Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

Functie­omschrijving

Ben je GZ-psycholoog en zoek jij een boeiende en uitdagende baan? Ben jij die gedreven en professionele collega die ons team komt aanvullen?

Pak dan deze buitenkans! Werken binnen de muren van de Penitentiaire Inrichting Arnhem met volwassen, gedetineerde mannen. Geen gemakkelijke doelgroep maar wel een mooie, zinvolle en interessante!

Als GZ-psycholoog speel jij een belangrijke rol bij het stabiliseren, herstellen en bevorderen van de lichamelijke en psychische gezondheid en het welbevinden van justitiabelen. Zo draag je bij aan een verantwoorde terugkeer in de maatschappij. Er is vaak sprake van complexe (combinaties van) psychiatrische, gedrags- en verslavingsproblematiek en ook een hoog percentage aan LVB problematiek.

Wil jij werken in een professioneel, ontwikkelingsgericht, multidisciplinair en collegiaal team in de Penitentiaire Inrichting Arnhem?

Solliciteer dan!

Wij bieden een zelfstandige functie in een hecht samenwerkend, multidisciplinair team. Je werkt als GZ-psycholoog o.a. nauw samen met de medische dienst (justitieel verpleegkundigen, de justitieel geneeskundige, de sociaal psychiatrisch verpleegkundige en het hoofd zorg) en de psychiater. Het psychomedisch overleg is een belangrijk onderdeel van je werk. Je zit dit overleg voor of neemt eraan deel en je zorgt dat er een gezamenlijk besluit komt.

Je bevordert de communicatie tussen het psychomedisch overleg en overige betrokkenen. Door adviezen, instructies en aanbevelingen draag je bij aan de deskundigheidsbevordering van de collega’s die dagelijks met de justitiabelen werken.

Tot jouw kerntaken horen psychodiagnostiek (in veel gevallen op basis van gesprekken en observatie), indicatiestelling, crisisinterventie en kortdurende psychologische interventies. Je levert als GZ-psycholoog een aandeel in het opstellen van het behandel- en begeleidingsplan en je evalueert met regelmaat de voortgang, samen met de andere zorgprofessionals. Je bent regiebehandelaar en informeert en adviseert de psychiater, de justitieel geneeskundige, de justitieel verpleegkundige en het afdelingspersoneel over de behandeling en begeleiding van de justitiabelen. Je werkt hierbij samen met externe hulpverleningsorganisaties. Je neemt deel aan multidisciplinaire gedetineerdenbesprekingen en adviseert over de ontwikkelingen van het leefklimaat op de leefafdelingen. Gevraagd en ongevraagd voer je overleg met het management over aanpassingen in het zorgbeleid en het detentieklimaat dat daarmee samenhangt

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op WO niveau in één van de gedragswetenschappen.
 • Je hebt een BIG-registratie als GZ-psycholoog.
 • Je hebt bij voorkeur relevante werkervaring.
 • Je bent sensitief en goed in oordeelsvorming en probleemanalyse.
 • Je hebt een flexibele instelling, bent professioneel integer en stuurt op resultaat.
 • Je neemt initiatief en kunt goed samenwerken, plannen en organiseren.
 • Je blijft up-to-date in je vakgebied.
   

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveauschaal 12
 • Maand­salarisMin €3.842–Max. €5.710 (bruto)
 • Dienst­verbandArbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week24
 • Maximaal aantal uren per week36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.

Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen ontvangen wij graag je motivatiebrief en cv.

Let op: de einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten zich aandragen en sluit wanneer de vacature is vervuld. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!

Source: Ministerie van Justitie en Veiligheid