Type functie

Fulltime

Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

12Build is hét SaaS offerteplatform voor de Europese bouw. Zij brengen hoofdaannemers en onderaannemers bij elkaar en zorgen voor de beste match. Om het succes verder door te zetten, zijn zij op zoek naar een ondernemende financial die het internationalisatie avontuur aan durft te gaan.


Functie omschrijving

Je bent ondernemend van aard en marktgedreven. Je weet wat er speelt en gaat geregeld op de spreekwoordelijke stoel van de klant zitten. Daarnaast ben je beheersmatig sterk. Je weet hoe je interne processen moet inrichten en verzilverd snel kansen wanneer handmatig werk geautomatiseerd kan worden. Je bewaakt de processen en stuurt bij waar nodig. Maar zelf de handen uit de mouwen steken ben je ook niet vies van.

Op financieel-administratief gebied maken we jou niets wijs en ben je onze kampioen. De boekhouding is altijd tiptop in orde en de periodieke afsluiting ziet er strak uit. Jij bent eigenaar van de planning- & controlcyclus en stuurt het jaarlijkse begrotingsproces aan. Daarnaast ben je een kei in het scherp stellen en bewaken van KPI's, voor jezelf als voor je collega's.

Je bent een goede luisteraar en beweegt je makkelijk door de organisatie. Bij moeilijke boodschappen weet je de juiste snaar te raken. Verder heb je contact met de accountant, salarisadministratie (uitbesteed) en adviseurs in binnen- en buitenland.

Ook op het gebied van Legal breng je bagage mee. Inkoopcontracten kun je op inhoud beoordelen. Ervaring met het opstellen van verkoopcontracten voor onze grote klanten is een pré. Je kent de wet-en regelgeving doordat je gebruik maakt van je netwerk en andere kennisbronnen. Specifiek wat betreft de AVG-wetgeving want jij bent namelijk ook onze Privacy Officer!

Naast de reguliere taken komt er een gezonde portie projectmatige en ad hoc taken op je af. Dat schrikt je niet af maar geeft je juist energie. Je hebt een toekomstvisie en je weet welke kansen er voor 12Build in het verschiet liggen. Je kijkt (liever) door de grote voorruit, omdat je de kleine achteruitkijkspiegel voor elkaar hebt. Ook als het gaat om feedback geven is de boodschap gericht op wat een volgende keer beter kan.

Bij 12Build werken we met de beste systemen die je helpen in je dagelijkse werk. Voor Finance zul je voornamelijk met de volgende systemen werken:

Eigen ontwikkelde backend voor met name de verkoopcontracten
 • Pipedrive
 • Pandadoc
 • Gsuite
 • Twinfield
 • Basecone
 • Visionplanner
 • Loket - HRM
 • Tableau - BI


Functievereisten
 • Je vindt mensen belangrijker dan cijfers;
 • Je droomt niet alleen, je doet het ook;
 • Je kunt ingewikkelde situaties makkelijk terugbrengen tot de kern (zonder gillend gek te worden);
 • Je denkt in oplossingen en kansen, niet in problemen;
 • Je kunt goed luisteren en je weet je eigen visie te vormen;
 • We maken je niet snel gek. Je begint niet te zweten van ambitieuze plannen, strakke deadlines en bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst in cartoon-stijl;
 • Je voelt je thuis in een bedrijf met prettig gestoorde collega’s;


Aanbod

What’s in it for you?
 • Een prima salaris en reiskostenvergoeding;
 • We helpen je met het inrichten van je thuiswerkplek;
 • Zodra we weer naar ons toffe kantoor kunnen, zijn we niet vies van een potje poolen, FiFA of tafeltennis;
 • Bij ons is het geen cliché, maar waarheid: Werken in een bedrijfscultuur waar openheid en transparantie op nummer 1 staat. Zo is bijvoorbeeld de geconsolideerde bankstand voor iedereen in het bedrijf dagelijks in te zien;
 • Geregeld leuke uitjes, teamdagen, lezingen en workshops;
 • 12Build is aangesloten bij Compassion om armoede onder kinderen tegen te gaan. Als je dat wilt, dan koppelen we je aan een sponsorkind uit de Dominicaanse Republiek. Klik hier voor meer informatie;
 • Geen torenhoge hiërarchische lagen. Gewoon een platte organisatie met korte lijntjes. Wel zo makkelijk;
 • Een super gaaf onboarding proces. Weet jij het raadsel van ‘the magic sword’ op te lossen?;


Bedrijfsprofiel 12Build

Meer dan 750 (middel)grote bouwbedrijven in Europa hebben inmiddels al meer dan 2,3 miljoen offertes aangevraagd op ons platform. Inmiddels verloopt zo’n 70% van alle B2B matches in de Nederlandse bouwwereld al via 12Build. Maar ook in Duitsland, België en Frankrijk timmeren we flink aan de weg!

