Engineer Virtual Desktop (VDI)

Technisch Onderzoek Assistent

FUNCTIEBESCHRIJVING
GEPLAATST
30+ dagen geleden
Functieomschrijving

Wil jij als Virtual Desktop Engineer meedoen met het team van koplopers van Wageningen University & Research? Ben je bereid om met jouw IT kennis onze collega’s te helpen antwoorden te vinden op de uitdagingen van de wereld op het gebied van landbouw, gezond voedsel en de leefomgeving? Dit kan bij ons tegen een goed salaris en met ruime mogelijkheden om thuis te werken.

De IT-organisatie binnen het Facilitair Bedrijf (FB-IT) zorgt met 160 medewerkers voor een goed werkende en moderne ICT- en digitale (leer) omgeving voor onderwijs en onderzoek. FB-IT is een flexibele en wendbare agile-organisatie met volop ontwikkel- en carrièrekansen voor IT-specialisten op verschillende niveaus. FB-IT is leverancier van stabiele basisvoorzieningen en werkt samen met de business in multidisciplinaire teams aan actuele vraagstukken. Denk hierbij aan onder andere digitalisering, selfservice, security, datamanagement, high performance computing en cloudstrategie.
Wij zijn trots op onze tweede plaats op de ranglijst van beste werkgevers bij niet-ICT-organisaties volgens de Computable Career Guide 2019, zie:
https://www2.computable.nl/apps/career-guide/werkgeversonderzoek-niet-ict-organisaties.php

Als Virtual Desktop Engineer werk je in het multidisciplinair team End User Computing (EUC). EUC zet zich optimaal in voor innovatieve desktopservices voor onze studenten en medewerkers door vernieuwende technische oplossingen. Binnen team EUC werk je met negen collega’s volgens een agile/Scrum methode aan een veilige en betrouwbare digitale desktop. Weet jij als geen ander technische innovatie te combineren met solide en betrouwbare dienstverlening? Dan zijn we op zoek naar jou!

Er zijn zeven werkgebieden voor team EUC: Deployment, BYOD, Applicatie Packaging & Development, Endpoint Security, End User Environment management, 2e lijns support op werkplek services en Virtuele Desktop Omgeving. Bij deze rol gaat het dus om het aanbieden het aanbieden van virtuele werkplekken. 

Momenteel is WUR bezig met de migratie naar de nieuwste versie van Windows 10 20H2 met nieuwe tools en functionaliteiten. Daarnaast het upgraden van VMware zelf (we gaan naar versie 8). Dit brengt allerlei technische uitdagingen met zich mee. Naast Microsoft als operating system wordt ook Linux gebruikt in beperkte mate. 

Je begint de dag met een standup waarbij je je teamcollega's ontmoet. Waar ben je mee bezig geweest en wat ga je doen? Waar loop je tegen aan? Wanneer je overleg achter de rug is kijk je naar eventuele tickets (2e lijns) die je op gaat pakken. Die tickets worden verdeeld via een kennismatrix. Elke collega heeft een specialisme. Dit is ongeveer 10% van je tijd. Uiteraard is je hoofdtaak het installeren en bijhouden van software. Hier in kan je je technische inzicht kwijt. Misschien iets ten aanzien van remote oplossingen voor de remote desktops? Je maakt een snaphot van de huidige situatie en je zorgt ervoor dat alles 500 keer "gekloond wordt" wanneer je alles goed geinstalleerd hebt. 

Functie-eisen
We zien in jouw ervaring, kennis en competenties graag de volgende onderdelen terug:
 • Minimaal afgeronde HBO opleiding in een technische richting.
 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring met werkplekbeheer (Windows 10) en desktop vitualisatie, in een organisatie met meer dan 500 werkplekken. Goede kennis van Windows als O.S. 
 • Diepgaande kennis van en ervaring met VMWare Horizon. Je bent verder niet  eenkennig qua virtualisatie technologie.
 • Kennis van scripting met PowerShell.
 • Kennis van cloud technieken, waaronder Microsoft Azure en Microsoft 365.
 • Je bent communicatief sterk, proactief, op samenwerking gericht, verantwoordelijk en behulpzaam.
 • Je vindt een drijfveer in door visie gedreven innovatie van werkplekdiensten.
 • Je hebt ervaring met werken volgens agile methodieken.
Arbeidsvoorwaarden
Deze uitdagende functie als Virtual Desktop Engineer heeft, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.790 tot maximaal € 4.549 bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10). Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar, met de intentie een vaste aanstelling aan te gaan.

Daarnaast bieden wij:
 • 8% vakantietoeslag;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP;
 • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
 • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen;
 • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan of het sparen voor een sabbatical year;
 • een levendige werkplek waar je gemakkelijk contacten legt en waar veel activiteiten plaatsvinden op de Wageningen Campus.
 • Een Campus waar zowel het onderwijs, het onderzoek als het bedrijfsleven is vertegenwoordigd;
 • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten tegen een geringe vergoeding.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving. Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.

Ons pand is modern, licht, groen, en staat op een levendige groene campus waar studenten, docenten, onderzoekers en alle andere bewoners kriskras door elkaar fietsen, lopen, werken en studeren. De campus is ruim opgezet met goede parkeergelegenheid. Je werkt met de nieuwste technologie en komt te werken in een enthousiast team van collega’s met passie voor hun vakgebied.
Contactinfo

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bart Aarts, Manager Operations II,  telefoon: 0317 - 486 620 of per e-mail: bart.aarts@wur.nl

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Monique Scott-Avis HR adviseur, telefoon: 0317-482 417 of per e-mail: monique.scott-avis@wur.nl

Solliciteren op deze vacature kan uitsluitend online. Deze vacature staat open tot we de juiste kandidaat gevonden hebben. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Organisatie
Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.
Kijk hier voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research.

Over het bedrijf

Technisch Onderzoek Assistent