Type functie

Fulltime

Geplaatst op

5 dagen geleden

Beschrijving

Wil jij samen met ons werken aan spraakmakende haven- en scheepvaartprojecten in Nederland en in het buitenland?

Wij zijn op zoek naar een adviseur op het gebied van havens en scheepvaartwegen. In deze functie voer je studies uit en maak je ontwerpen voor haventerminals en voor scheepvaartwegen. Tevens draag je bij aan het verwerven en begeleiden van multidisciplinaire haven- en scheepvaartprojecten.

Ons werk bestaat uit een gezonde mix tussen studies en ontwerpprojecten voor havens en scheepvaartwegen. De ontwerpprojecten betreffen kademuren en steigers in havens en constructies ten behoeve van de scheepvaartwegen zoals sluiscomplexen en remming- en geleidewerken. Op het gebied van havens zijn wij sterk in alle typen terminals en zien wij de wereld als ons speelveld. Zo ontwerpen wij de hypermoderne container terminal van APMT op Maasvlakte 2, de nieuwe havens van Taman in Rusland en Filyos in Turkije en adviseren wij private partijen ten behoeve van een marine supply base in Angola en ten behoeve van concessies in Vietnam en Indonesië. Ook grote sluiscomplexen zoals de Djerdap sluizen in Servië en de Volkeraksluizen pakken wij aan. Tevens zijn wij betrokken bij studies gericht op het verbeteren van de nautische veiligheid en benutting van scheepvaartwegen.

De functie van havenplanner maakt deel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Havens en scheepvaartwegen. Deze PMC is nationaal en internationaal actief op het gebied van masterplanning, logistieke analyses, strategische studies en havenconstructies. Wij willen onze klanten graag bedienen vanaf de initiatieffase tot en met de uitvoeringsbegeleiding. Onze projecten bestaan ondermeer uit haalbaarheidsstudies, het ontwerpen van geheel nieuwe havens of uitbreidingen van bestaande havens. De havenprojecten die wij verwerven zijn vaak spraakmakende projecten gezien de omvang, de specifieke ligging, (historische) omgeving of de positie in de logistieke keten. Je standplaats is Rotterdam of Deventer.

Wat wij vragen

 • een afgeronde wo-opleiding civiele techniek of maritieme techniek;
 • minimaal vijf jaar werkervaring in de advisering van (haven)projecten;
 • de ambitie en capaciteit om winnende offertes te schrijven en projecten te leiden;
 • een zelfstandige medewerker met enthousiasme voor het vakgebied havens en scheepvaartwegen;
 • uitstekend adviseur met goede commerciële vaardigheden;
 • goede communicatieve vaardigheden en een collegiale werkhouding;
 • buitenland ervaring is een pre.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • een breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Ben jij wie wij zoeken?

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer dr.ir. B.A. (Ben-Jaap) Pielage, groepsleider duurzame havenontwikkeling, telefoon 06 27 16 98 63.


Over het bedrijf

W
W
W
W

Witteveen+Bos

Witteveen+Bos levert advies- en ingenieursdiensten voor projecten in de sectoren water, infrastructuur, milieu en bouw. Typerend voor onze werkwijze is de multidisciplinaire projectaanpak. Onze opdrachtgevers zijn overheden, het bedrijfsleven, industrie en verschillende soorten samenwerkingsverbanden. Wij werken vanuit het hoofdkantoor in Deventer en vijf andere kantoren in Nederland en daarnaast zijn we actief in België, Indonesië, Kazachstan, Letland, Rusland, Singapore, Dubai, het Verenigd Koninkrijk, Ghana en Vietnam. We zijn deskundig, betrouwbaar en betrokken. Onze ruim 1.000 medewerkers zijn specialisten die hun kwaliteit kwijt kunnen in hun werk. Partnership is voor hen het sleutelwoord. Partnership met de opdrachtgevers en met Witteveen+Bos. Ook persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling staan centraal want ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en nieuwe verantwoordelijkheden. Witteveen+Bos is een bedrijf waar medewerkers zich thuis voelen, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat graag een stapje extra zet, niet alleen voor de opdrachtgevers maar ook voor onze medewerkers.

Bedrijfsgrootte

1000 t/m 1499 werknemers

Opgericht

1946