Type functie

Fulltime

Geplaatst op

3 dagen geleden

Beschrijving

Wil jij meewerken aan het ontwerp van complexe constructies voor infrastructuur, waaronder tunnels, viaducten, vaste- en beweegbare bruggen? Of ben jij iemand die het complete constructieve ontwerp van kleinschaliger projecten op zich wil nemen?

Constructeurs werken bij ons aan uitdagende multidisciplinaire projecten, zowel in binnen- als buitenland. De constructieve berekening is een onderdeel van het grotere geheel. Maar jij, de constructeur, doet meer dan alleen de berekening. Je werkt in een team met constructief ontwerpers, geotechnici, kostendeskundigen en contractspecialisten. Bij grotere projecten aangevuld met diverse andere specialisten.

Voorbeelden van grote integrale projecten zijn de Oosterweelverbinding in Antwerpen, Aanpak Ring Zuid in Groningen, Ring Utrecht Zuid, Noordelijke Randweg Utrecht en de Blankenburgverbinding in Rotterdam. Daarnaast werken wij ook aan kleinere projecten zoals de Cruquiusbruggen in Haarlemmermeer, de biobased composiet fietsbrug in Ritsumasyl en Spooronderdoorgangen in Elst en Borne.

Wij leren je werken met systems engineering, risicomanagement en onze duurzame ontwerpprincipes. Hierdoor verbreed je je constructieve werk. Daarnaast bieden wij je de kans je verder te verdiepen als constructeur, door het volgen van interne en externe cursussen. Repeterende werkzaamheden parametriseren we met bijvoorbeeld Python en ANT. Wij werken met alle soorten rekensoftware van Scia Engineer en RFEM tot Diana.

Op basis van jouw ambities ontwikkel je jezelf tot bijvoorbeeld ontwerp- en projectleider of constructief adviseur. Er zijn volop mogelijkheden om zowel in Nederland als in het buitenland aan geweldige projecten te werken. Je vestigingsplaats wordt Amsterdam, Breda, Deventer, Heerenveen, Rotterdam of Utrecht.

Wil jij samen met ons de ontwerpen maken van vaste- en beweegbare bruggen, viaducten, tunnels en aquaducten, dan maken we graag kennis met jou!

Wat wij vragen

 • constructieve masteropleiding TU Delft civiele techniek of TU Eindhoven bouwkunde (structural design);
 • je bent enthousiast over het vak, pro-actief, werkt zelfstandig en vindt het leuk om met collega’s samen te werken;
 • je houdt goed overzicht over je werkzaamheden en bent een sterke planner;
 • je kunt helder en duidelijk over je werk vertellen en berekeningen goed verwoorden in een rapport.

Wat wij bieden

 • uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • kennisdeling door regelmatige bijeenkomsten van al onze constructeurs;
 • samenwerken met jonge en enthousiaste collega's in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • gedegen begeleiding en breed aanbod van in- en externe opleidingen;
 • speciaal opleidingstraject voor recent afgestudeerden: het 'Starterstraject' met daarnaast het opleidingsprogramma ‘Plus School for Professionals’;
 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Ben jij wie wij zoeken?

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ir. E. (Bert) Jongstra, telefoon 06 27 16 98 03.


Over het bedrijf

W
W
W
W

Witteveen+Bos

Witteveen+Bos levert advies- en ingenieursdiensten voor projecten in de sectoren water, infrastructuur, milieu en bouw. Typerend voor onze werkwijze is de multidisciplinaire projectaanpak. Onze opdrachtgevers zijn overheden, het bedrijfsleven, industrie en verschillende soorten samenwerkingsverbanden. Wij werken vanuit het hoofdkantoor in Deventer en vijf andere kantoren in Nederland en daarnaast zijn we actief in België, Indonesië, Kazachstan, Letland, Rusland, Singapore, Dubai, het Verenigd Koninkrijk, Ghana en Vietnam. We zijn deskundig, betrouwbaar en betrokken. Onze ruim 1.000 medewerkers zijn specialisten die hun kwaliteit kwijt kunnen in hun werk. Partnership is voor hen het sleutelwoord. Partnership met de opdrachtgevers en met Witteveen+Bos. Ook persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling staan centraal want ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en nieuwe verantwoordelijkheden. Witteveen+Bos is een bedrijf waar medewerkers zich thuis voelen, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat graag een stapje extra zet, niet alleen voor de opdrachtgevers maar ook voor onze medewerkers.

Bedrijfsgrootte

1000 t/m 1499 werknemers

Opgericht

1946