geplaatst op

30+ dagen geleden

Locatie

Westzaan, NH

Beschrijving

Functie­omschrijving

Ben jij een hbo-verpleegkundige, maar heb jij nog nooit in een Justitiële Inrichting gewerkt? Geen punt. Bij ons word jij ingewerkt om in korte tijd zelfstandig jouw eigen spreekuren te draaien. Ook volg jij op termijn de post hbo-opleiding tot Justitieel Verpleegkundige. Dit alles om met nog meer plezier en deskundigheid bij Justitieel Complex Zaanstad (JCZ) aan de slag te gaan. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Je komt te werken in een team met ca. 27 collega’s. Dagelijks beginnen jullie eerst met de dailystand-up, ongeacht voor welk medische cluster je werkzaam bent. Hierin nemen jullie de dagplanning door en worden eventuele calamiteiten van de voorgaande dag of nacht besproken. Vervolgens wordt er gekeken of je dagplanning haalbaar is of dat een collega je eventueel kan ondersteunen. Want elkaar ondersteunen staat in dit team centraal om zo samen de kwaliteit en werkdruk te kunnen waarborgen.

Hoe jij jouw werkdag precies invult, bepaal jij voor een groot deel zelf. Je krijgt een eigen cluster toegewezen binnen JCZ. Denk hierbij aan psychiatrische afdeling in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC) of juist in de afdeling bij de top 600. Dit wordt onderling verdeeld in het team en zo kun jij ook aan de slag met de doelgroep waar jij als verpleegkundige de meeste affiniteit mee hebt. Daarnaast word je, waar nodig, ingezet voor extra taken zoals het ondersteunen van de huisarts of bloedprikken.

Een ander onderdeel van de werkzaamheden is het voeren van het medisch spreekuur. Hier staat de triage en het verlenen van eerstelijnszorg centraal. Waar mogelijk, handel jij de klachten zelf af, van hoofdpijn tot wondverzorging. Aan jou dus om de inschatting te maken wanneer jij een gedetineerde naar bijvoorbeeld een huisarts doorverwijst. Hierin weet jij goed door te vragen om de hulpvraag zo goed mogelijk te doorgronden. Indien er medicatie voorgeschreven moet worden of een specialist meekijkt, schakel je met collega’s. Denk hierbij aan de huisarts, die jij vervolgens kunt assisteren indien nodig. Verder overleg je elke week met een multidisciplinair team van onder anderen justitieel verpleegkundigen, artsen, psychiaters, psychologen, afdelingshoofden en casemanagers.

Binnen JCZ komen er elke dag nieuwe gedetineerden bij. Ben je ingeroosterd voor een avonddienst (tot 22.00 uur), dan ben je vooral bezighouden met intakes van nieuwe gedetineerden en eventueel verpleegtechnische handelingen. Ten slotte staat jouw spoedtas altijd klaar. Gaat de pieper, bijvoorbeeld omdat een gedetineerde onwel is geworden? Dan houd jij je hoofd koel en ga je zo snel mogelijk met een collega naar de betreffende afdeling.

Maurice over zijn baan als justitieel verpleegkundige bij het Justitieel Complex Zaanstad
“Ik wilde de zorg in, maar had altijd al affiniteit met justitie. Hier komen twee werelden samen. In het Justitieel Complex Zaanstad krijg je als justitieel verpleegkundige te maken met de meest uiteenlopende lichamelijke aandoeningen en ziektebeelden en leer je iedere dag. Tel daarbij op dat je hele fijne collega’s hebt en de kans krijgt om je te ontwikkelen, en je hebt de mooiste baan die er is.” Klik hier voor het volledige verhaal van Maurice en zijn collega Marieke
 

Functie-eisen

Dit neem jij mee:
• Je bent in het bezit van een hbo-diploma verpleegkunde;
• Je bent in het bezit van een geldige BIG-registratie;
• Je brengt somatische ervaring;
• Je brengt bij voorkeur voldoende kennis en deskundigheid op het gebied van verslavingsproblematiek, psychiatrische problematiek en (dreigende) infectieziekten;
• Je bent gedreven en gemotiveerd om de post-hbo-opleiding tot “Justitieel Verpleegkundige” te volgen.

Dit is jouw kracht
• Je staat stevig genoeg in je schoenen om goed om te gaan met onze diverse doelgroep;
• Je bent een teamplayer en open, integer en initiatiefrijk;
• Je weet hulp te vragen aan collega’s als je het even niet weet;
• Je bent een prettige collega en durft voor je mening uit te komen;
• Je bent uitstekend in staat om professioneel te handelen in spanningsvolle situaties met gedetineerden;
• Je draait hier dagdiensten (7.30-17.00) of avonddiensten (13.00/14.00-22.00). Mocht het toch een keer voorkomen dat je avonddienst uitloopt of er bij uitzondering extra inzet in het weekend nodig is, is dat voor jou geen probleem. 

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveauschaal 8
  • Maand­salarisMin €2.623–Max. €3.546 (bruto)
  • Dienst­verbandArbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contract­duur1 jaar
  • Minimaal aantal uren per week32
  • Maximaal aantal uren per week36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

• Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsing kandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
• Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
• Als je bij ons in dienst komt, vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Bron: Ministerie van Justitie en Veiligheid