Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

Wat ga je doen als Sales Engineer in de Binnendienst?
Samen met de Area Sales Managers (buitendienst) enerzijds, en de Sales Support medewerkers anderzijds, ben je als Sales Engineer verantwoordelijk voor het gehele verkooptraject van engineering, advies, offerteopbouw, offerteopvolging en orderrealisatie. De functie biedt veel mogelijkheden voor eigen initiatief en gaat zover, dat je gezamenlijk het verkoopplan en acties opstelt. Naast de genoemde procesinstrumentatie denkt onze opdrachtgever steeds meer in de richting van totaal oplossingen. Op dat vlak zullen de ontwikkelingen je voorlopig niet snel vervelen en biedt dit voor jou en voor ons voldoende mogelijkheden voor de toekomst. Door middel van een continu programma aan training en opleiding zorgen wij er voor dat onze medewerkers optimaal in staat worden gesteld hun functie te kunnen uitoefenen.

Taakomschrijving
  • Je vormt samen een team met de Area Sales Managers. Je ondersteunt de Area Sales Managers in het realiseren van de doelstellingen
  • Je bent in eerste lijn commercieel verantwoordelijk voor een vastgestelde groep klanten
  • Het actief verkopen van instrumenten / oplossingen en servicediensten aan klanten, op zodanige wijze dat een goede relatie met die klanten blijft bestaan en wordt verdiept op technisch en commercieel gebied
  • Proactieve verkoophouding richting alle verkoopactiviteiten zoals inkomende en uitgaande telefoongesprekken met klanten
  • Verstrekken van technische adviezen en overige informatie inzake instrumenten/ oplossingen applicaties en servicediensten aan bestaande en nieuwe klanten
  • Samenstellen, uitwerken en opvolgen van offertes

Onze voorkeur gaat uit naar iemand met:
  • MBO+/HBO-denkniveau; bij voorkeur richting proces- of elektrotechniek
  • ​Affiniteit/Ervaring in een technisch-commerciële functie geautomatiseerde systemen
  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift (en enig Duits is een +)
  • Een flexibele, klantgerichte en communicatieve instelling
Wat kunnen wij een Sales Engineer bieden?
Een uitdagende functie voor een ondernemend persoon, in een business die volop in ontwikkeling is.
Pas je in het profiel, dan bieden we je prima arbeidsvoorwaarden en ruimte voor verdere ontwikkeling d.m.v. opleiding en training, zowel intern als extern, met als doel een carrière op te bouwen binnen onze onderneming.
Onze opdrachtgever is een familiebedrijf wat nog altijd merkbaar is aan de manier waarop wij met elkaar omgaan, nationaal en internationaal. Een moderne, informele sfeer en een goede teamspirit.
De medewerker staat in onze processen centraal met als uitgangspunt dat wij met elkaar, als team, onze doelen nastreven. Dit uiten wij o.a. via de personeelsvereniging, welke meerdere keren per jaar leuke activiteiten organiseert waar een ieder aan kan deelnemen zodat al onze medewerkers elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer.

Interesse?
Om in aanmerking te komen voor deze functie willen wij u vragen om de "solliciteer" button te gebruiken. U krijgt dan de mogelijkheid om uw CV en contactgegevens achter te laten. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. 
U kunt voor meer informatie en uw sollicitatie contact opnemen met Jesse Zijlstra via mail niels@kosterenvankooten.nl of via 06-41370778.
Source: Koster en Van Kooten