Type functie

Fulltime

Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

Internationaal Sales Manager Food (mbo/hbo)

Noord-Holland / Zuid-Holland en Utrecht

 

Functieomschrijving

Als Internationaal Sales Manager Food maak je deel uit van het Salesteam. Het Salesteam bestaat op dit moment uit vier medewerkers. Jij krijgt de verantwoordelijkheid over de inkoop en verkoop van de producten aan de horeca en retail in West-Europa. Je bouwt jouw eigen internationale netwerk in deze branche op. Het is een echte pré als jij al een groot internationaal netwerk hebt. Vanuit het kantoor in Noord-Holland heb je contact met internationale klanten en het koelhuis. Daarbij schakel je veel met de afdeling logistiek en rapporteer je aan de Sales Directeur.

 

Een greep uit jouw takenpakket:

Regelmatig overleg met jouw collega’s binnen het salesteam en van de logistieke afdeling

Duurzame relaties opbouwen en uitbreiden in de branche

Deals maken met betrekking tot de inkoop- en verkoopprijzen van de producten en het aangaan van internationale samenwerkingen

Mogelijkheden in het productieproces vertalen naar oplossingen voor de klant

Controle van de naleving van overeengekomen commerciële voorwaarden

Dagelijkse analyse van het debiteurenrapport en controle van het betalingsschema

 

"Als Internationaal Sales Manager Food draag jij zorg voor het opbouwen en uitbreiden van duurzame relaties binnen Europa."

 

Functie-eisen

De Internationaal Sales Manager Food die wij zoeken heeft uitstekende communicatieve vaardigheden, is proactief, zelfstandig en is van nature een relatiebouwer. Je bent flexibel en komt je afspraken na.

 

Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Je beschikt over hbo denkniveau en hebt bijvoorbeeld een opleiding afgerond in de richting van Sales & Accountmanagement, Food Commerce & Technologie of aanverwant
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring met inkoop en verkoop van pluimvee en hebt internationale connecties met bedrijven in de horeca en retailbranche
 • Je beheerst zowel de Nederlandse, Engelse én Duitse taal uitstekend in woord en geschrift.
 • Je hebt een sterke en enthousiaste persoonlijkheid en bent prestatiegericht
 • Je beschikt over een uitstekend organisatorisch en analytisch vermogen
 • Je hebt de ambitie om jouw netwerk in Europa verder op te bouwen
 • Je bent bekend met ERP systemen zoals SAP, CRM en Excel

 

Aanbod

Onze opdrachtgever biedt jou de mogelijkheid om in een in Nederland startende, groeiende en innovatieve werkomgeving een verschil te maken.

 

Bij invulling van deze vacature mag je uitkijken naar het volgende:

 • Je ontvangt een jaarcontract met uitzicht op verlenging.
 • Je ontvangt een bruto salaris tussen de €3.500 en €5.500 bruto per maand op basis van 40 uur. De hoogte van dit salaris is mede afhankelijk van jouw opgedane werkervaring en opleidingsniveau
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 24 vakantiedagen en 8% vakantiegeld
 • De mogelijkheid om je uren flexibel in te plannen binnen de kantoortijden.
 • Er geldt een reiskostenvergoeding van € 0,19 cent per kilometer
 • Je krijgt een telefoon van de zaak
 • Tevens zijn er, in overleg, mogelijkheden tot het volgen van functie gerelateerde opleidingen en cursussen

 


Over het bedrijf

P
P
P
P

Professionals in Food

Professionals in Food is er trots op actief te zijn in de levensmiddelenindustrie. Wij steunen food professionals bij hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Daarbij focussen wij, net als onze opdrachtgevers, op kwaliteit.

Wij zijn altijd op zoek naar food professionals met een afgeronde opleiding op mbo niveau of hoger.  Binnen de food sector bemiddelen wij veel voor banen binnen kwaliteit, productie, R&D, supply chain, laboratorium en marketing en sales. 

Het merendeel van onze vacatures betreft vaste banen, waarbij je direct in dienst treedt bij onze opdrachtgever.  In andere gevallen start je op detacherings- of uitzendbasis of, wanneer je ZZP'er bent, als ZZP'er. Vaak vind je deze informatie al terug in de vacature zelf, net als de overige arbeidsvoorwaarden die van toepassing zijn. 

Ben jij een food professional en op zoek naar een nieuwe job?  Kijk eens op onze pagina of we momenteel een interessante nieuwe job voor je hebben of laat je gegevens achter middels een open sollicitatie. We nemen met iedereen binnen vijf werkdagen contact op, dus je hoort snel van ons terug! 

Bedrijfsgrootte

1 t/m 9 werknemers

Opgericht

2010