Ervaren Quality Assurance officer / preventiemedewerker voor WBVR onderzoeksafdelingen

Technisch Onderzoek Assistent

FUNCTIEBESCHRIJVING
GEPLAATST
30+ dagen geleden
Functieomschrijving
Ervaren Quality Assurance officer / preventiemedewerker voor WBVR onderzoeksafdelingen
 
Heb jij passie voor kwaliteit en wil je werken met enthousiaste collega’s? Wil jij als ervaren Quality Assurance (QA) officer als onderdeel van het WBVR QESH (Quality, Environment, Safety & Health) team bijdragen aan de verdere ontwikkeling van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu binnen onze onderzoeksafdelingen? Dan komen we graag met je in gesprek!
 
Wageningen University & Research combineert fundamentele en toegepaste kennis om oplossingen te vinden voor belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) in Lelystad richt zich specifiek op het uitvoeren van innovatief onderzoek voor de overheid en het bedrijfsleven op het gebied van dier- en volksgezondheid zoals vaccinontwikkeling en diagnostische testen. 250 betrokken professionals zetten zich dagelijks in voor dit doel en zij realiseren samen een omzet van 35 miljoen euro.   
 
Het team
Als QA officer word je onderdeel van een in ontwikkeling zijnde zelfstandige QESH afdeling. Deze afdeling is begin 2020 heringericht en houdt zich bezig met kwaliteitsmanagement (ISO 9001, 17025 en 17043 en GMP), ARBO, (biologische-) veiligheid en milieu. 
De afdeling bestaat uit 10 personen, te weten:
 • QA officers, ieder toegewezen aan 1 specifieke afdeling
 • Biosafety officers
 • Preventiemedewerkers
 • QA officers met als specialisme ARBO, milieu en veiligheid
In deze functie als QA officer / preventiemedewerker rapporteer je aan de Manager QESH.
 
De functie
Je bent de QA officer voor de 3 onderzoeksafdelingen van WBVR, met ieder een eigen afdelingshoofd en in totaal 110 medewerkers (voornamelijk projectleiders, onderzoekers en analisten). Je hebt je werkplek op de onderzoeksafdeling en hebt een adviserende en controlerende rol. Je brengt processen en risico’s in kaart en adviseert van hieruit de afdelingshoofden en de medewerkers van de afdelingen over het opstellen en handhaven van de juiste procedures. Daarnaast zorg je samen met je collega’s van het QESH team voor het doorvoeren van het QHS&E beleid binnen WBVR. Regelmatig wordt er samengewerkt met de afdeling Veiligheid & Milieu en met KAM collega’s binnen WUR.
 
De QA officer van de onderzoeksafdeling is ook preventiemedewerker. Vanuit deze rol adviseer en ondersteun je het management op het gebied van ARBO. Daarnaast voer je als preventiemedewerker incidentenonderzoeken en RI&E's uit. Samen met de 3 andere preventiemedewerkers van WBVR vorm je een team en verdeel je de werkzaamheden.
 
De taken zijn o.a.:
 • Het bewaken van het kwaliteitsmanagementsysteem
 • Het signaleren en uitvoeren van verbeteringen aan het kwaliteitsmanagementsysteem
 • Het begeleiden van je afdelingen bij het werken aan kwaliteitsverbeteringen
 • Het uitvoeren van interne audits en zorgen dat opvolging gegeven wordt op je afdeling aan geconstateerde afwijkingen
 • Het begeleiden van externe audits en het zorgdragen voor opvolging van geconstateerde afwijkingen
 • Je afdelingen begeleiden bij het opstellen van Out of Specifications, Deviaties, Change Control, Deviations, klachten, CAPA’s en Root cause analysis.
 • Het beheren van documenten in het elektronisch documentbeheersysteem
 • Het doen van incidenten onderzoek
 • Uitvoeren RI&E
Functie-eisen
Voor de functie is het van belang dat je:
 • Academisch werk- en denkniveau kunt aantonen middels een afgeronde opleiding op minimaal HBO+ niveau binnen een relevant werkveld
 • Minimaal 5 jaar werkervaring hebt met kwaliteitsmanagementsystemen, bij voorkeur in laboratoria of levensmiddelensector
 • Ervaring hebt met ISO 9001, 17025 en 17043. Ervaring met GMP, GLP en AAALAC is een pré.
 • Goed kunt analyseren, in staat bent om risico’s en scenario’s in te schatten gericht op resultaat en veiligheid, in staat bent om problemen en verbeterpunten te herkennen en hierop kunt anticiperen
 • Collega’s op een positieve manier kunt stimuleren en overtuigen
 • Zelfstandig kunt functioneren en pro-actief bent
 • Goed kunt communiceren, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en het Engels
 • Je taken graag uitvoert in een dynamische werkomgeving
 • Gestructureerd werkt en structuur aan kunt brengen
 • Stevig in je schoenen staat en niet snel uit het veld geslagen bent
De werkzaamheden kunnen (deels) plaatsvinden in gebouwen waarvoor na het verlaten nog een aanvullende quarantainerestrictie geldt (op basis van EU-regelgeving). Dit houdt in dat het niet is toegestaan om evenhoevige dieren te houden. Ook is het gedurende 72 uur na de werkzaamheden niet toegestaan contact te hebben met deze dieren en pluimveeproductiebedrijven te bezoeken. Je bent bereid om je aan deze regels te houden.
Arbeidsvoorwaarden
Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan online deelnemen aan diverse activiteiten op dit gebied;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. De salarisindicatie is afhankelijk van je werkervaring en achtergrond, je wordt ingeschaald in schaal 9 of 10 conform de CAO Wageningen Research, maximaal € 4.549,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Het betreft in eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd van 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging en de optie tot een vast dienstverband. De standplaats is Lelystad.
 
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer. 
 
Procedure
Een pre-employment screening maakt deel uit van de selectieprocedure. Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag.
Contactinfo
Meer weten?
Met vragen kun je terecht bij Judith Dietvorst, Manager QESH, 0320-238141 of judith.dietvorst@wur.nl 
 
Wil je solliciteren?
Dat kan uitsluitend via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij uw persoonlijke gegevens kunnen verwerken met uw toestemming. 

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.
Organisatie
Over Wageningen University en Research
Vanuit de missie ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’ combineert Wageningen University & Research fundamentele en toegepaste kennis om bij te dragen aan het oplossen van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Onze 6.500 medewerkers en 12.000 studenten laten zich met open en nieuwsgierige blik inspireren door natuur, maatschappij en technologie.
Wageningen University en Research kent vijf Kenniseenheden, waarvan de Animal Sciences Group (ASG) er een van is. De kernactiviteiten van ASG zijn wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek, academisch onderwijs en de ontwikkeling van (dierlijke) productiesystemen en innovaties. Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) is een van de Business Units van ASG en heeft ca. 250 mensen in dienst. Het instituut is een unieke organisatie en doet innovatief onderzoek voor de overheid en het bedrijfsleven op het gebied van dier- en volksgezondheid zoals vaccinontwikkeling en diagnostische testen. Er wordt hierbij gewerkt aan de gezondheid van dier en mens door preventie, bestrijding en controle van dierziekten. WBVR is een financieel gezond instituut met ambities. 
 
Kijk hier voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research.

Over het bedrijf

Technisch Onderzoek Assistent