We are Scaling Up!
12Build groeit. Snel. Om die groei in goede banen te leiden en vooral niet over onze eigen benen te struikelen, gebruiken we de groeimethode Scaling Up. Je weet wel, van die Amerikaan Verne Harnish. We zijn goed op weg om processen, communicatiestromen en vergaderritmes op de beste manier in te richten. We willen met de beste mensen de goede dingen doen. Het Scaling Up team richt zich op de vier belangrijkste pijlers: mens, strategie, uitvoering en last but not least cash.

Onze tools
Bij 12Build werken we met de beste systemen die je helpen in je dagelijkse werk. Voor Finance zul je voornamelijk met de volgende systemen werken:

Eigen ontwikkelde backend voor met name de verkoopcontracten
 • Pipedrive
 • Pandadoc
 • Gsuite
 • Twinfield
 • Basecone
 • Visionplanner
 • Loket - HRM
 • Tableau - BI

Het team en de werkplek:
Het finance team bestaat momenteel uit 2 collega’s. Stefan is onze financiële administratieve topper en Marcel onze Controller/Head of Finance en nuchtere rots in de branding met een schat aan kennis en ervaring.

Marcel heeft echter de wens uitgesproken om zijn controllerstaken over te dragen om tijd vrij te maken voor projectmatige en adviestaken en privé. Marcel blijft natuurlijk wel beschikbaar om jou tijd en ruimte te geven om de controllersrol op een goede manier te kunnen overnemen maar zal je tegelijkertijd niet voor de voeten gaan lopen wanneer je taken naar je toe wenst te trekken.

Vanwege Covid-19 werken we momenteel helaas nog vanuit huis. Je zult voornamelijk vanuit ons kantoor in Nijverdal werken. Of gedeeltelijk vanuit huis, want dat blijft een mogelijkheid.

Heb jij interesse in deze functie? Klik op de solliciteerbutton voor een baan bij 12build in Twente!

Meer vacatures in Twente vind je op www.twente.com/vacatures

Over het bedrijf

T
T
T
T

Twente

Twente, daar wil jij toch ook werken!

Twente, de ondernemende hightech regio,  heeft en geeft antwoord op wereldwijde, maatschappelijke vraagstukken op het gebied van klimaatverandering, duurzaamheid, gezondheid, onderwijs, welzijn en veiligheid. Tal van Twentse ondernemingen, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en overheden realiseren marktgerichte en innovatieve oplossingen om de benodigde veranderingen waar te maken. De wereld verandert in hoog tempo, Twente heeft de antwoorden. “Earth is calling …You”!

Twente biedt volop kansen op de arbeidsmarkt! Met meer dan 3.100+ hightech bedrijven (zoals Thales, Demcon, Pentair, Rosen Group, TenCate, ApolloVredestein, Sensata en Twence) en meer dan 4.200 openstaande vacatures in de regio is Twente voortdurend op zoek naar talentvolle professionals die willen werken in een krachtige kennisregio.

Twente heeft als missie om de topregio te zijn op het gebied van technologie, innovatie, duurzaamheid, talent en ondernemerschap. Met Twente Airport, Port of Twente, de infrastructuur en bereikbaarheid over weg, water, spoor en lucht, en een geografisch gunstige ligging, is regio Twente de logistieke “hotspot” van Oost-Nederland. Hierdoor fungeert Twente als toegangspoort voor andere Europese landen en visa versa. In Twente, gaat een wereld voor je open!

Met kennis- en onderzoeksinstellingen zoals Universiteit Twente, Hogeschool Saxion en ROC van Twente wordt er samengewerkt aan duurzame relaties tussen studenten en ondernemers. Studenten krijgen in Twente de kans om hun ideeën in de dagelijkse praktijk van innovatieve bedrijven toe te passen. Daarnaast worden studenten gestimuleerd en gefaciliteerd om een eigen bedrijf te starten.

Naast de bedrijvigheid in de regio, heeft Twente véél meer te bieden. Denk maar aan de Twentse gastvrijheid, het landschap, de rust en ruimte en de levendige steden zoals Enschede, Almelo, Hengelo en Oldenzaal. Ideaal om even bij te kunnen komen na week hard werken aan de toekomst! Kortom, Twente heeft alles in huis om werk, wonen en (be)leven te combineren! Hier wil jij toch ook zijn?

Op www.twente.com ontdek je onder andere de topbedrijven, de succesverhalen en innovaties die uit deze toptechnologieregio komen. Daarnaast staan op onze vacaturebank (www.twente.com/vacatures) interessante, en voornamelijk technische, HBO+ vacatures van organisaties in Twente die graag met jou kennis willen maken. Om je alvast te helpen bij het gericht zoeken van vacatures in Twente, kun je hier (www.twente.com/registreren) een jobalert aanmaken. Schrijf je nu in en ontvang nieuwsbrieven en dagelijks of wekelijks een jobalert met de nieuwste vacatures in Twente. Graag verwelkomt Twente jou als member van twente.com. Vandaag begint jouw toekomst in Twente!

Bedrijfsgrootte

1 t/m 9 werknemers