geplaatst op

30+ dagen geleden

Locatie

Beschrijving

Psychiatrisch verpleegkundige zorglijn Vroege Ontregeling

Functie inhoud

Op de gesloten afdeling Vroege Ontregeling krijg je te maken met relatief jonge patiënten met een eerste of vroege psychotische of manische ontregeling. Tevens hebben wij patiënten die verblijven voor een second opinion bij psychotische stoornissen (diagnostische vragen, therapieresistente psychose, somatische comorbiditeit, eerste manische/psychotische ontregeling, katatonie). Mogelijkheden die wij bieden zijn bijvoorbeeld uitgebreide diagnostiek, behandeling, WvGGZ opnames, instellen op medicatie en toepassen van ECT.

De problematiek van de patiënten vraagt veel van jou als verpleegkundige. Je moet zowel thuis zijn op het gebied van psychiatrische zorg maar ook in staat zijn somatische handelingen uit te voeren. Naast de dagelijkse begeleiding, waarin je patiënten structuur biedt en ondersteunt, observeer en signaleer je het gedrag van patiënten. Omdat je tijdens je werk met onverwachte situaties geconfronteerd kunt worden krijg je on the job scholing om de-escalerend te werken en om te gaan met agressief gedrag. Je levert door jouw observaties een belangrijke bijdrage aan de diagnostiek. Samen met therapeuten en artsen vorm je een hecht multidisciplinair behandelteam. Multidisciplinaire samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel waarbij jouw bijdragen onmisbaar zijn.

Het team van de afdeling is zeer ervaren, professioneel, enthousiast en gedreven. Er is veel aandacht voor elkaar. We streven naar een hoge kwaliteit van zorg, er wordt gewerkt vanuit maatwerk omdat elke patiënt uniek is. Hierbij worden familie en vrienden zoveel mogelijk betrokken.

Werkomgeving

De afdeling Psychiatrie levert academische zorg. Wij zijn voor patiënten met diagnostische en therapeutische dilemma’s het kenniscentrum bij uitstek. Onze zorg is vooral gericht op diagnostiek en kortdurende intensieve behandeling. Naast de zorglijn Vroege Ontregeling hebben we de zorglijn Enstige Depressieve Stoornissen en de zorglijn Ziekenhuispsychiatrie en Zwangerschap Gerelateerde Psychiatrie.

Profiel

 • Je bent in het bezit van een mbo - of hbo diploma Verpleegkunde en bent BIG-geregistreerd.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring en kennis van psychiatrische ziektebeelden.
 • Voor mbo verpleegkundigen bestaat de mogelijkheid om, op termijn, een hbo-V traject te volgen.
 • In een onverwachte situatie ben je in staat snel te schakelen waarbij je bewust blijft van je omgeving.
 • Door je stressbestendige en flexibele houding ben je in staat een nieuwe richting te volgen als de situatie daar om vraagt.
 • Je bent naast een betrouwbare collega ook een goede sparringpartner om casussen te bespreken.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Wat bieden wij

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Je ontvangt een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.280,- (schaal 7) bij een volledige werkweek van 36 uur. Je kunt doorgroeien naar senior verpleegkundige in schaal 8a (maximaal € 3.505,- bruto per maand bij een volledige werkweek).
 • Je kunt zowel fulltime als parttime werken. Samen bespreken we jouw inzetbaarheid op de afdeling. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Inlichtingen en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met team managers Barbara de Haan-Vermeulen, Jolanda van Steensel of Willie van Lier, telefoon: 010 703 09 66. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jeanette dos Santos Gomes, recruiter, je graag te woord. Je kunt haar bereiken via: 06 500 310 07 of stuur een WhatsApp.

Na een positieve uitslag op basis van brief en CV volgt de mogelijkheid om 1 of 2 dagdiensen mee te lopen zodat je kunt zien of er sprake is van een goede match. Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Lees de ervaringen van collega's

Meer weten over het werken als verpleegkundige bij Erasmus MC?

We specialiseren ons in derdelijnszorg. Als verpleegkundige kom je bij ons de meest uitdagende ziektebeelden tegen. Je werkt in een omgeving waar je snel leert, snel groeit, veel meemaakt, veel ervaring opdoet en waar elke dag een nieuwe uitdaging is.

Lees verder
Bron: Erasmus Medisch Centrum