Controller, Customs - EMEA

Herbalife

FUNCTIEBESCHRIJVING
GEPLAATST
30+ dagen geleden

 

 

 

 

Controller, Customs-EMEA(40 uur/week, Venray)
 

De Customs Controller is samen met de (Sr.) Customs Controller en de Customs Administrator onderdeel van de Customsafdeling van het EMEA Distribution Center (EDC) Herbalife in Venray.

 

De Customsafdeling is verantwoordelijk voor alle Customs- en Compliancegerelateerde activiteiten en processen binnen het EDC van Herbalife te Venray.Denk hierbij aan (o.a.) het voeren van een correcte douane-administratie, het onderhouden van douane-informatie in verschillende softwareapplicaties, het uitvoeren/ naleven van verschillende Supply Chain Securityprogramma’s, het onderhouden en werken volgens de afgegeven douanevergunningen, het onderhouden van het DutyManagementsysteem, het opzetten en onderhouden van voedsel- en veiligheid procedures en het uitvoeren van controles op Customs-/NVWA-gerelateerde processen en administratie.

 

De Customs Controller is dé spil tussen de verschillende afdelingen in Venray en vervult een cruciale rol binnen de EMEA Customsafdeling en is tevens de “go to”-persoon voor alle Customsgerelateerde zaken binnen Herbalife Venray.

 

 

Over Herbalife Nutrition
Herbalife Nutrition is een internationale beursgenoteerde organisatie met een eigen ontwikkeling en distributie van hoogwaardige producten ten behoeve van gewichtsbeheersing, sportvoeding en persoonlijke verzorging. Wereldwijd werken er meer dan 8000 medewerkers binnen Herbalife en een verkoopteam van meer dan 3 miljoen onafhankelijke members verkoopt Herbalife producten in meer dan 90 landen wereldwijd. Ga voor een impressie van het merk naar: https://iamherbalifenutrition.com/.

 

 

Verantwoordelijkheden functie

 • Het afstemmen van de activiteiten met de autoriteiten, zoals de douane, KvK en NVWA;
 • Het uitvoeren van o.a. de volgende douaneprocessen: maandelijkse douaneaangifte (GPA), periodieke systemen reconciliatie (ERP/DMS), niet aanzuivering douanevervoer, Oorsprong bewijzen administratie, BTI aanvragen;
 • Afdelingen up-to-date houden omtrent (douane)veranderingen die van invloed zijn binnen de (EMEA-)regio;
 • Het beantwoorden van douane-gerelateerde operationele vragen binnen het EDC in Venray;
 • Het zorgen voor een Data Maintenance-structuur op douanegebied, inclusief de juiste goederencode-indeling;
 • Het zorgen voor een goede back-up binnen de EMEA Customsafdeling.

 

 

Dit ben jij:

 • Sterke drive met een gestructureerde, nauwkeurige en resultaatgerichte werkstijl
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden met het vermogen om anderen te motiveren, relaties op te bouwen en andere functionele gebieden positief te beïnvloeden
 • Toont eigendom van zaken van het begin tot de afhandeling
 • Heeft oog voor details, is proactief en besluitvaardig
 • Is constructief opgesteld en open/benaderbaar, staat tussen de mensen in

 

 

Ben jij de collega die we zoeken?

 • Je hebt een succesvol afgerondevakopleiding declarant(Evofenedex) en/of vergelijkbare opleiding
 • Aantoonbare werkervaring (minimaal 5 jaar) in trade compliance, bondedwarehousing en GPA, import- enexportprocessen, goederencodeclassificatie (liefst in voedingsmiddelen) en internationale logistieke bedrijfsvoering
 • Goede kennis van vrijhandelsakkoorden (FTA) en land van oorsprong (COO)
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend
 • Je beschikt over goede planningsvaardigheden en bent in staat om de juiste prioriteiten te stellen

 

 

Wat kun jij van ons verwachten?

Bij Herbalife Nutrition vinden we het belangrijk dat iedereen dagelijks met plezier naar het werk gaat. Een positieve bedrijfscultuur, persoonlijke aandacht, waardering, open communicatie, respect en collegialiteit staan hierbij centraal. Wij bieden een uitdagende functie in een inspirerende werkomgeving waarin zelfontwikkeling hoog in het vaandel staat, waarbij je toegang hebt tot diverse online trainingspakketten als Herbalife Nutrition University, de online omgeving van het trainingspakket van GoodHabitz en LinkedIn Learning. Herbalife Nutrition biedt een marktconform salaris. Bij een fulltime dienstverband heb je daarnaast recht op 8% vakantietoeslag per jaar, 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding, een non-sickness-regeling (extra vakantiedagen per half jaar niet ziek en een netto vergoeding van € 150,- indien gedurende het gehele kalenderjaar niet ziek), discretionaire bonusregeling, pensioenregeling, collectieve uitgebreide WGA-hiaat verzekering en een collectieve ongevallenverzekering. Het is ook mogelijk om Herbalife Nutrition producten te consumeren op je werklocatie en eventueel met korting te kopen.

 

 

Solliciteren

Wanneer je interesse hebt in deze functie kun je totuiterlijk 29 augustus 2021 solliciteren door middel van de  button in de vacaturetekst op de website van Herbalife Nederland met je CV en een motivatiebrief. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yasar Cosgun (Sr. Manager Customs EMEA) via telefoonnummer 0611130792. Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op www.herbalife.nl.

 


Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

 

 

Over het bedrijf

Herbalife