Type functie

Fulltime

Geplaatst op

4 dagen geleden

Beschrijving

Ben jij er klaar voor om als Industrieel Elektrotechnisch Servicetechnicus de verantwoordelijkheid op je te nemen om de klanten van ENGIE zo min mogelijk productieverlies te laten leiden? 

 

Functieomschrijving 

 

Als industrieel servicetechnicus bij ENGIE krijg jij de sleutel van de voordeur van de fabriek in je hand en ben jij de essentiële in het voorschrijven van de continuïteit van het productieproces.De industrieën waarvoor wij werkzaam zijn produceren vol continue.ENGIE maakt voor klanten echt het verschil door ervoor te zorgen dat het productieproces minimaal verstoord wordt.Jij als ervaren servicetechnicus kan ieder moment opgeroepen worden om de meest voorkomende te verhelpen.Is er een technische opslag dan is de druk hoog en mag er geen onnodige tijd verspeeld worden, zonder dat je de veiligheid uit het oog verliest.Het is een hele verantwoordelijkheid om dit alles in goede banen te leiden.We kunnen ook niet ontkennen dat dit een grote uitdaging gaat zijn, maar wel een uitdaging waarbij je een tevreden klant hebt, 

 

Geen dag is hetzelfde, iedere dag rijd jij met jouw auto naar een andere klant, naar een nieuwe storage.Wat kun jij je hier nou bij voorstellen?Wij nemen je mee in de week van de Servicetechnicus die op dit moment een storingsdienst draait. 

 

Vrijdag aan het einde van de dag ontvang je de storingskoffer. 

 

 • Zaterdag: Geen opslag gehad 
 • Zondag: Er is een store bij een klant om 19: 30u.Je rijdt naar de klant, analyseert en verhelpt de opslag.Je stelt een storingsrapport op en adviseert de klant hoe hij de volgende keer een storage als deze kan voorkomen.Je rijdt weer naar huis en laat een tevreden klant achter. 
 • Maandag: Je belt met een klant om te horen welke werkzaamheden op deze dag moeten worden.Je voert deze werkzaamheden uit en koppelt deze terug naar de klant of een coördinerende collega. 
 • Dinsdag: Je gaat op bezoek bij een andere klant om een inspectie uit te voeren. Je stelt het rapport op en bespreekt dit met de klant. Als het kan voer je de inspectie die dag nog uit of je maakt een afspraak wanneer het dan wel uitgevoerd kan worden.  
 • Woensdag: Je bent in de nacht dinsdag op woensdag opgeroepen om een storing op te lossen. Je hebt natuurlijk je rustperiode van 8 uur dus je start vandaag om 10u op kantoor. Samen met je leidinggevende worden je werkzaamheden aangepast aan je rooster.  
 • Donderdag: Er is een fabrieksstop, dat betekent tijddruk! Je voert hier vandaag werkzaamheden conform planning uit. De dag eindigt als de fabriek weer in bedrijf is.  
 • Vrijdag: Je springt bij op de afdeling projecten om te zorgen dat hun werkzaamheden op tijd afgerond kunnen worden waardoor achterstanden voorkomen worden. 

 

Je draagt de storingskoffer over aan je collega aangezien hij de dienst overneemt voor de komende week. Verder wordt kort met jou doorgesproken wat er aan storingen gebeurd is afgelopen week. Voor aankomende week houd je rekening met een NEN3140 training. 

 

Industrieel Elektrotechnisch Servicetechnicus bij ENGIE is geen baan, maar een carrière. 

 

Het ideale plaatje voor ons is dat jij als Servicetechnicus de expertise en ervaring hebt om complexe storingen zelfstandig op een efficiënte en duurzame manier op te lossen en dat de klant hier zo min mogelijk last van heeft. Daarnaast zien onze klanten graag dat je meedenkt en slimme ideeën aandraagt, bijvoorbeeld hoe voorkomen we dat de storing nogmaals optreedt. ENGIE gaat graag een langdurige relatie met jou aan, en investeert in deze relatie met uitdagende werkzaamheden bij vooraanstaande klanten maar ook door jou middels training op de hoogte te houden of brengen van de benodigde kennis en kunde. 

 

Daarnaast biedt ENGIE de mogelijkheid om je te verbreden binnen een ander onderdeel van het bedrijf, bv richting utiliteit, energie of een ander deel van ENGIE. Je kunt doorgroeien naar b.v. werkvoorbereider, inspecteur, commissioning engineer, beheertechnicus van één of meerdere installaties of andere. 

 

Wat breng je mee     

 

