Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

De groep is actief in de Benelux met circa 50 werkmaatschappijen. Zij beschikken over meerdere schakels binnen de keten. Onder andere van productie, logistiek, warehouse, groothandel tot retail. De groep staat bekent als prettige werkgever waar duidelijk oog is voor de medewerkers. Zij maken immers het verschil richting klanten en afnemers. De functie verblijftijd van medewerkers is daardoor duidelijk langer dan het branchegemiddelde. 

Als Business Controller ben je het financiële geweten van een business unit en sparringpartner van de BU directeur. Je zit dicht tegen de business aan en werkt vanuit één van de vestigingen zodat je dagelijks de dynamiek met klanten ervaart. Je valt hiërarchisch ook direct onder de BU directeur met een dotted line naar de groeps CFO. Eén keer per maand zit je met de DGA van de groep aan tafel. Je stuurt tevens een klein administratief team aan.

Je bent verantwoordelijk voor het volgende:

  • Planning & Control cyclus van de business unit (financiële rapportages, investeringsanalyses, begrotingen, rolling forecasts, aangiften balans en V&W);
  • Je analyseert de cijfers en bedrijfsprocessen en komt op basis daarvan met initiatieven voor verbeteringen;
  • Je geeft leiding aan een klein administratief team en vervult de rol van meewerkend voorman;
  • Voor 2021 staat de uitrol van een nieuw ERP systeem (Microsoft 365) op de planning, waarbij jij een key rol vervult in het project team voor de BU;
  • Je bent het financiële geweten van de BU en sparringpartner voor alle MT leden en leidinggevenden binnen de business unit alsmede de groeps CFO.

NB onze relatie zoekt bewust geen financial controller maar vooral iemand die 'naar voren kijkt' en van toegevoegde waarde kan zijn in het MT met scherpe analyses en input waar de BU beter van wordt. De BU wil naar de volgende fase qua ondersteuning vanuit finance met actuele data. 

  • Afgeronde HBO opleiding bij voorkeur aangevuld met HOFAM of een andere post HBO opleiding:
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie bij voorkeur in de (technische) groothandel:
  • No nonsense, hands on, aanpakker en self starter;
  • Bij voorkeur woonachtig in Zeeland, West Brabant of Zuid Holland Zuid.

De groep is een aantrekkelijke werkgever met een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Plus ruime mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Functie is voor 40u per week.

Salarisindicatie 70k-80k bruto per jaar en auto

Deze procedure, met nummer 7632 wordt behandeld vanuit ons kantoor in Rotterdam. Telefoon 010-2897666. Indien je enthousiast bent geworden en jouw profiel sluit aan bij de eisen voor deze opdracht, dan zien wij graag jouw actuele (opdrachtgerichte) CV en motivatie per mail tegemoet. Uiteraard worden alle reacties strikt vertrouwelijk behandeld. Je ontvangt na reactie op deze opdracht een bevestiging per email.

Interesse in een andere freelance interim finance of IT opdracht? Klik op Onze opdrachten


.

Source: Steens & Partners