Type functie

Fulltime

Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

Aan de slag als Master Data Specialist bij een vooruitstrevende en internationale groothandel in Dordrecht! In deze uitdagende functie ben je vanuit een resultaatgerichte aanpak bezig met het analyseren en verwerken van informatie die je ontvangt van de leveranciers, waardoor je een continue verbetering van data en content voor de webshop en catalogi realiseert. Daarnaast denk je op creatieve wijze mee aan het verbeteren van processen binnen de organisatie. Je komt terecht in een informeel team waarin goed samen wordt gewerkt en iedereen van elkaar wil leren.

Heb jij een afgeronde hbo- of wo-opleiding op zak én al enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare rol? Dan zoeken we jou!

ORGANISATIE

Jouw nieuwe werkgever is een internationale groothandel met klanten in onder andere de industrie en bouw en van oorsprong een familiebedrijf. Ze zijn een zéér belangrijke marktspeler, omdat ze hun uitgebreide producten- en dienstenpakketten combineren en aanvullen met een klantgerichte service en specifieke kennis van producten. Met kantoren in Nederland, België en Frankrijk werken er ruim 300 collega’s die uit verschillende culturen komen. Jij gaat als Master Data Specialist aan de slag vanuit het hoofdkantoor in Dordrecht. Het betreft een fulltime functie.

De kernwaarden die centraal staan binnen de organisatie zijn klant- & servicegerichtheid, veiligheidsgericht, informeel, direct en transparant. Er hangt een dynamische en prettige sfeer waarin collega’s elkaar aanvullen en uitdagen. Je komt te werken op de afdeling Category Management en hebt twee directe collega’s.

FUNCTIE

Als Master Data Specialist ben je verantwoordelijk voor de juiste invulling van de verschillende systemen waarbij je voortdurend de focus hebt op de juiste specificaties en content. Vanuit de verschillende leveranciers krijg je diverse gegevens aangeleverd die je efficiënt verwerkt in het informatiesysteem, waardoor je een continue verbetering van data en content voor de webshop en catalogus realiseert. Hiervoor spar je met diverse afdelingen zoals IT, Business Information en de Category Managers.

Daarnaast signaleer je onvolledigheden in de gegevens en zoek je actief contact met leveranciers en collega’s om deze compleet te maken. Uiteraard analyseer je de gegevens ook op relevantie en houd je je bezig met het verbeteren van de processen en tools. Verder kun je denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Het opzetten van een analyse model en uitvoeren van de betreffende analyses;
 • Verantwoordelijk voor de invulling van de systemen M3 en InRiver PIM;
 • Het opstellen van werkinstructies bij terugkerende acties.

FUNCTIE-EISEN

Als Master Data Specialist word je enthousiast van het analyseren van informatie aangevuld met de juiste content. Met jouw oplossingsgerichte karakter weet je inefficiënte gegevens te signaleren en voer je verbeteringen door. Verder breng je het volgende met je mee:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in Business Informatie Management;
 • Minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • Bekend met geautomatiseerde tools voor rapportage en analyse;
 • Goede kennis van MS Office en databases;
 • Ben je al bekend met bedrijfsprocessen in een groothandel? Dan is dat mooi meegenomen.

AANBOD

Als Master Data Specialist in Dordrecht kun je rekenen op een veelzijdige baan voor 40 uur per week bij een dynamische en krachtige organisatie met ruimte voor eigen initiatief, verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een goed bruto maandsalaris tussen de €3000 en €3500, uiteraard afhankelijk van kennis & ervaring die je meebrengt;
 • Direct een jaarcontract bij jouw nieuwe werkgever met kans op een vaste aanstelling bij goed functioneren;
 • Daarnaast kun je rekenen op 25 vakantie- en 7 ADV dagen, een zeer goede pensioenregeling en een collectieve ziektekostenverzekering;
 • Winstdelingsregeling aan het eind van het jaar en de kans op een mooie bonus behoren ook tot het aanbod;
 • Tot slot, maar natuurlijk ook erg belangrijk, uitgebreide opleidings- en doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf!