Type functie

Fulltime

Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

Bij Lievegoed ben je meer dan je denkt! Bij de begeleiding en behandeling staat de individuele ontwikkeling centraal. Ieder mens, ook de mens met een aandoening of beperking, kent eigen groeimogelijkheden. Bij Lievegoed weten we uit ervaring dat een mens uit meer bestaat dan alleen deze beperking of probleem. Wij richten ons niet alleen op wat niet goed gaat, maar vooral op wat er wel goed gaat en op het versterken van het gezonde.

Bij ons wordt heel de mens gezien. Ieder mens is in de kern gezond en we gaan uit van de eigenheid van ieder mens. We leggen het accent op kwaliteiten, talenten, wensen en mogelijkheden van mensen. Met een persoonlijke benadering in een harmonieuze omgeving. Met ruimte voor spiritualiteit en creativiteit. Met een afwisseling van activiteit en rust.

In elke regio (Bilthoven, Wageningen en Haarlem) ontwikkelt Lievegoed een gespecialiseerd behandelaanbod voor mensen met complexe (bijkomende) psychiatrische problematiek en/of verslaving. Daarbij kan er sprake zijn van een licht verstandelijke beperking.

Vanuit de GGZ bieden wij gespecialiseerde behandeling voor deze doelgroepen op het gebied van verslaving en psychiatrische problematiek. Dat doen we in een behandelsetting in combinatie met poliklinische werkzaamheden, waarbij de nadruk voor deze vacatures ligt op het poliklinische deel.

Ben jij ook van mening dat praten niet de enige weg naar herstel is? Wij combineren reguliere gesprekstherapieën met non-verbale therapieën, zoals kunstzinnige therapie, euritmie of muziektherapie. Nieuwsgierig? Wij komen graag met je in contact!

Wat vragen wij?

Om in aanmerking te komen voor een van deze functies is registratie in het BIG-register als Psychiater, GZ-psycholoog of Psycholoog een vereiste. Verder:

 • heb je affiniteit met de genoemde doelgroepen
 • wil je graag werken in de unieke combinatie LVB en psychiatrie en/of verslaving
 • ben je zelfstandig ën kun je goed in teamverband werken
 • heb je kennis van (neuro-)psychologische diagnostiek en zowel met individuele alsook groepsbehandeling
 • heb je interesse in de antroposofische werkwijze of bent bereid je hierin te verdiepen

Wat bieden wij?

 • Evidence based psychiatrie met een plus vanuit het antroposofische gedachtengoed.
 • Uren die in overleg kunnen worden overeengekomen, tussen de 24 en 36 uur per week.
 • Als Psycholoog word je aangesteld in schaal 60 volgens CAO GGZ (min. 3.465,- en max. 4.620,- bij 36 uur). Je krijgt een aanstelling voor de duur van een jaar, met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Als GZ-Psycholoog word je aangesteld in schaal 65 volgens CAO GGZ (min. 4.053,- en max.
  5.439,- bij 36 uur). Je krijgt een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Als Psychiater word je aangesteld in schaal AMS volgens CAO GGZ (min. 5.318,- en max.
  9.294,- bij 36 uur). Je krijgt een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • De mogelijkheid als om als praktijkopleider werkzaam te zijn als je dat wilt.
 • Een werkplek op ëën van onze prachtig gelegen locaties:
  • Een mooie, groenrijke werkomgeving op het terrein van Berg en Bosch in Bilthoven
  • De Borgstichting in Haarlem, gelegen in een mooie groene omgeving waar we de handen uit de mouwen steken en werken aan eigen kracht, positieve gezondheid en herstel.
  • Midden tussen de akkers naast de campus van Wageningen Universiteit ligt onze biologische zorgboerderij De Hoge Born.
 • Je kunt voordelen ontvangen bij de aanschaf van een (elektrische-)fiets, computer, tablet, mobiele telefoon en dergelijke.
 • Wij bieden de mogelijkheid om met belastingvoordeel jaarlijks (een gedeelte van) een eventuele studieschuld af te lossen.
 • Een eindejaarsuitkering conform CAO GGZ.

