Functietype

Fulltime

geplaatst

3 dagen geleden

Locatie

Arnhem, GE

Beschrijving

Jouw nieuwe werkplek

Je komt terecht in het team van System Services wat valt binnen de afdeling Informatie Technology & Facility van TenneT. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT de bedrijfsprocessen van TenneT te ondersteunen. We houden hierbij altijd het perspectief van de business in het vizier. System Services is verantwoordelijk voor de processen van Balancing. Onze IT-applicaties helpen dus om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, zodat balans op het net blijft bestaan. Op het moment zitten we midden in de overgang naar een nieuw applicatielandschap.

Onze uitdaging

Samen met jouw team van softwarespecialisten, ben je verantwoordelijk voor de ontwikkelijking van een nieuw Java platform en enkele modules daarop; of voor andere applicaties in het strategische landschap.

Jouw bijdrage aan TenneT

Als Java Software Developer begeef je je binnen een complexe en uitdagende omgeving waar creativiteit en initiatief voor nieuwe ideeën op prijs wordt gesteld. Je levert een duurzame bijdrage aan de transitie naar DevOps en Agile werken. Je ziet resultaat van je werk en draagt bij aan lange termijn oplossingen. TenneT kent een groot en complex applicatielandschap, variërend van oud en nieuw en uiteenlopend van ontwikkel tot beheerwerkzaamheden. Samen met je collega's ben je de grondlegger van ons nieuwe applicatielandschap. Een unieke kans om hier onderdeel van uit te maken!

Jouw verantwoordelijkheden zijn onder andere:

 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, testen en documenteren van Java applicaties;
 • Nauwe samenwerking met architecten en jouw scrumteam in sprints van twee weken;
 • Daarnaast voer je level 2 support uit van applicaties in productie;
 • Afstemming zoeken met stakeholders uit de business, projecten en beheer.

Jouw profiel en achtergrond

 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Java / JEE ontwikkelaar;
 • Kennis van OO design en design patterns;
 • Kennis van Continuous Delivery en geautomatiseerd testen (Jenkins, SonarCube, Git, Maven, XL Deploy, Fitnesse en Cucumber);
 • Kennis van applicatieservers (WebLogic, JBoss), middleware, operating systems (Linux en diverse databases (Oracle, SQL Server);
 • Goede beheersing van Nederlandse (must) en Engelse taal, mondeling en schriftelijk;
Na een inwerkperiode ga je deelnemen aan de storingsdienst.
Onderdeel van het proces is een VOG screening en Uitgebreide Veiligheid Onderzoek.

Ons aanbod

Je bent een heel belangrijke schakel in de huidige energietransitie. Naast het feit dat je hierin een belangrijke rol gaat spelen, bieden wij jou een functie aan bij een motiverend en uitdagend bedrijf.
Je ontvangt een salaris met uitstekende secundaire voorwaarden zoals geregeld door de sector-CAO TSO zoals:

•Salaris indicatie: € 4.500, - - € 5.700, - bruto per maand op basis van 40 uur per week
•43 vakantiedagen;
•6% eindejaarsuitkering;
•bijdrage van € 60, - bruto per maand voor zorgverzekering;
•thuiswerk vergoeding van 45,- netto per maand..

Corona of niet, thuiswerken en 'onboarding from behind your screen', je voelt je niet minder welkom. Iedereen is bereid je te helpen.
Momenteel werken we 100% vanuit huis. Zodra we echter weer op kantoor mogen komen, werk je ongeveer 3 dagen op kantoor en 2 dagen vanuit huis.

Bij binnenkomst voert TenneT een VOG en UVO screening uit.

Recruitment Process

Recruitment Process

 • telefonisch interview met recruiter;
 • 1e gesprek
 • 2e gesprek icm Java assignment
 • Offer
 • Welkom bij TenneT!
TenneT is een werkgever die gelijke kansen biedt aan IEDEREEN en zet zich dan ook volledig in voor de gelijkheid van kansen op de arbeidsmarkt. Dit doen we door ervoor te zorgen dat alle sollicitanten en medewerkers in aanmerking komen voor werving, promotie en arbeid. Ongeacht ras, huidskleur, godsdienst, geslacht, afkomst, leeftijd, handicap, militaire status, geaardheid, burgerlijke staat of gezinssituatie.

Over het bedrijf

Company Logo TenneT TSO
Company Logo TenneT TSO
Company Logo TenneT TSO
Company Logo TenneT TSO

TenneT TSO

TenneT is een toonaangevende Europese netbeheerder (TSO), met activiteiten in Nederland en in Duitsland. Wij streven ernaar om een betrouwbare en ononderbroken levering van elektriciteit in ons hoogspanningsnet te garanderen voor ongeveer 42 miljoen eindverbruikers.

Bijdragen aan de energietransitie

Lighting the way ahead together. Wij zetten ons 24/7, 365 dagen per jaar in voor een veilige en betrouwbare levering van elektriciteit, nu en in de toekomst. Dat is de wereld van TenneT. Als toonaangevende Europese netbeheerder ontwerpen, bouwen, onderhouden en exploiteren wij het hoogspanningsnet in Nederland en grote delen van Duitsland en spelen wij een sleutelrol in de energietransitie.

Met 23.500 kilometer aan hoogspanningsverbindingen op land en in zee en bijna 5.000 medewerkers zorgen wij voor de dagelijkse stroomvoorziening van meer dan 42 miljoen eindgebruikers. TenneT heeft nu en in de komende jaren zó veel innovatieve projecten op stapel staan dat we altijd op zoek zijn naar gedreven vakmensen.

Ben jij dit talent dat gaat bijdragen aan de energietransitie?

Bedrijfsgrootte

2500 t/m 4999 werknemers

Branche

Electronics, Components, and Semiconductor Mfg

Oprichtingsjaar

1886

Website

http://www.tennet.eu