Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

Voor Dow zijn we opzoek naar een Piping Desing engineer

Wat doe je als Piping Design Engineer?
Je bent verantwoordelijk voor het overzien van de technische scope van kapitaal- en onkostenprojecten. Van Projectdefinitie via gedetailleerd Ontwerp tot en met de Bouw. Je zal meerdere piping projecten leiden.

Verantwoordelijkheden:
 • Effectief plannen en organiseren van werkzaamheden, inclusief het stellen van prioriteiten om project mijlpalen te halen in overeenstemming met het projectschema.
 • Werken in een multidisciplinaire, multi-locatie, teamomgeving met zowel face-to-face communicatie als virtuele software.
 • Het ontwikkelen van lay-outs en het uitvoeren van reviews om de constructiviteit, operabiliteit en onderhoudbaarheid te overwegen.
 • Ofwel ontwikkelen van Piping Stress Analysis of thrupe Pipe Stress Engineers om de nodige analyses te maken als dat nodig is.
 • Werken met Pipe Material Specifications en de leidingcomponenten om ervoor te zorgen dat we de meest effectieve technologie en kostenvoordeel hebben.
 • Het toepassen van wereldwijde ontwerpnormen, EH&S-normen, meest effectieve technologie, verliespreventieprincipes, toepasselijke technische codes.
 • Ervoor zorgen dat de ontwerpen van Dow consistent voldoen aan de van toepassing zijnde industriecodes.
 • Werken aan het oplossen van problemen op het gebied van constructiviteit, bruikbaarheid en onderhoud.
 • Potentieel om zich te ontwikkelen tot een (wereldwijde) expert op het gebied van diverse pipingvaardigheden en -technologieën.
 • Interfacing met en deelname aan teams met productiepersoneel, onderhoudspersoneel, andere technische ontwerpdisciplines, leveranciers, aannemers en leveranciers, indien nodig.
 • We zoeken iemand met praktijkkennis van pijpleidingsystemen en -gereedschappen, waaronder Chemische / petrochemische procesindustrieën, ontwerpcriteria en -normen, Toepasselijke codes en normen, zowel nationaal als internationaal, Veiligheids- en verliespreventieprincipes, P&ID-symbologie, Piping Stress Analyse, Buisspecificaties, Leidingmaterialen (pijpleidingen, afsluiters, fittingen), Constructiviteitsvraagstukken, constructietechnieken en constructietekeningen, 3D-modellering ( SP3D, PDMS, PDS).

Wat kun je?
Vereiste kwalificaties:
 • 10 jaar ervaring in een projectomgeving in het Chemisch/Petrochemisch Proces met 5 van die jaren werken in een piping projectteam is vereist, maar liever een totaal van 12 jaar of meer ervaring.
 • Kennis van codes en normen, zowel nationaal als internationaal (ASME B31.1, 31.3, 31.4 en 31.8, PED)
 • Kennis van pijpleidingsstressanalyse
 • Kennis van leidingmaterialen (pijp, afsluiters, fittingen) inclusief de manier waarop deze componenten worden gebruikt voor het maken van pijpmateriaalspecificaties.
 • Uitstekende communicatie (schriftelijk en mondeling in het Nederlands en in het Engels )
 • Zelfstarter met hoog initiatief
 • In staat om als teamspeler deel te nemen aan dynamische multidisciplinaire projectteams die sterke onderhandelings- en evaluatievaardigheden vereisen.
 • Moet in staat zijn om veldwerk te doen in een werkende chemische fabriek, veldmetingen te doen en trappen en ladders te beklimmen.
Onderwijs:
 • B.S. in Engineering is vereist.
 • Mechanisch heeft de voorkeur.

Wat krijg je?
Ik bied jou een fulltime functie voor minimaal 2 jaar bij een groot chemisch bedrijf. Naast je normale salaris krijg je een 13e maand, 28 vrije dagen, reiskostenvergoeding (19 ct per km, maximaal 75 km enkele reis) en worden eventuele tunnelkosten vergoed. Verder bieden wij de mogelijkheid tot deelname aan een collectieve zorgverzekering.

Goed om te weten: Vanwege de huidige COVID-19 maatregelen is de sollicitatieprocedure wat veranderd. Voorheen zou ik je graag uitnodigen voor een gesprek bij ons op kantoor. Helaas is dit tijdelijk niet mogelijk. Uiteraard is hier een oplossing voor! Je wordt, na sollicitatie, uitgenodigd voor een intakegesprek per telefoon of via video bellen. Samen met jou bespreek ik je CV, wensen en de mogelijkheden die ik voor je heb. Op basis daarvan kunnen we jouw CV voorstellen bij opdrachtgevers die jij interessant vindt. Wanneer dit leidt tot een positieve reactie, word je uitgenodigd voor een telefonisch of digitaal gesprek. Op basis daarvan beslist de opdrachtgever of je een salarisvoorstel krijgt.

Waar ga je werken?
Dow Benelux B.V. is een dochteronderneming van The Dow Chemical Company. Bij Dow Benelux werken vele medewerkers dagelijks aan innovaties. Dit doen zij door wetenschappelijke inzichten te combineren met technologische kennis. Zo leveren zij duurzame bijdragen aan het oplossen van de meest dringende problemen in de wereld, zoals de behoefte aan schoon drinkwater, het opwekken van duurzame energie en het verbeteren van de landbouwproductiviteit. De geschiedenis van Dow in de Benelux begint in 1955 met de opening van een handelskantoor. Inmiddels is Dow Benelux uitgegroeid tot een toonaangevende speler. Circa 2000 gedreven medewerkers werken vanuit 6 vestigingen en 20 fabrieken in Nederland en België aan toonaangevende producten en oplossingen. De kunststoffen en chemicaliën die in de Benelux worden geproduceerd vinden hun weg naar klanten en markten in de hele wereld. Het hart van Dow in de Benelux ligt in Terneuzen. Dow Terneuzen is met 17 fabrieken en ongeveer 1700 medewerkers de op één na grootste productielocatie van the Dow Chemical Company. Als één van de grootste werkgevers van Zeeuws-Vlaanderen draagt Dow bij aan het economische en maatschappelijk succes van deze regio.
Source: De Pooter