Type functie

Fulltime

Geplaatst op

Vandaag

Beschrijving

Wil je graag werken aan complexe en integrale stedelijke ontwerpopgaven en ben je in staat om te structureren en te coördineren? Dan zoeken wij jou!

Als projectingenieur ben je betrokken bij het ontwerp-, het contract- en omgevingsmanagement in onze projecten. Je brengt eisen en wensen van betrokken partijen in kaart, structureert en coördineert ontwerpopgaven en adviseert bij het opstellen en beheersen van contracten. In deze rol is het belangrijk om continu te schakelen tussen technische mogelijkheden en belangen van partijen. Je werkt aan stedelijke civiele kunstwerken zoals bruggen, kademuren en bouw- en woonrijp maken van terreinen en het inrichten van de openbare ruimte van bedrijventerreinen of woonwijken. De projecten spelen zich af van de voorbereidings- tot en met de realisatiefase. Hierbij werk je nadrukkelijk samen met onze specialisten en externe partijen zoals overheden, aannemers, nutspartijen en ontwikkelaars. De uitdaging is om met deze partijen het project een stap verder te brengen.

In deze rol ben je werkzaam binnen de product-marktcombinatie (PMC) Stedelijke infrastructuur. Deze PMC maakt deel uit van de sector Gebouwde omgeving en werkt aan integrale projecten in de complexe stedelijke omgeving. Je maakt onderdeel uit van een multidisciplinair projectteam en je ondersteunt projectleiders bij de uitwerking van projecten. De rol van projectingenieur valt binnen de groep Stedelijke Innovatie. Je ontwikkelt je breed en na verloop van tijd ga je een eigen specialisatie ontwikkelen. Je kunt doorgroeien tot projectleider of vakspecialist. Je standplaats is Amsterdam.

Wat wij vragen

 • een (recent) afgeronde wo-opleiding in de Civiele Techniek of Construction Management & Engineering;
 • praktijkkennis d.m.v. een afgeronde hbo-bachelor civiele techniek of aantoonbare stages tijdens je wo-bacheloropleiding is een pre;
 • affiniteit met het ontwerpen en realiseren van civieltechnische projecten in een stedelijke omgeving;
 • gevoel voor belangen van betrokken partijen bij projecten in een stedelijke omgeving;een leergierige, proactieve en klantgerichte instelling;
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
 • belangstelling om in het buitenland te werken.

Wat wij bieden

 • samenwerking met jonge en enthousiaste collega’s in multidisciplinaire projectteams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • doorgroeimogelijkheden tot projectleider of vakspecialist;gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • het 'Starterstraject', waarin je gedurende twee jaar vaardigheidstrainingen volgt en gericht werkt aan uw persoonlijke ontwikkeling;
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Ben jij wie wij zoeken?

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. M. (Michel) Bakker, groepshoofd Stedelijke innovatie, telefoon 06 51 11 04 15. Vacaturenummer NL00297.


Over het bedrijf

W
W
W
W

Witteveen+Bos

Witteveen+Bos levert advies- en ingenieursdiensten voor projecten in de sectoren water, infrastructuur, milieu en bouw. Typerend voor onze werkwijze is de multidisciplinaire projectaanpak. Onze opdrachtgevers zijn overheden, het bedrijfsleven, industrie en verschillende soorten samenwerkingsverbanden. Wij werken vanuit het hoofdkantoor in Deventer en vijf andere kantoren in Nederland en daarnaast zijn we actief in België, Indonesië, Kazachstan, Letland, Rusland, Singapore, Dubai, het Verenigd Koninkrijk, Ghana en Vietnam. We zijn deskundig, betrouwbaar en betrokken. Onze ruim 1.000 medewerkers zijn specialisten die hun kwaliteit kwijt kunnen in hun werk. Partnership is voor hen het sleutelwoord. Partnership met de opdrachtgevers en met Witteveen+Bos. Ook persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling staan centraal want ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en nieuwe verantwoordelijkheden. Witteveen+Bos is een bedrijf waar medewerkers zich thuis voelen, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat graag een stapje extra zet, niet alleen voor de opdrachtgevers maar ook voor onze medewerkers.

Bedrijfsgrootte

1000 t/m 1499 werknemers

Opgericht

1946