Type functie

Fulltime

Geplaatst op

1 dag geleden

Beschrijving

Is het jouw ambitie om als projectleider te werken aan uitdagende, multidisciplinaire projecten op het gebied van (hoog)waterveiligheid, ruimte, energie en infrastructuur en zo een bijdrage te leveren aan duurzame gebiedsontwikkeling in binnen- en buitenland?

Wij zijn op zoek naar een projectleider voor integrale verkenningen, planstudies en milieueffectrapportages op gebied van waterveiligheid, ruimtelijke ontwikkeling en infrastructuur. Binnen deze afwisselende functie ben jij (deel)projectleider, draag je bij aan acquisitie en stuur je het opstellen van planproducten aan (zoals milieueffectrapporten, verkenningen en inpassingsplannen) . De functie vraagt om kennis van inhoud en procedures in combinatie met vaardigheden op gebied van projectbeheersing en -management en communicatie (met collega’s, opdrachtgevers en belanghebbenden). Voor deze functie moet je een echte teamspeler zijn; je vindt het leuk de spin in het web te zijn, junior collega’s aan te sturen, te organiseren, structureren en ondernemen. Je bent zowel in staat om samen te werken in een grote projectorganisatie, als om zelf de leiding te nemen in middelgrote projecten en offertes.

Je functie maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Planstudies en procesmanagement. Deze PMC is onderdeel van de sector Gebouwde omgeving. De projecten van deze PMC variëren van strategische verkenningen tot uitdagende planuitwerkingen. Binnen die projecten verzorgen wij projectmanagement en omgevingsmanagement, zorgen we voor een goede ruimtelijke inpassing (landschapsontwerp) en leveren wij inhoudelijke expertise op het gebied van onder andere milieueffectrapportage. Momenteel werken we bijvoorbeeld aan verkenningen en planuitwerkingen voor verschillende dijkversterkingen (Wolferen-Sprok, Noordelijke Maasvallei, IJsseldijk Zwolle - Olst), de planuitwerking voor de wegverbreding en inpassing van de A58 (InnovA58) en de milieueffectrapportage voor het Rivierklimaatpark IJsselpoort. Een aantal bekende projecten waaraan wij afgelopen jaren werkten zijn de dijkversterking Waddenzeedijk Texel, het versterken van de Afsluitdijk, de bestrijding Zandhonger Oosterschelde en de planuitwerking voor de aanleg van de Blankenburgverbinding. Daarnaast werken we ook aan projecten in het buitenland, zoals social en environmental impact assessments. Onze belangrijkste opdrachtgevers zijn Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en TenneT. Je werkt vanuit een standplaats in Deventer of Amsterdam en op projectlocaties.

Wat wij vragen

 • een afgeronde opleiding op wo-niveau en vijf jaar relevante werkervaring op het gebied van ruimtelijke projecten, verkenningen en/of planuitwerking;
 • een brede interesse in en affiniteit met techniek en projectmanagement;
 • ervaring met werkwijzen en procedures bij de ontwikkeling van ruimtelijke projecten en/of infrastructuur;
 • uitstekende mondelinge, schriftelijke en presentatievaardigheden en een groot analytisch vermogen;
 • vaardigheden op het gebied van projectbeheersing;
 • een nieuwsgierige, klantgerichte, ondernemende en proactieve instelling.

Wat wij bieden

 • afwisseling en veelzijdigheid in uiteenlopende projecten;
 • samenwerken met enthousiaste en deskundige collega’s;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid en loopbaanontwikkeling.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Ben jij wie wij zoeken?

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met mevrouw drs. J.E.C. (Jacqueline) Bulsink, groepsleider Verkenningen en visies, telefoon 0570 69 79 44 of de heer drs. ing. E.J.N. (Edgar) Rijsdijk, PMC-leider Planstudies en procesmanagement, telefoon 020 312 55 38. Vacaturenummer 227-143.


Over het bedrijf

W
W
W
W

Witteveen+Bos

Witteveen+Bos levert advies- en ingenieursdiensten voor projecten in de sectoren water, infrastructuur, milieu en bouw. Typerend voor onze werkwijze is de multidisciplinaire projectaanpak. Onze opdrachtgevers zijn overheden, het bedrijfsleven, industrie en verschillende soorten samenwerkingsverbanden. Wij werken vanuit het hoofdkantoor in Deventer en vijf andere kantoren in Nederland en daarnaast zijn we actief in België, Indonesië, Kazachstan, Letland, Rusland, Singapore, Dubai, het Verenigd Koninkrijk, Ghana en Vietnam. We zijn deskundig, betrouwbaar en betrokken. Onze ruim 1.000 medewerkers zijn specialisten die hun kwaliteit kwijt kunnen in hun werk. Partnership is voor hen het sleutelwoord. Partnership met de opdrachtgevers en met Witteveen+Bos. Ook persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling staan centraal want ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en nieuwe verantwoordelijkheden. Witteveen+Bos is een bedrijf waar medewerkers zich thuis voelen, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat graag een stapje extra zet, niet alleen voor de opdrachtgevers maar ook voor onze medewerkers.

Bedrijfsgrootte

1000 t/m 1499 werknemers

Opgericht

1946