Java developer met testervaring

Belastingdienst

Apeldoorn, GE

FUNCTIEBESCHRIJVING
FUNCTIETYPE
Apeldoorn, GE, NL
Fulltime
LOCATIE
Apeldoorn, GE
GEPLAATST
30+ dagen geleden

Java developer met testervaring

Ontwikkelen, testen, snel leren werken met verschillende frameworks en je kennis delen met collega’s. Jij vindt het allemaal leuk. En het mooie is: als Java-developer bij de keten IV-Interactie hoef je niet te kiezen. Al deze taken zijn namelijk voor jou weggelegd binnen het scrumteam dat werkt aan het burgerportaal Mijn Belastingdienst.

Dit doe je bij de Belastingdienst
Jij start in de releasetrain voor de ontwikkeling én instandhouding van Mijn Belastingdienst. Authenticatie, autorisatie, websecurity en formulieren zijn belangrijke onderdelen van het portaal. Samen met collega’s doorloop je het hele ontwikkeltraject. Dat begint met de refinement van de opdracht en de begroting en planning van taken. Daarna volgt het ontwikkelen en testen en de demonstratie van functionaliteiten aan gebruikers. Zowel backend-ontwikkeling als geautomatiseerd testen maakt structureel deel uit van je werk. Ook heb je oog voor security- en kwaliteitsaspecten.

De releasetrain bestaat uit zestien scrumteams, waarvan vijftien ontwikkelteams en één systemteam. Al die teams werken volgens het Scaled Agile Framework. Binnen deze kaders werk je mee aan de systeemontwikkeling. Iedere drie maanden volg je een PI-event, waarin alle teams de planning voor de komende drie maanden opstellen. Nu is het tijd voor het volgende level: het versnellen en verbeteren van het proces naar continuous delivery. In de releasetrain ga je in gesprek over hoe de keten dit gezamenlijk bereikt. Hoe automatiseren we deze realisatie? Hoe stemmen we onze werkwijzen af? En hoe pakken we het aan vanuit een houding die gericht is op samenwerking en vertrouwen? Juist op dit interessante moment stap jij als Java-developer met de nodige testskills in.

Een bijzondere baan, omdat...

 • Er momenteel grote stappen worden gezet binnen de digitalisering van onze diensten. Dit betekent dat er veel ruimte is voor jouw input en ideeën.
 • Je van begint tot eind betrokken bent bij ontwikkeltrajecten. Hierdoor zie je de invloed van jouw werk direct terug.
 • Je werkt aan portalen, formulieren en authenticatie- en autorisatievoorzieningen die gebruikt worden door miljoenen mensen in Nederland.


“De drempel tussen de burger en de Belastingdienst zo laag mogelijk houden; dat is de belangrijke taak van ons team. Dit doen we door het burgerportaal Mijn Belastingdienst continu te verbeteren.”
René, Java-specialist.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt hbo-niveau.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met systeemontwikkeling in Java, inclusief geautomatiseerd testen.
 • Je hebt ervaring met Robot Framework en/of Selenium.
 • Je bent bekend met WebSphere, Jenkins, JUnit, Google Web Toolkit, Ding, Linux, SonarQube, Maven, IntelliJ of Eclipse, Spring vs. CDI, Angular en EJB’s.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van GIT/Jira/Confluence, UNIX, MQ en XML/XSD.


Jouw competenties

 • mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • resultaatgerichtheid
 • initiatief
 • doorzettingsvermogen
 • overtuigingskracht


De afdeling - Directie Informatievoorziening/GBS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/


Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
 • Elke week beoordelen we de sollicitaties. Er wordt dus snel (telefonisch of per mail) contact met je opgenomen voor terugkoppeling op je sollicitatie.
 • Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.


Gezien de huidige maatregelen vinden sollicitatiegesprekken plaats via videobellen. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Kijk dan hier: https://werken.belastingdienst.nl/jouw-loopbaan/werken-met-een-arbeidsbeperking


Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons

 1. Sollicitatie + selectie
 2. Voorselectietest
 3. Sollicitatiegesprek
 4. Assessment
 5. Arbeidsvoorwaarden

 

Meer over de sollicitatieprocedure?
Sabine Stellingwerf, senior adviseur werving & selectie
06 - 55 27 56 22

Meer over de vacature?
Berend de Boer, developmentmanager
06 - 18 60 12 37

Over het bedrijf

Belastingdienst

BRANCHE
Government and Military