Type functie

Fulltime

Geplaatst op

3 dagen geleden

Beschrijving

Heb jij altijd al een bijdrage willen leveren aan elektrotechnische systemen op het gebied van water en infrastructurele projecten?

Deze mogelijkheid bieden wij jou in de functie van projectingenieur elektrotechniek. Binnen deze uitdagende functie ben je mede verantwoordelijk voor de advieswerkzaamheden op het gebied van water en infrastructurele projecten waarin je jezelf kunt ontwikkelen en gevarieerde projecten kunt doen in een enthousiaste adviesomgeving. Als projectingenieur werk je aan uitdagende en afwisselende vraagstukken in een enthousiaste groep collega’s. Je adviseert, voert analyses uit en ontwerpt elektrische installaties en procesautomatiseringssystemen voor klanten op het gebied van water en infrastructurele werken. Je structureert en verbetert bijvoorbeeld een productie- of werkproces van de opdrachtgever. Samen met de opdrachtgever werk je hiervoor de specificaties en functionele werking uit. Je stelt eisen aan aspecten als beschikbaarheid, onderhoudbaarheid en beheer en stelt met collega-specialisten een contract op. Ook tijdens de realisatie van de oplossing ben je betrokken in bijvoorbeeld het controleren van de opdrachtnemende partij of helpen integreren van de oplossing in de organisatie van de opdrachtgever. Je voert deze werkzaamheden zelfstandig, in teamverband of onder begeleiding van een projectleider uit. Je standplaats is Breda.

Binnen de product-marktcombinatie (PMC) Elektrische en procesautomatiseringssystemen werken ingenieurs met een achtergrond in de vakgebieden elektrotechniek en informatica. Ons accent ligt op elektrische installaties, asset management, en hieraan gerelateerde informatiesystemen en bedrijfsprocessen. Vanuit deze basis werken we als adviseurs voor (semi-)overheden in de water- en infrastructurele sectoren. We hebben specifieke aandacht voor de meerwaarde van de oplossing voor de opdrachtgever en de praktische toepasbaarheid daarvan in de hele levenscyclus. Binnen de PMC werken onze professionals aan spraakmakende projecten. Zo werken wij aan grootschalige renovaties van procesautomatisering van diverse waterinstanties, zijn we betrokken bij maatschappelijke relevante issues zoals energiebesparing van zuiveringsinstallaties en het uitvoeren van risicoanalyses voor natte kunstwerken.

Wat wij vragen

 • (bijna) afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van electrotechniek of een soortgelijke richting;
 • interesse in asset management en procesautomatisering;
 • vakinhoudelijke gedrevenheid;
 • probleemoplossend vermogen;
 • klantgerichtheid;
 • positief kritisch en kwaliteitsbewust;
 • teamspeler;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wat wij bieden

 • aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei naar (deel) projectleiderschap;
 • ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • deelname aan ons 'Starterstraject' met vaardigheidstrainingen, persoonlijke ontwikkeling en coaching;
 • persoonlijke ontwikkeling;
 • bezig zijn in de breedte met technische installaties (Asset Management, procesautomatisering, primaire water- en infraprocessen);
 • afwisseling en veelzijdigheid in water- en infraprojecten;
 • werken in binnen- en/of in buitenland;
 • marktconform salaris en goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Ben jij wie wij zoeken?

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met ir. J.J. (Jitte Jan) de Vries, groepsleider Elektrotechniek en procesautomatisering telefoon 06 27 16 98 65.


Over het bedrijf

W
W
W
W

Witteveen+Bos

Witteveen+Bos levert advies- en ingenieursdiensten voor projecten in de sectoren water, infrastructuur, milieu en bouw. Typerend voor onze werkwijze is de multidisciplinaire projectaanpak. Onze opdrachtgevers zijn overheden, het bedrijfsleven, industrie en verschillende soorten samenwerkingsverbanden. Wij werken vanuit het hoofdkantoor in Deventer en vijf andere kantoren in Nederland en daarnaast zijn we actief in België, Indonesië, Kazachstan, Letland, Rusland, Singapore, Dubai, het Verenigd Koninkrijk, Ghana en Vietnam. We zijn deskundig, betrouwbaar en betrokken. Onze ruim 1.000 medewerkers zijn specialisten die hun kwaliteit kwijt kunnen in hun werk. Partnership is voor hen het sleutelwoord. Partnership met de opdrachtgevers en met Witteveen+Bos. Ook persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling staan centraal want ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en nieuwe verantwoordelijkheden. Witteveen+Bos is een bedrijf waar medewerkers zich thuis voelen, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat graag een stapje extra zet, niet alleen voor de opdrachtgevers maar ook voor onze medewerkers.

Bedrijfsgrootte

1000 t/m 1499 werknemers

Opgericht

1946