FUNCTIEBESCHRIJVING
FUNCTIETYPE
Fulltime
LOCATIE
Rotterdam, ZH
GEPLAATST
30+ dagen geleden

Beschrijving

Bedrijfsomschrijving

De Vitol Group is 's werelds grootste onafhankelijke olie- en energiehandelaar en vorig jaar voltooiden zij hun 54e opeenvolgende jaar van winstgevendheid.

Wereldwijd is Vitol gericht op de verkoop, inkoop en transport van fysieke energiegrondstoffen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Genève en ze hebben ongeveer 40 andere kantoren wereldwijd, o.a. in Rotterdam, Houston, Londen, Moskou en Singapore.

Omdat het een wereldwijd bedrijf is, komen ze van over de hele wereld en vertegenwoordigen ze een levendige mix van verschillende nationaliteiten, educatieve achtergronden en levenservaringen. Tegenwoordig werken ze vanuit ongeveer 60 verschillende landen voor de wereldwijde groep. Ze blijven bouwen aan de reputatie van Vitol als toonaangevende speler op de energiemarkten door hun creativiteit, betrokkenheid, professionaliteit en ondernemingszin. 

Functieomschrijving

De positie van Senior Financial Accountant is een sleutelrol en rapporteert aan de Accounting Manager. Een rol waarin je de gelegenheid krijgt volledig in control te zijn van de accounting processen van een groot aantal Vitol entiteiten. Je levert een waardevolle bijdrage aan de continue optimalisaties, gerelateerd aan procesverbeteringen en automatisering, om te kunnen blijven opereren en te voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden.

De belangrijkste verantwoordelijkheden (zeker niet uitsluitend) zijn:

 • Boekhoudkundige werkzaamheden voor de Vitol entiteiten, inclusief aansluiting van banken, analyse van overlopende activa en passiva posten en tussenrekeningen, intercompany afstemming en bijhorende verrekeningen
 • Maand- en jaarafsluiting
 • Opstellen van financiële rapportages (IFRS, statutaire jaarrekeningen, managementrapportages)
 • Voorbereiding en werkzaamheden voor de (jaarlijkse) begroting/budgetten
 • Voorbereiding op en deelname aan jaarlijkse audits
 • Analytische beoordeling van de balans en winst- en verliesrekeningen
 • Opstellen van diverse periodieke rapportages ten behoeve van het CBS en de Nederlandsche Bank
 • Opstellen van ad-hoc rapportages

Functie-eisen

Vitol is op zoek naar een communicatief vaardige financial, met commercieel inzicht en sociaal ingesteld waarbij je in staat bent over organisatorische en culturele grenzen heen te kijken. Je hebt een resultaat- en detailgerichte werkhouding, bent goed georganiseerd en hebt een sterk doorzettingsvermogen. Je bent een gedreven teamspeler, met een open en nuchtere stijl en in staat om zowel het grotere geheel te zien als in details door te dringen.

 • Afgeronde hbo/bachelor opleiding, richting: financieel/economisch/accounting
 • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring als financial accountant, in een vergelijkbare internationale organisatie of in de accountancy (samenstelpraktijk)
 • Bij voorkeur kennis van/ervaring met trading business (commodity’s of olie & gas)
 • Kennis van en ervaring met fiscale boekhouding (o.a. FATCA)
 • Ervaring met internationale wet- en regelgeving en rapportagestandaarden (IFRS)
 • Gevorderde en aantoonbare kennis van Excel
 • Sterke affiniteit met IT-systemen
 • Vloeiende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal
 • Zowel fulltime als parttime is bespreekbaar

Arbeidsvoorwaarden

Onze opdrachtgever biedt een marktconform salaris en zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden waarin vertrouwen en waardering voorop staan. Een functie waarin je veel zelfstandigheid hebt en volop ruimte krijgt voor initiatief in een zeer vooruitstrevende organisatie. Daarnaast zijn er binnen Vitol zeer interessante carrièremogelijkheden, waaronder werken in het buitenland.

De bedrijfscultuur is dynamisch, pragmatisch, no-nonsense, resultaatgericht, zeer professioneel en sociaal. Mensen bij Vitol werken hard en worden gestimuleerd en beloond middels positieve feedback, een marktconform salaris, een goed bonusmodel en sociale activiteiten.

Over het bedrijf

YER Recruitment Solutions B.V. logo

YER Recruitment Solutions B.V.

YER werft, selecteert en bemiddelt bachelors en masters in elke fase van hun carrière voor functies met een vast of tijdelijk dienstverband.

Onze toegevoegde waarde komt tot uiting in ons uitgebreide netwerk en onze consultants, allen specialist in hun vakgebied. Wij kennen dus jouw markt en begeleiden jou snel en professioneel naar de functie die het beste bij jou past qua inhoud, salaris, werklocatie en -omgeving. 

BEDRIJFSGROOTTE
2000 t/m 2499 werknemers
BRANCHE
Energy and Utilities
OPRICHTINGSJAAR
1987
WEBSITE
https://www.yer.nl