Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

Functie­omschrijving

“Wat voor mij uitdagend is aan werken bij de Belastingdienst? Het constant zoeken naar eenvoud in een complex domein om uiteindelijk samen met mijn team een systeem met een goede performance neer te zetten! Dit doe ik niet alleen voor mezelf maar ook voor heel Nederland.” Chris, ontwikkelaar bij de Belastingdienst.

Hoe we op een efficiënte manier autobelastingen innen? Daar hebben we als afdeling inning en betalingsverkeer de applicatie innen op aangifte voor ontwikkeld. De applicatie is sinds 2019 in productie en inmiddels ook in beheer en onderhoud. Momenteel zijn hier, naast een voorbereidingsteam één Java-team, één BPM-orkestratieteam en één ketentestteam mee aan het werk. We maken gebruik van de agile-werkwijze in combinatie met het SAFe. Woorden die het project typeren? Denk aan massale transactieverwerking, orkestratie met IBM-BPM, hoge performance-eisen, een hoge graad van testautomatisering én Java op mainframe.

Als senior applicatieontwikkelaar met ervaring in door BPM (STP) georkestreerde Java- en mainframe-oplossingen ga je als volwaardig scrumteamlid werken aan het hele traject. Van refinement van de opdracht, het uitwerken van userstory’s en usecases en het schatten en inplannen van de taken tot en met het demonstreren van de geleverde functionaliteit. Het zwaartepunt ligt bij de vertaling van userstory’s en usecases naar werkende software van hoge kwaliteit. Je ondersteunt de productowner en je collega's in het developmentteam. Ook zorg je voor het delen en vastleggen van kennis.

Je ontwikkelt software die voldoet aan de definition of done. Daarnaast houd je relevante documentatie up-to-date. Dit doe je onder andere met behulp van Confluence. Je werkt vooral zelfstandig in een scrumontwikkelteam, maar zoekt de samenwerking met je directe collega’s en je omgeving ook intensief op.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Chris? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Tom Teunissen op 06-17714577.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal hbo-niveau.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met ontwikkeling met Java op mainframe.
 • Je hebt ervaring met werken in een scaled agile-omgeving en in scrumteams.
 • Je hebt ervaring met de ontwikkeling van webservices met Java 8 of hoger, webservices (SOAP/REST)/XSD, SQL, JPA, Maven, Jenkins, JEE6/7, Enterprise JavaBeans, Java Message Service, IntelliJ en JUnit.
 • Je bent geïnteresseerd en gemotiveerd om T-shaped te kunnen werken en naast Java (SOAP/REST-services) ook BPM- en STP -kennis en ervaring op te doen.

Het is een pre als je ook kennis hebt van:

 • financiële processen (inning)
 • securityprotocollen (SAML, PKI en WS-security)
 • realtime monitoring (SPLUNK)
 • Gradle
 • DB2, UML, Git, asynchrone verwerking met MQ, Jmeter, Angular en SonarQube,
 • Jira/Confluence
 • IBM BPM Advanced (IBM Integration Designer) (bpel en mediations)
 • IBM Workflow Server
 • IBM Webshere Application Server
 • service oriented architecture
 • foutanalyse in een Websphere-omgeving

Jouw competenties?

 • resultaatgericht
 • initiatief
 • consciëntieus
 • organisatiesensitief
 • flexibel

Herken jij jezelf ook hierin?

Werken in een hectische en continu veranderende omgeving? Kom maar op! In deze functie komen jouw flexibiliteit en stressbestendigheid goed van pas. Je wilt altijd leren en jezelf ontwikkelen en je ziet de meerwaarde van kennisdeling. Hierbij benut je ook jouw goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast heb je een proactieve werkhouding. Je investeert in een relevant netwerk en onderhoudt dit vervolgens goed. Ook ben je gemotiveerd en bereid om bij de andere disciplines binnen het team te assisteren waar nodig. En last but not least: je bent een collegiaal teamlid met gevoel voor humor.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveauschaal 11
 • Salaris­omschrijving

  *In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

 • Maand­salarisMin €3.279–Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst­verbandArbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur-
 • Minimaal aantal uren per week32
 • Maximaal aantal uren per week36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Source: Belastingdienst