 • Bewust zijn voor veiligheid en hier ook voor staan. Bij ENGIE doen we het veilig, of we doen het niet.   
 • Drive om de problemen op te lossen en de klant tevreden achter te laten, onafhankelijk van het tijdstip. Als onderhoudsmonteur krijg jij niet zomaar de sleutel van de voordeur van de fabriek, dat houdt ook in dat wanneer er een storing is, er een beroep op jou gedaan kan worden. Om dit eerlijk te verdelen wordt er een consignatie dienst gelopen.  
 • Communicatieve vaardigheden. ENGIE is een dienstverlenende organisatie, waarin jij hét visitekaartje bent. Je bent in staat zijn om jouw manier van communiceren aan te passen op de situatie waar jij op dat moment in bevindt; Naast het feit dat jij vaardig bent in het communiceren met diverse stakeholders, ben jij ook in staat om jouw bevindingen in een rapport of iets dergelijks te verwerken.   
 • Aanpassingsvermogen. Om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk om te schakelen tussen diverse taken en dat je kunt bepalen waar de prioriteiten liggen;  
 • Wil tot zelf ontwikkeling om samen met ENGIE jouw carrière naar het volgende niveau te tillen;  
 • Teamspirit. Je bent onderdeel van een team storing monteurs en jij krijgt er energie van als je hoort dat team de klus geklaard heeft en een tevreden klant heeft achtergelaten;   
 • Je krijgt er energie van de juiste oplossing te vinden. Je denkt ‘’out of the box “ en je neemt je verantwoordelijkheid voor de uitgevoerde werkzaamheden;  
 • Minimaal een afgeronde mbo-4 opleiding afgerond in de richting van elektrotechniek of iets vergelijkbaars.

 

Dit maakt werken bij ENGIE voor jou als Servicetechnicus zeker de moeite waard

 

Je komt terecht in een groep gelijkgestemden: mensen die bezeten zijn van techniek. Je kunt bij ons de hele dag over techniek praten, als je dat wilt. We zijn nuchter en zien onze duurzaamheid vooral tot uiting komen in de relaties die we met onze klanten hebben opgebouwd. Dit resulteert in nieuwe uitdagingen en langdurige klussen die complexer zijn, en dus meer van je vragen. Je krijgt dan ook de kans om nieuwe methodieken uit te proberen en jezelf verder te ontwikkelen. Het mooie is ook dat we zelf eigen techneuten in dienst hebben en onze expertise steeds verder kunnen uitbouwen. 

 

Daarnaast kan je rekenen op  

 • Een passend salaris, afgestemd op je achtergrond en ervaring  
 • Mooie arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering, 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen  
 • De mogelijkheid om door te groeien naar een senior functie als leidinggevende, werkvoorbereider of coördinator  
 • Groei op persoonlijk en professioneel vlak mbv cursussen en opleidingen  
 • Een prettige werksfeer en goed onderling contact met leuke collega's 

 

Wil jij met ons samenwerken aan een veilige en groene toekomst?

 

Heb jij de wil om de verwachtingen van onze klanten elke dag te overtreffen?Solliciteer dan direct en kom werken voor ENGIE: de duurzame energieleverancier en grootste technische dienstverlener van Nederland.Voor vragen kun je contact opnemen met Lilian van Son via

lilian.van.son@engie.com

of telefonisch op 06-126 18394.

Monteurs_

 

Additional Information
 • Main Tile: #Monteurs_NL
 • Sub Tile: #MonteursElektrotechniek_NL

Over het bedrijf

E
E
E
E

Engie Nederland

ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld.

ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

ENGIE Nederland
ENGIE is een services- en energiebedrijf dat de leiding neemt in duurzame verandering. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services (marktleider in technische dienstverlening) en ENGIE Energie. ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers.


Duurzame verandering
Samen met onze klanten en partners zijn we in staat om de energietransitie richting te geven en te versnellen. En dat doen we in de praktijk op tal van manieren. Van het ontwerpen en installeren van duurzame verlichting tot het ontwikkelen van grote innovatieve, technische oplossingen. Daarnaast dragen wij zorg voor de betrouwbare opwekking en levering van groene energie. Heel divers dus, en dat maakt het werken bij ENGIE ook zo mooi.

Waar je ons tegenkomt
Waar je ook bent in Nederland, de kans is groot dat je één van onze 6.200 collega´s ergens tegenkomt. Zo kun je onze drones zien vliegen bij het inmeten van bruggen en sluizen in Noord-Holland. Bouwen we een zonnepark in Nijmegen, maken we van Nieuw-Reijerwaard het meest duurzame bedrijventerrein van Europa. Of wie weet kom je één van onze accountmanagers tegen, die dag in dag uit onderweg zijn naar onze klanten om samen tot de beste invulling van hun energiebehoeften te komen.

Onze mensen
Vaak werk je in een team in een cultuur die no-nonsense en informeel is, met mensen op wie je kunt rekenen. Mensen die graag hun kennis en passie voor techniek en energie met je delen. Mensen die betrokken zijn. We praten wel de hele dag over techniek, maar in feite draait het bij ons om de mensen. Zonder de juiste mensen kunnen we onze klanten niet bieden wat ze van ons verwachten.

Wat wij bieden
Daarom vinden wij het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. En dat je arbeidsvoorwaarden in orde zijn. Naast 38 vakantiedagen en een goede pensioenregeling geven we je veel vrijheid, verantwoordelijkheid en kansen om jezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met cursussen en opleidingen.  

Top Employer
ENGIE is een solide, betrouwbare werkgever met hart voor de medewerkers. Dit blijkt onder meer uit onze certificering als Top Employer. Op 7 februari 2019 maakte het Top Employers Institute de resultaten bekend van het jaarlijkse onderzoek onder een groot aantal werkgevers in Nederland. Wij zijn er trots op dat ENGIE dit jaar voor de derde keer op rij de Top Employers Nederland award heeft ontvangen. Volgens het Top Employers Institute scoort ons personeelsbeleid op alle fronten. Van talentontwikkeling tot integriteit en het creëren van een veilige werkomgeving.​

Bedrijfsgrootte

5000 t/m 9999 werknemers

Opgericht

2001