategie en optimale invulling van de beschikbare kanalen.
 • Er voor zorgen dat Staatsloterij ook op social media de allergrootste loterij is van Nederland, qua volgers en engagement.
 • Het proactief adviseren over de vertaling van overall marketing doelstellingen naar social activiteiten.
 • Het bedenken, (laten) uitvoeren en evalueren van renderende social campagnes en medeverantwoordelijk voor de doelstellingen van verschillende platforms.
 • De social innovaties om resultaten doorlopend te verbeteren.
 • Het aansturen van de social bureaus.


Functie eisen

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie bij voorkeur in een A-merk omgeving
 • Je hebt kennis van social media tools zoals Facebook Business Manager en Coosto
 • Je bent zeer creatief en je voelt perfect aan wat de do's en don’ts zijn op het gebied van social media.
 • Je bent een absolute koning in Photoshop en mogelijk ook in Premier Pro en Illustrator.
 • Je bent professioneel, representatief en klantgericht en hebt een groot empathisch vermogen
 • Daarnaast sta je stevig in je schoenen en ben je communicatief sterk
 • Ervaring met werken in een agile omgeving is een pré
 • Je hebt interesse in online casino en sportweddenschappen

Het is van belang dat je creatief bent, maar ook op strategisch niveau ben je sterk. Je gaat planmatig te werk en je staat stevig in jouw schoenen, jij laat je niet zomaar uit het veld slaan en weet hoe je draagvlak kan creëren in de organisatie. Goed stakeholdermanagement is cruciaal! Uiteraard ben je zelf ook actief op social media en heb je goed inzicht in het social marketing landschap.


Aanbod

 • Een aantrekkelijk salaris;
 • Fulltime dienstverband met 27,5 verlofdagen en 13 adv-dagen;
 • Persoonlijk opleidingsbudget voor vakinhoudelijke ontwikkeling;
 • Een collegiale werksfeer met korte lijnen;
 • Interne sportschool met personal trainer
 • Werken bij een prijswinnende marketingorganisatie met hoge ambities, prijswinnende campagnes én een maatschappelijk betrokken rol.


Organisatie

Werken bij Nederlandse Loterij betekent werken in een dynamische professionele organisatie. Om in de competitieve kansspelmarkt succesvol te blijven, bouwen we constant aan een wendbare en weerbare organisatie. Dat doen we met medewerkers die uitgedaagd en ondersteund worden het maximale uit hun talenten te halen.

Je komt te werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij willen Nederland gezond en gelukkig maken. Dit doen we door onze opbrengst af te dragen aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF en aan achttien goede doelen.

We bieden vrijheid en zelfstandigheid in een stimulerende werkomgeving met veel opleidingsmogelijkheden en ontwikkelingskansen, een collegiale werksfeer en uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden het belangrijk dat je bij ons met plezier en trots je werk kunt doen.

Als Social Marketeer ben jij onderdeel van een multidisciplinair team. Binnen Nederlandse Loterij bestaat een multidisciplinair team uit verschillende marketing- en kanaalspecialisten die samen verantwoordelijk zijn voor het totale resultaat van één of meerdere merken. Je gaat werken in het Staatsloterij team. Het team bestaat uit enthousiaste, bevlogen en ondernemende mensen en met elkaar werk je aan 16 campagnes ter promotie van onze 16 trekkingen. We zijn een team met een missie en gaan er samen voor om dit te realiseren. We durven kritisch te zijn op elkaar en zijn altijd in voor een geintje.   


Vragen?

Is dit de baan voor jou of ken jij iemand voor wie dit de baan is? Reageer dan snel op deze vacature! Wij ontvangen graag je motivatie en CV via mijke.steenhuisen@nederlandseloterij.nl. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met onze Recruiter Mijke Steenhuisen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature of het ongevraagd toesturen van CV’s wordt niet op prijs gesteld.