Type functie

Fulltime

Geplaatst op

9 dagen geleden

Beschrijving

Als Projectontwikkelaar Duurzame Energie bij onze innovatieve business unit ENGIE Ventures & Integrated Solutions (EVIS) realiseer jij duurzame energieoplossingen voor jouw opdrachtgevers. Heb jij de commerciële drive om projecten vanaf leadgeneratie tot en met realisatie te ontwikkelen? En heb je technische kennis van duurzame energiesystemen of de technische achtergrond om je deze kennis snel eigen te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! 
 
Wij zoeken voor onze innovatieve business unit ENGIE Ventures & Integrated Solutions (EVIS) een Projectontwikkelaar duurzame energie. 
 
Dit ga je doen als Projectontwikkelaar duurzame energie
Vanuit het Duurzame Assetbedrijf van EVIS werken we aan de versnelling van de energietransitie van Nederland. We ontwerpen, realiseren en exploiteren onder andere duurzame warmte oplossingen zoals Warmte Koude Opslagsystemen, Warmtenetten en andere energieoplossingen. 
 
In jouw functie als projectontwikkelaar heb je de taak om concrete leads en kansen te identificeren, te analyseren en verder te brengen vanaf eerste haalbaarheid tot en met investering in en realisatie van een project. Hierbij maak je gebruik van jouw strategisch en commercieel inzicht, ondernemerschap, technische kennis en drive om projecten, zoals WKO (Warmte en Koude Opslag), (rest)warmtenetten en andere energieoplossingen, te realiseren voor de gebouwde omgeving en industrie. 
 
Bij de ontwikkeling van onze projecten zijn vaak meerdere partijen betrokken. Deze partijen hebben elk hun eigen drijfveren en belangen. Het succes van een project hangt er sterk van af hoe deze partijen vanaf het begin met elkaar omgaan en op welke wijze ze in de diverse fasen met elkaar samenwerken. Als Projectontwikkelaar Duurzame Energie ben je de regisseur, die oog heeft voor de klant en zijn afwegingen naast het managen van de risico’s en de impact hiervan op de waarde van een project. Vanuit jouw commerciële drive blijf je in nauw contact met de klant werken richting een formele opdracht en ben je verantwoordelijk voor het sluiten van de deal. 
 
Jouw werkzaamheden en verantwoordelijkheden:  
 • Je gaat bijdragen aan de energietransitie van Nederland door pro actief marktpartijen op te zoeken om kansen voor duurzame energieoplossingen te bespreken en te concretiseren met hulp van jouw ENGIE collega’s. 
 • Je verwerkt de wensen van de klanten in een business case, haalt interne goedkeuring op en formuleert het commercieel richting de klanten/marktpartijen. 
 • Je bent creatief in het vinden van de optimale technische/functionele oplossing als ook de juiste financiële constructie én de beste partners/coalitie.  
 • Na het akkoord op de plannen en het voorstel blijf je betrokken bij de realisatie van het project, vanuit relatiemanagement richting de opdrachtgever maar ook intern richting de uitvoerende collega’s.  
 • Je springt in op de mogelijkheden om bestaande opdrachten uit te breiden en anticipeert tijdig op aanvullende vragen en wensen van onze klanten (zorgt voor de commerciële uitwerking en opvolging van aanvullende vragen).  
 • Je creëert een waardevol in- en extern netwerk en bouwt aan langjarige relaties met (potentiële en strategische) opdrachtgevers en draagt hiermee bij aan het innovatieve imago van ENGIE. 
 • Je maakt deel uit van het Team Project development met 7 collega’s binnen het Duurzame Assetbedrijf.
 
In deze functie rapporteer je hiërarchisch aan de Teamleider Project development, binnen de afdeling Commercie van het Duurzame Assetbedrijf. 
 
Dit breng je mee
Onze ideale kandidaat heeft een academisch werk- en denkniveau en heeft ruime commerciële ervaring in een rol als projectontwikkelaar binnen de energiebranche of een technische branche. Wij zoeken een zelfstarter met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en gevoel voor verhoudingen in de markt. Een teamspeler die vanuit zijn enthousiasme in staat is om anderen mee te nemen. 
 
Gezien de zwaarte van de functie verwachten wij dat je een bestaand netwerk hebt en minimaal 5 jaar werkervaring waarvan circa 3 jaar in een complexe technische omgeving. 
 
Verder vragen wij: 
 • Kennis van de Nederlandse markt op het vlak van tariefstellingen, NMDA/ACM tarieven en opbouw. 
 • Aantoonbare ontwikkelde projecten binnen energie-, bouw- of andere relevante sector. 
 • Brede bedrijfskundige, technische en algemene kennis binnen en buiten het vakgebied.  
 • Kennis van verschillende duurzame energietechnieken én van de benodigde investering, onderhoudskosten en operationele kosten is een pre. 
 • Visie op de markt, kennis van trends en ontwikkelingen. 
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en schrift. 
 
Wat bieden wij je 
Naast een aantrekkelijk salaris onderscheidt ENGIE zich met meer mogelijkheden voor een vrije invulling van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij ons ontvang je op basis van je salaris een vast percentage aan benefitsbudget van minimaal 3% van je (bruto) jaarsalaris. Dit kun je o.a. inzetten voor het kopen van extra verlofrechten, het investeren in persoonlijke ontwikkeling, het aanpassen van het type leaseauto, het compenseren van de pensioenbijdrage, of het uitkeren van een bedrag als extra toelage. Daarnaast geldt er een variabele beloningsregeling gebaseerd op jouw bijdrage aan ons succes.
 
Uiteraard krijg je daarnaast alle middelen tot je beschikking die je nodig hebt: een laptop en een mobiele telefoon. Daarnaast kun je rekenen op een fijne werkomgeving met betrokken collega’s.
 
Wij zijn ENGIE
ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl. 
 
ENGIE Ventures & Integrated Solutions (EVIS) is een innovatieve entiteit binnen ENGIE Nederland met als doel geïntegreerde en gedurfde oplossingen te initiëren, te versterken en te versnellen met en voor ENGIE, de klant en de maatschappij. EVIS ontwerpt, realiseert en exploiteert onder andere duurzame warmte oplossingen zoals Warmte Koude Opslag, Warmtenetten & Geothermie en Flex oplossingen voor de balancering van vraag en aanbod van elektriciteit. Daarnaast ontwikkelt en introduceert de New Business Factory van EVIS vernieuwende marktproposities en verdienmodellen voor de gehele ENGIE organisatie in Nederland. 
 
Zo kun je solliciteren
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Graag ontvangen we ook jouw motivatie bij je sollicitatie. 
Voor vragen kun je contact opnemen met Janneke van Nunen via

janneke.van.nunen@engie.com

of telefonisch op 06 – 83 09 36 79.
 
Deze vacature staat extern uit
 
Additional Information
 • Main Tile: #Business_Development_NL