Over Lievegoed

Wij bieden, op basis van onze antroposofische identiteit, de best passende specialistische behandeling en begeleiding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, mensen met niet aangeboren hersenletsel en problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of een combinatie hiervan.

Ieder mens, ook de mens met een aandoening of beperking, kent eigen groeimogelijkheden. Bij Lievegoed weten we uit ervaring dat een mens uit meer bestaat dan alleen de beperking of het probleem. Wij richten ons niet alleen op wat niet goed gaat, maar vooral op wat er wel goed gaat en op het versterken van het gezonde. Bij ons wordt heel de mens gezien. Ieder mens is in de kern gezond en we gaan uit van de eigenheid van ieder mens. We leggen het accent op kwaliteiten, talenten, wensen en mogelijkheden van mensen. Ons motto is; Je bent meer dan je denkt!

De zorg die wij bieden draait om vragen en behoeften van onze cliënten in een helende, verzorgde en verzorgende gemeenschap (caring community). Daar ligt voor ons de basis voor kwaliteit van leven. Een mens is immers alleen mens in relatie tot anderen. Wij richten ons daarom zowel op het individu als ook op het individu in verbondenheid met de gemeenschap. In balans komen beide tot bloei. Wij geloven in de kracht van ritmes en rituelen, kunst en cultuur, contact met de natuur, gezonde leefstijl, duurzaamheid, gezond makend werk en zingeving met ruimte voor spiritualiteit. Deze waarden geven ons voortdurend richting in alles wat we doen. Niemand werkt hier toevallig. Of het nu om behandelaren en zorgmedewerkers gaat, of om iemand achter de schermen, bij een secretariaat, in de administratie of de facilitaire dienst. Het werken bij Lievegoed is een bewuste keuze, en dat merk je.

Enthousiast?

Vul het sollicitatieformulier in en we nemen contact met je op.
Voor inlichtingen over de functiesë kun je contact opnemen metëLiesbeth Zaayer, manager GHZ & GGZ, telefoonnummer (06) 15081872.

Meer informatie over onze locaties vind je opë https://www.lievegoed.nl/onze-locaties/. Onze sollicitatieprocedure vind je op www.lievegoed.nl.


Over het bedrijf

L
L
L
L

Lievegoed

Het ontwikkelen en versterken van eigen kracht en gezondheid door antroposofische behandeling en begeleiding

Deze missie vormt voor ons de leidraad bij onze zorgverlening, onze behandelingen en ons beleid. De antroposofie ziet de wereld meer dan een werkelijkheid die je door enkel tellen, wegen en meten kunt kennen of verklaren. De antroposofie gaat ook uit van een niet materiële werkelijkheid, een geestelijke realiteit, die één geheel vormt met alles wat onze fysieke zintuigen kunnen waarnemen. Ons motto luidt dan ook:
"Je bent meer dan je denkt"

Wij bieden, op basis van onze antroposofische identiteit, de best passende specialistische behandeling en begeleiding aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving. Bij de begeleiding en behandeling staat de individuele ontwikkeling centraal. Ieder mens, ook de mens met een aandoening of beperking, kent eigen groeimogelijkheden. Bij Lievegoed weten we uit ervaring dat een mens uit meer bestaat dan alleen deze beperking of probleem. Wij richten ons niet alleen op wat niet goed gaat, maar vooral op wat er wel goed gaat en op het versterken van het gezonde.
Heel de mens

Bij ons wordt “heel de mens” gezien. Ieder mens is in de kern gezond en we gaan uit van de eigenheid van ieder mens. We leggen het accent op kwaliteiten, talenten, wensen en mogelijkheden van mensen.

Bedrijfsgrootte

100 t/m 499 werknemers