Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

Als requirements engineer werk je in een team met leden uit meerdere organisatieonderdelen aan de projecten. Met de omgevingsmanager bezoek je de stakeholders om hun behoeften in kaart te brengen.
De ontstane klanteisen vertaal je met onder andere rail-, weg- en kunstwerkontwerpers tot eisen in een bouwcontract. De technische eisen beschrijf je in vraagspecificaties, dit in samenwerking met de klant en jouw collega’s.
Je zorgt voor afstemming met collega’s uit het contractteam zoals de contractjurist. Het geheel houd je gestructureerd door gebruik te maken van de principes van systems engineering en door een eisen- en objectenstructuur te scheppen die door anderen nader uitgewerkt wordt.
 
Naast het ‘zelf doen’ heb je voldoende inhoud en vaardigheden om het werk van junioren te kunnen reviewen en deze te helpen bij hun verdere ontwikkeling op het vakgebied.
 
Je weet in te schatten op welke technische onderdelen van het project de grootste risico’s en kosten te verwachten zijn, doordat je het overzicht in het project hebt en begrijpt hoe de diverse systemen daadwerkelijk functioneren.
Je schakelt experts van andere adviesgroepen in, wanneer je eigen kennis ontoereikend is om gefundeerd te adviseren.
 
De adviesgroep Weg en Rail speelt een belangrijke rol bij de voorbereiding van infraprojecten. Wij ontwerpen de infrasystemen in elke fase, van schetsontwerp tot uitvoeringsontwerp. Ook ontwikkelen wij het programma van eisen in elke fase, van klanteis tot vraagspecificatie. Wij werken aan projecten voor provinciale en rijkswegen, heavy- en lightrail en onze opdrachtgevers zijn onder andere Rijkswaterstaat, ProRail, provincies, gemeenten en waterschappen. De groep bestaat uit twee teams, een team rail en een team wegen.
 
Enkele actuele voorbeelden van projecten van de adviesgroep zijn:
 • Reconstructie N324 Oss – Grave;
 • Herinrichting Nieuwe Driemanspolder tot recreatie- en natuurgebied;
 • N69 nieuwe verbinding, van de N69 naar de A67;
 • A27 Houten Hooipolder; reconstructie en uitbreiding van de A27;
 • Station Amsterdam – Zuid, als onderdeel van het project ZuidasDok.
Wij zoeken een oplossingsgerichte requirements engineer met een flexibele en kritische instelling. Je werkt nauwkeurig en bent klantgericht. Jouw profiel:
 • Afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau in een technische richting (bijvoorbeeld civiele techniek, werktuigbouwkunde);
 • Minimaal 5 jaar ervaring in het voorbereiden van civieltechnische projecten;
 • Ervaring in het schrijven van vraagspecificaties deel 1 (de technische eisen);
 • UAV-GC-contractkennis;
 • Ervaring met Systems Engineering in projecten;
 • Ervaring met het werken met Relatics-software is gewenst;
 • Kennis van aanbestedingsvraagstukken is een pre;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ‘Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert. We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren. Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten. Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.
Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team. Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.  

Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaat afhankelijke winstuitkering. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen Galama, recruiter, via telefoonnummer +31 6 2182 1076 of via jeroen.galama@arcadis.com. Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijsgesteld.
Source: Arcadis Nederland