geplaatst op

30+ dagen geleden

Locatie

Beschrijving

Postdoc Huisartsgeneeskunde

Ben jij op zoek naar ‘een volgende stap’ in je carrière en wil je graag projecten leiden die draaien om big data in de gezondheidszorg? Dan komen we graag met je in contact!

Functie inhoud

De Rijnmond Gezond database is een project van de afdeling Huisartsgeneeskunde en de afdeling Medische Informatica van het Erasmus MC. Een grote groep huisartsen uit de regio Rijnmond stellen hun gegevens anoniem ter beschikking voor wetenschappelijk onderzoek. Deze gegevens worden verzameld en bewaard in de Rijnmond Gezond database (400.000 patiënten). Hiermee proberen we antwoord te krijgen op vragen als: Hebben kinderen in de meest luchtvervuilde wijken van Rijnmond vaker lichamelijke klachten? Welke therapieën worden er gegeven door de nieuwe POH jeugd en gezin, en werken ze ook? Interessant werk? Zeker! En je draagt bij aan het verbeteren van de zorg in de regio.

Binnen het team van (huisarts)onderzoekers begeleid jij als postdoc meerdere junior-onderzoekers bij hun lopende projecten binnen de huisartsenzorg. Dit doe je samen met de coördinator van de database, de opdrachtgevers (huisartsen), en je collega onderzoekers. Je bent tevens samen met de coördinator het eerste aanspreekpunt voor de deelnemende huisartsencentra. Om de gevonden resultaten goed te kunnen implementeren in de praktijk communiceer je proactief met de huisartsencentra en de partners uit de regio. Daarnaast werk je mee aan het schrijven en werven van nieuwe onderzoeksprojecten met als doel completere data, betere kwaliteit van zorg en tevreden huisartsen. Kortom, je maakt het verschil!

Werkomgeving

De afdeling Huisartsgeneeskunde bestaat uit een mix van artsen en onderzoekers, die elke dag met elkaar werken aan het verbeteren van zorg. De afdeling heeft als taken het verrichten van wetenschappelijk onderzoek in de Huisartsgeneeskunde, het verzorgen van onderwijs Huisartsgeneeskunde in de opleiding tot arts en het opleiden van huisartsen. Wij bieden naast leuke collega’s en mooie opdrachten, een goed salaris en perfecte secundaire arbeidsvoorwaarden. Binnen een organisatie waar eigen initiatief en nieuwe ideeën toegejuicht worden.

Wij bieden een zelfstandige functie met veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen ideeën en initiatieven en we denken graag met je mee als het gaat om persoonlijke en vakinhoudelijke groei. We inspireren elkaar en stellen ons lerend op. We zijn een informele organisatie en ‘s middags lunchen diegene die aanwezig zijn altijd gezellig met z’n allen. Ook de plek waar je werkt is belangrijk!

We zijn gevestigd in de nieuwe, hoge toren van het Erasmus MC in het centrum van Rotterdam, goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.
 

Profiel

 • Een afgeronde wetenschappelijke opleiding in Geneeskunde of Gezondheidswetenschappen, met minimaal 4 jaar onderzoekservaring.
 • Gepromoveerd in de hiervoor genoemde wetenschappen.
 • Je hebt brede kennis van de verschillende organisaties in de zorg en in de eerste lijn.
 • Je hebt zorg gerelateerde ervaring en hebt kennis van en ervaring met digitale zorg.
 • Je beschikt over uitstekende analytische en contactuele vaardigheden.
 • Je werkt gestructureerd, zorgvuldig en hebt oog voor detail.
 • Je hebt de vaardigheid om naar een deadline toe te werken en je eigen werk te plannen.
 • Naast je passie voor onderzoek zoek je ook graag de afstemming met collega’s om je werkzaamheden af te stemmen op wat een huisarts of onderzoeker nodig heeft.
 • Ervaring met en plezier in projectwerving.
 • Kennis van en ervaring met data analyse in gestructureerde grote datasets/databases is een pre.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Wat bieden wij

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 12 maanden met mogelijkheid tot verlenging.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.911,- (schaal 10) en maximaal  € 5.383 (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Inlichtingen en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Evelien de Schepper, coördinator Rijnmond Gezond, telefoon: 06 137 012 10 . Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jerry Chandansingh, recruiter, je graag te woord. Je kunt hem bereiken via: 06 500 310 06. 

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen: in zorg, onderwijs en onderzoek

Wij zijn geworteld in Rotterdam en werken in een prachtige state-of-the-art omgeving. Met toewijding en passie werken we aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Dit bereiken we met een verscheidenheid aan talent en kennis. We hechten aan diversiteit en gelijke kansen voor iedereen. Een inclusieve werkomgeving, waarin iedereen er mag zijn.

Lees meer over Erasmus MC
Bron: Erasmus Medisch Centrum