Geplaatst op

23 dagen geleden

Beschrijving

Functie­omschrijving

De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft bij de directie Juridische Zaken op locatie Den Haag meerdere vacatures voor de functie Procesvertegenwoordiger (FGR: Senior medewerker behandelen en ontwikkelen schaal 11). Om dit in goede banen te leiden hebben we een planning gemaakt voor de verschillende wervingsrondes de komende zes maanden:

https://ind.nl/over-ind/werken-bij-de-IND/Paginas/Procesvertegenwoordiger.aspx.

Het gaat om een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met zicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wat ga je doen:

“Als procesvertegenwoordiger verdedig je schriftelijk en mondeling het standpunt van de IND bij de rechtbank en de Raad van State. Het werk is afwisselend, dynamisch en uitdagend. Omdat het vreemdelingenrecht altijd in ontwikkeling is, raak je nooit uitgeleerd”

Als een vreemdeling een beslissing over zijn verblijf aanvecht, vertegenwoordig jij als procesvertegenwoordiger het standpunt van de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en de minister van Buitenlandse Zaken bij de Vreemdelingenkamer van de rechtbanken en in hoger beroep bij de Raad van State. Je analyseert beroepschriften en verzoeken om een voorlopige voorziening, zoekt rechtsvragen uit en stelt verweerschriften en pleitnota’s op. Je gaat gemiddeld één keer per week naar een zitting (op locatie of digitaal) en tijdens de zitting voer je mondeling pleidooi voor de diverse zaken die je hebt voorbereid. In jouw rol als procesvertegenwoordiger procedeer je meer dan bij menig advocatenkantoor.

Als het gaat om vreemdelingenbewaring heb je contact met de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM), Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V). Bij het besluit tot opheffing van de bewaring overleg je met de advocaat over een mogelijke schade- of proceskostenvergoeding. Een even verantwoordelijke, als gevoelige taak.

Als procesvertegenwoordiger bij de IND start je met een opleidingstraject waarin je begeleid wordt, maar ook zelf de regie pakt. In deze periode verdiep je je in het vreemdelingenrecht om deze kennis snel eigen te maken. Na dit opleidingstraject zal je zelfstandig je werk voortzetten. Afhankelijk van zowel je wens als je talenten kan hierna nog verder de diepte of juist de breedte worden ingegaan.

Functie-eisen

Herken jij jezelf hierin?
Je bent zelfstandig, resultaatgericht, stressbestendig en je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast ben je sterk in het verwerken en analyseren van informatie en weet je hoofd- en bijzaken te scheiden. Je toont inzet, neemt initiatief en kunt goed plannen en organiseren. Ook beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. En je bent flexibel als hiervoor extra inzet nodig is. Tot slot wil je jezelf blijven ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.

• Je hebt academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde WO- juridische opleiding.
• Je beschikt over een uitstekende Nederlandse taalvaardigheid zowel mondeling als schriftelijk.
• Je hebt kennis van het bestuursrecht.
• Je hebt ervaring met de behandeling van gevoelige dossiers.
• Ervaring met het werken in een digitale werkomgeving (bv MS Office, Webex, Citrix) is een vereiste.
• Het is een pre als je kennis van of ervaring met het vreemdelingenrecht hebt.

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveauschaal 11
  • Maand­salarisMin €3.279–Max. €5.039 (bruto)
  • Dienst­verbandArbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contract­duur12 maanden
  • Minimaal aantal uren per week32
  • Maximaal aantal uren per week36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure?
Neem dan contact op met:
Erik Groenendijk, Operationele manager op telefoonnummer 06-50089054 of
Anjena Chandoesing, adviseur Werving en Selectie op telefoonnummer 06-50094189

Heb je nog vragen over de werkinhoud van de functie Procesvertegenwoordiger?
Neem dan contact op met:

Daphne Waaijer, Senior procesvertegenwoordiger op telefoonnummer 06-21130114 of
Lema Denishin, procesvertegenwoordiger op telefoonnummer 06-50078286

Als je in dienst bent van het Rijk en solliciteert met een aanwijzing als verplichte van-werk-naar-werkkandidaat of herplaatsingskandidaat, verzoeken wij je een kopie van de aanwijzingsbrief mee te sturen met de sollicitatie.

Om een nog beter (of aanvullend)beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

Wanneer je via een uitzend- detacheringsbureau werkzaam bent bij de Rijksoverheid dit graag vermelden in je brief.


Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.


Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal worden aangevraagd bij een positieve uitslag van het sollicitatiegesprek, behalve als je een arbeidsovereenkomst hebt bij de Rijksoverheid.

We vragen tijdens de sollicitatieprocedure om twee referenties. Contact opnemen met één van de opgegeven referenties kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. 

Diversiteit en inclusie zijn belangrijke thema’s bij het Rijk en de IND. De overheid wil dat iedereen zich thuis voelt bij het Rijk en dat medewerkers bewuster nadenken over een inclusieve werkomgeving.

Een assessment (casus) kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Werk je op dit moment al bij of voor IND, dan vragen wij referenties op bij je huidige manager.

Source: De Immigratie