geplaatst op

16 dagen geleden

Locatie

Alphen aan den Rijn, ZH

Beschrijving

Functie­omschrijving

Iedereen heeft recht op zorg. Zo ook alle gedetineerden in de grootste landelijke Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn. Met ruimte voor 1100 mannelijke gedetineerden brengt het automatisch een grote uitdaging met zich mee in het waarborgen van kwalitatieve medische en paramedische zorg. Als Hoofd Zorg ligt de eindverantwoordelijkheid van deze afdeling in jouw handen en zet jij de koers en visie van de afdeling Zorg binnen onze inrichting voort.

Als Hoofd Zorg ben jij, vanuit deze leidinggevende positie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het beleid op het gebied van medische en paramedische zorg binnen de Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn. Dit doe je uiteraard niet alleen. Hiervoor werk je nauw samen met de drie collega Plaatsvervangend Hoofden Zorg, die je tevens ook aanstuurt. Waar jouw focus ligt op de beleidsvoering, ligt bij de Plaatsvervangend Hoofden Zorg de focus op het operationeel aansturen van de drie medische diensten van de inrichting. Deze medische teams bestaan vanuit diverse zorg disciplines zoals justitieel verpleegkundigen, doktersassistenten, administratief medewerkers zorgen GZ Psychologen.

Vanuit zowel jouw verpleegkundige als management achtergrond weet jij hoe je kwaliteit kunt verhogen en waarborgen op het vlak van de (personeel) beleidsvoering, kwaliteit van zorg tot de individuele medewerkers. Dit betekent dat jij goed zichtbaar bent op de afdelingen voor jouw collega plaatsvervangers en de drie medische diensten. Je sluit aan bij het team overleggen, zit wekelijks met de plaatsvervangers en weet te investeren in het persoonlijke contact met de medische diensten. Want het verhogen en waarborgen van de kwaliteit van zorg begint bij het kennen van je medewerkers en ze in hun potentie kunnen stimuleren en motiveren.
Daarnaast bestaat het samenwerken en het opzoeken van de verbinding met ketenpartners en andere disciplines binnen de inrichting deel uit van je dagelijkse werk. Deze samenwerking weet jij actief op te zoeken en te bevorderen. Net als de uitvoering van medisch beleid met betrekking tot zorg en het doen van zorgoverdrachten. Als Hoofd Zorg heb je een signalerende taak en adviseer je de directie en ketenpartners. Dit kan soms ook betekenen dat je te maken hebt met verschillende belangen en hierin moet schakelen. Gelukkig deins jij daar niet voor terug. Integendeel zelfs, vanuit jouw ervaring weet jij snel in deze dynamische omgeving te schakelen en verbindingen te leggen.

Aldus een functie waar jij vanuit jouw kennis en expertise een groot verschil in kan maken op het vlak van Zorg bij PI Alphen. Nog enthousiaster geworden? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

Functie-eisen

Dit neem je mee:

 • Je hebt een afgeronde hbo/wo managementopleiding.
 • Je hebt een verpleegkundige achtergrond.
 • Je hebt aantoonbare management- en beleidservaring.

Dit is jouw kracht:

 • Je bent open minded als het gaat om ontwikkelingen en innovatie in de zorg.
 • Je hebt inzicht in de organisatie en taakverdeling binnen de vestiging.
 • Je bent goed in het ontwikkelen van beleid en het coördineren en monitoren van processen.
 • Je kunt kaders, protocollen en procedures opstellen.
 • Je bent je bewust van de politiek-maatschappelijke context van het werk.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveauschaal 10
 • Maand­salarisMin €2.756–Max. €4.430 (bruto)
 • Dienst­verbandArbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week36
 • Maximaal aantal uren per week36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag je cv en motivatiebrief.
Bron: Ministerie van Justitie en Veiligheid