Type functie

Fulltime

Geplaatst op

Vandaag

Beschrijving

Wil jij jezelf graag verder ontwikkelen binnen een sterk groeiende, internationale en ambitieuze organisatie, waarin je nauw samenwerkt in een hecht team van Belgische en Nederlandse collega’s? Trekt de combinatie van onderzoek, ontwikkeling, onderbouwing en commerciële positionering van hoogwaardige (zuivel)producten jou aan? Reageer dan op deze uitdagende functie.

Het Belgisch-Nederlandse Nukamel, met vestigingen in Olen (B) en Weert (NL) is ‘s werelds eerste producent van melkvervangers. Het bedrijf heeft meer dan 65 jaar ervaring in het ontwikkelen van hoogwaardige voeding voor jonge (zoog)dieren, gebaseerd op zuivelgrondstoffen. Nukamel is innovatief, heeft eigen R&D-faciliteiten en werkt wereldwijd samen met universiteiten en onderzoeksinstellingen. Nukamel is actief in meer dan 60 landen en ondersteunt een divers klantenbestand waaronder het topsegment van de internationale diervoederindustrie op unieke, gepassioneerde en persoonlijke wijze. Nukamel streeft ernaar langdurige relaties op te bouwen om zo de ontwikkeling en groei van alle partijen mogelijk te maken.
De roots van Nukamel liggen binnen gerenommeerde ondernemingen als Wessanen en FrieslandCampina, waaruit het in 2002 door een management buy-out is verzelfstandigd. Het bedrijf groeit sindsdien sterk doordat de medewerkers het verschil maken en elke dag opnieuw het beste uit zichzelf willen halen. Geloof in groei, ondernemerschap, samenwerken en genieten om zo klanten vooruit te helpen. Er wordt hard gewerkt, maar successen worden samen gevierd.

Functie

Onderzoeken, ontwikkelen en positioneren van hoogwaardige jongdiervoeders

 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe kalvermelken alsook het beheer van het bestaande productassortiment in de juiste prijs/kwaliteitverhouding.
 • Ontwikkelen van voerstrategieën en technisch-wetenschappelijke ondersteuning geven aan bestaande en nieuwe klanten in jouw internationale regio.
 • Je verzamelt en analyseert ontwikkelingen in de opfok- en vleeskalversector en maakt de vertaalslag naar jouw productfolio.
 • Bouwen en onderhouden van een netwerk met internationale diervoederproducenten en distributeurs.
 • Je werkt onderzoeksprojecten uit, zet (lokaal) dierproeven op en werkt hiervoor nauw samen met nutritionisten, universiteiten en onderzoeksinstellingen.
 • Organiseren en deelnemen aan relevante en wereldwijde beurzen, congressen en symposia.
 • Je traint en ondersteunt het verkoopteam en werkt nauw samen met de andere Product Managers, QA en Marketing en rapporteert rechtstreeks aan de R&D Manager.

Profiel

Kennis van voeding en veehouderij vertalen in innovatieve concepten en producten

Functie-eisen

 • Master in Animal Science / Animal Nutrition / Dairy Science & Technology of Bio-Ingenieurswetenschappen.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een internationale omgeving, bij voorkeur in de diervoeder- of zuivelindustrie.
 • Kennis van nutritie, bij voorkeur van rundvee.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van meerdere talen is een pre.
 • Bereidheid 15 - 30% van de tijd te reizen.

 

Competenties

 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Teamplayer met overtuigingskracht
 • Accuratesse, creativiteit en aanpassingsvermogen
 • Ondernemend en klantgericht
 • Leergierig met een goed analytisch denkvermogen


Standplaats
Weert en periodiek reizen. Beperkt thuiswerken is mogelijk.

Arbeidsvoorwaarden
Na een gedegen interne opleiding en inwerktraject krijg je volop de ruimte en verantwoordelijkheid om zelfstandig je functie in te vullen en je eigen carrière op te bouwen. Dat biedt de kans jezelf te ontwikkelen en qua verantwoordelijkheden met de organisatie mee te groeien. Er heerst een open, transparante en informele cultuur met ruimte voor autonomie en eigen initiatief. Tot het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket behoort een auto van de zaak.

Reageren  
Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan via www.ceresrecruitment.nl of www.ceresrecruitment.be.
Voor meer informatie kun je in Nederland terecht bij Jan Borgers telefonisch bereikbaar op +31 6 22 412 514. In België bij Reinhilde Petiels, telefonisch bereikbaar op +32 486 32 16 68.
Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op www.nukamel.com.
Nukamel heeft de werving en selectie voor de vacature International Product Manager Calves exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment.
Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.