FUNCTIEBESCHRIJVING
FUNCTIETYPE
Fulltime
AANVULLENDE VERGOEDING
een zeer competitief salaris in overeenstemming met ingebrachte ervaring en een leaseauto.
GEPLAATST
26 dagen geleden

Beschrijving

Ben jij een vooruitstrevende dierenarts voor rundvee- en/of geitenhouders? Heb jij de passie en drive om een werkelijke bijdrage te leveren aan de verduurzaming van deze sector vanuit een slagvaardige organisatie met korte lijnen? Dan is dit een veelzijdige uitdaging voor jou om preventieve gezondheidszorg te implementeren bij de veehouders.

Lintjeshof is een innovatieve dierenartsenpraktijk voor resultaatgerichte veehouders in Nederland, België en Duitsland. Gericht op gezondheidsoplossingen in de varkens-, geiten- en rundveehouderij.

Lintjeshof is onderdeel van LH Vet Group en daarmee met 45 dierenartsen internationaal actief in de veterinaire dienstverlening. Andere onderdelen van de groep zijn Agro-Vet en TPB Blumberg, actief in varkenshouderij in Oost-Duitsland; Merefelt Livestock Diagnostics, het veterinair laboratorium; en softwarebedrijf VetAsyst. De cultuur is hands-on, open en met korte lijnen in een platte organisatiestructuur. Kwaliteit en service zijn belangrijke pijlers in onze organisatie, er wordt flink geïnvesteerd in mensen en systemen om hierin voorop te blijven lopen.

In de rundveehouderij wordt in de regio Oost-Brabant en Limburg nauw samengewerkt met Veterinair Centrum Someren. Dat geldt niet voor de geitenhouderij. Hierin ontwikkelt Lintjeshof zichzelf snel tot marktleider in Nederland. Ze werken met 6 dierenartsen in de geitenhouderij in heel Nederland en het grensgebied van België en Duitsland. De herkauwersdierenartsen worden ondersteund door een Farm Health Coach op het vlak van stalmanagement, klimaat en data.


Functie

Implementeren en ondersteunen van preventieve diergezondheidszorg

 • Verantwoordelijk voor de bedrijfsbegeleiding van een eigen klantenkring in de rundvee- en geitenhouderij.Je ondersteunt veehouders met kwalitatief hoogwaardige en oplossingsgerichte adviezen.
 • Samen met de veehouder streef je continu naar een hogere gezondheidsstatus, een optimaal rendement en een verantwoord diergeneesmiddelengebruik.
 • Je doet diepgaande kennis en ervaring op door deel te nemen aan bijscholingen en congressen.
 • Intensief samenwerken in een team van enthousiaste collega’s.

Profiel

Resultaatgerichte rundveedierenarts met affiniteit geitenhouderij, bedrijfsbegeleider voor de moderne veehouder

Functie-eisen

 • Opleiding diergeneeskunde.
 • Geborgde Rundveedierenarts met ervaring.
 • Een netwerk binnen de rundvee- en/of geitenhouderij is een sterke pre.
 • Affiniteit met geitenhouderij is een pre, het kan ook een gespecialiseerde geitendierenarts zijn mocht dat voorkeur van de kandidaat zijn.

Competenties
 • Flexibele en klantgerichte instelling.
 • Samenwerken, maar ook zelfstandig kunnen functioneren.
 • Vakkundig en marktgericht.
 • Relatiebouwer en netwerker.
 • Oplossingsgericht en stressbestendig.
 • Ondernemend en initiatiefrijk.

Werkgebied
Heel Nederland (met accent op Zuid-Nederland) en het grensgebied van België en Duitsland.

Aanbod
Een mooie kans om deel uit te maken van een groeiende en innoverende organisatie, met veel ruimte voor eigen initiatief. Je deelt je eigen tijd in, onderweg naar klanten en op de praktijk in Nederweert. Er is veel aandacht voor persoonlijke opleiding en bijscholing. Daarbij hoort een zeer competitief salaris in overeenstemming met ingebrachte ervaring en een leaseauto.

Reageren
De opdrachtgever heeft de Werving en Selectie voor de vacature van een Dierenarts Herkauwers exclusief uitbesteed aan CeresRecruitment.
Voor meer informatie kun je terecht bij Ajaan Hijmans telefonisch bereikbaar op 06 53 905 829.
Solliciteren via www.ceresrecruitment.nl
Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt onderdeel uit van de procedure.