Type functie

Fulltime

Geplaatst op

9 dagen geleden

Beschrijving

Dit ga je doen als Cost Engineer
Als Senior (lead) Cost Engineer ben jij verantwoordelijk voor de realisatie, het beheer en onderhoud van duurzame projecten. Deze projecten zijn multidisciplinair en op maat gemaakt binnen budget en binnen planning. Als geen ander weet jij dat projecten als deze gewoon goed begroot moeten zijn. Pak jij die verantwoordelijkheid op? Binnen de afdeling Calculatie werk je in een ambitieus en snelgroeiend team. Samen met je collega’s stel je de offertes op voor alle onderhoudswerkzaamheden binnen de regio West. Er zit veel diversiteit in de werkzaamheden omdat je veel onderhoud trajecten oppakt voor verschillende afdelingen en vestigingen. De grootte van de contracten varieert tussen de €5.000,- tot €10.000.000,-. Daarnaast heb je een adviserende rol richting onze klanten op het gebied van duurzaam beheer en onderhoud. Je hebt een flexibele werklocatie: Zaandam of Rotterdam of Nieuwegein. 

De vacature betreft een Senior functie met het vooruitzicht op doorgroei binnen onze afdeling calculatie naar een rol als Teamlead Cost Engineer. Of als je al voldoende leidinggevende ambitie en/of ervaring hebt kun je meteen als teamleider aan de slag waarbij je naast het maken van onderhoud begrotingen ook het team aanstuurt dat bestaat uit 8 Cost engineers. 

Je werkzaamheden bestaan uit: 
 • Het opnemen op locatie van werkzaamheden ten behoeve van het uitbrengen van offertes; 
 • Het beoordelen van ingekomen aanvragen; 
 • Functioneel leidinggeven aan een aantal collega’s; 
 • Het specificeren van de onderhoudsfilosofie en inventariseren van de assets als basis voor een calculatie en offerte; 
 • Het aanvragen van prijzen bij leveranciers; 
 • Het maken van (detail) begrotingen op basis van eisen, ontwerpen en bestekken; 
 • Schrijven van offertes; 
 • Onderhouden van contacten met leveranciers en met collega’s van Commercie en Uitvoering. 

Dit breng je mee
Wij zoeken iemand met de volgende kennis en vaardigheden: 
 • Minimaal een afgeronde MBO werktuigbouw of elektrotechniek niveau 4; 
 • De interesse en motivatie om te werken in een multidisciplinaire omgeving; 
 • Aantoonbare affiniteit met gebouw gebonden installaties; 
 • Ervaring en/of affiniteit met onderhoudscontracten; 
 • Proactief en leergierig; 
 • Goede Excel vaardigheden. 
 • Klant- en servicegericht. 

Wat bieden wij je 
Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop en telefoon bij. Je kan gebruik maken van de mobiliteitskaart-regeling van ENGIE. Dat betekent o.a. 100% vergoeding van de kosten voor OV. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. 

En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden. 

Wij zijn ENGIE
ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl. 

 
ENGIE Services Zuid biedt bedrijven en instellingen in Zuid Nederland duurzame technische dienstverlening. Dankzij onze technische kennis en passie realiseren we voor onze klanten oplossingen op het gebied van elektrotechniek, verwarming, koeltechniek, ventilatie, airconditioning, safety & security, sprinkler en utilitaire en industriële automatisering. Binnen deze vakgebieden richten we ons vooral op grote en complexe projecten, services en onderhoud 

Zo kun je solliciteren
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Sunny Lakerveld via 

sunny.lakerveld@engie.com

.com of telefonisch op 06-822 278 75.
Werkvoorbereiders_
Additional Information
 • Main Tile: #Werkvoorbereiders_NL

Over het bedrijf

E
E
E
E

Engie Nederland

ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld.

ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

ENGIE Nederland
ENGIE is een services- en energiebedrijf dat de leiding neemt in duurzame verandering. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services (marktleider in technische dienstverlening) en ENGIE Energie. ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers.


Duurzame verandering
Samen met onze klanten en partners zijn we in staat om de energietransitie richting te geven en te versnellen. En dat doen we in de praktijk op tal van manieren. Van het ontwerpen en installeren van duurzame verlichting tot het ontwikkelen van grote innovatieve, technische oplossingen. Daarnaast dragen wij zorg voor de betrouwbare opwekking en levering van groene energie. Heel divers dus, en dat maakt het werken bij ENGIE ook zo mooi.

Waar je ons tegenkomt
Waar je ook bent in Nederland, de kans is groot dat je één van onze 6.200 collega´s ergens tegenkomt. Zo kun je onze drones zien vliegen bij het inmeten van bruggen en sluizen in Noord-Holland. Bouwen we een zonnepark in Nijmegen, maken we van Nieuw-Reijerwaard het meest duurzame bedrijventerrein van Europa. Of wie weet kom je één van onze accountmanagers tegen, die dag in dag uit onderweg zijn naar onze klanten om samen tot de beste invulling van hun energiebehoeften te komen.

Onze mensen
Vaak werk je in een team in een cultuur die no-nonsense en informeel is, met mensen op wie je kunt rekenen. Mensen die graag hun kennis en passie voor techniek en energie met je delen. Mensen die betrokken zijn. We praten wel de hele dag over techniek, maar in feite draait het bij ons om de mensen. Zonder de juiste mensen kunnen we onze klanten niet bieden wat ze van ons verwachten.

Wat wij bieden
Daarom vinden wij het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. En dat je arbeidsvoorwaarden in orde zijn. Naast 38 vakantiedagen en een goede pensioenregeling geven we je veel vrijheid, verantwoordelijkheid en kansen om jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met cursussen en opleidingen.  

Top Employer
ENGIE is een solide, betrouwbare werkgever met hart voor de medewerkers. Dit blijkt onder meer uit onze certificering als Top Employer. Op 7 februari 2019 maakte het Top Employers Institute de resultaten bekend van het jaarlijkse onderzoek onder een groot aantal werkgevers in Nederland. Wij zijn er trots op dat ENGIE dit jaar voor de derde keer op rij de Top Employers Nederland award heeft ontvangen. Volgens het Top Employers Institute scoort ons personeelsbeleid op alle fronten. Van talentontwikkeling tot integriteit en het creëren van een veilige werkomgeving.​

Bedrijfsgrootte

5000 t/m 9999 werknemers

Opgericht

2001