Type functie

Fulltime

Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

Commercieel Manager Laboratorium Agro (hbo/wo)

Heel Nederland

 

Functieomschrijving

NormecFoodcare breidt haar agro-analyse activiteiten verder uit en is op zoek naar een Commercieel Manager die een dragende rol gaat spelen in de agro-sales activiteiten van Robalab/Dumea. Als Commercieel Manager ben je medeverantwoordelijk voor de interessante klantportefeuille alwaar je de relatie goed houdt en waar mogelijk intensiveert door extra diensten aan te bieden. Daarnaast ben je actief bezig met de acquisitie van nieuwe opdrachtgevers om zodoende de klantenportefeuille uit te breiden. De diversiteit van klanten is nu al groot en het aanbod aan diensten leent zich er goed voor om hier nog nieuwe segmenten aan toe te voegen.

 

Het betreft een nieuwe functie, waardoor je een grote invloed hebt op hoe deze wordt ingevuld. Hoewel je zelf verantwoordelijk wordt voor de resultaten bij Robalab/Dumea, tref je in deze rol ook gedreven en inspirerende collega's. Je komt terecht in een enthousiast team van commercieel managers die binnen de andere NormecFoodcare entiteiten opereren en fungeert als sparringpartner van de managing director van Robalab/Dumea. Ook werk je veel samen met de afdeling Marketing van NormecFoodcare. Je rapporteert aan de commercieel directeur.

 

Verder behoren de volgende verantwoordelijkheden bij de rol van Commercieel Manager Laboratorium Agro:

 • Je bent het aanspreekpunt voor alle sales vraagstukken en je neemt hierbij de regie
 • Je hebt een adviserende rol richting de Managing Director Robalab/Dumea waar het gaat om sales
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het initiëren en uitvoeren van acties die voortvloeien uit het commercieel plan
 • Je organiseert (samen met Marketing) klantevents en bijeenkomsten die een bijdrage leveren aan het commerciële plan
 • "Een perfecte functie voor mensen die hun affiniteit met de agrarische- en laboratoriumsector combineren met een commerciële drive."

 

Functie-eisen

Om deze vacature van Commercieel Manager Laboratorium Agro te kunnen vervullen is het belangrijk dat je beschikt over een commerciële drive, een goede sensor hebt voor de kansen die de markt biedt en in staat bent het salesbeleid zo vorm te geven dat de kansen worden gegrepen. Daarbij ben je goed in staat samen te werken, zowel met het management als met collega's van andere Normec entiteiten.

 

Affiniteit met de agrarische sector en het lab is echt een must! Als persoon ben jij proactief en nieuwsgierig. Deze eigenschappen heb je nodig om de onderliggende vraag van de klant te doorgronden.

 

Verder voldoe je aan de volgende criteria:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld in laboratorium- of agrorichting
 • Werkervaring heb je reeds opgedaan in een vergelijkbare functie bijvoorbeeld als accountmanager of salesmanager in de agroperiferie, of een andere commerciële rol binnen de agroperiferie
 • Ervaring in een agro-laboratoriumomgeving is een pre
 • Kennis van hoe agro-gerelateerde microbiologische en chemische analyses uitgevoerd worden is een pre; denk hierbij aan grond-, gewas-, mest- en wateranalyses
 • Goed begrip van de door het laboratorium geleverde diensten is een must
 • Uitstekende analytische luistervaardigheden en de capaciteit om kansen waar te nemen

 

Aanbod

Wat kun je verwachten als jij deze vacature bij NormecFoodcare vervult? Een afwisselende baan waarbij je veel verschillende klanten ontmoet en je constant ontwikkelt! Daarnaast is dit een functie waar je jouw persoonlijke en je commerciële drive in kwijt kunt.

 

Wat jij naast een uitdagende functie nog meer mag verwachten van NormecFoodcare:

 • Leuke energetische collega’s
 • De mogelijkheid om intern trainingen te volgen en zo je vakinhoudelijke kennis te verdiepen
 • Een salaris, afhankelijk van je reeds opgedane werkervaring, tussen de €3.800 en €5.000 bruto per maand op basis van 40 uur
 • Een direct dienstverband bij NormecFoodcare op basis van een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een leaseauto
 • Laptop en telefoon van de zaak
 • 25 vakantiedagen
 • Een pensioenregeling (2/3 werkgever en 1/3 werknemer)
 • Investering in je persoonlijke ontwikkeling middels begeleiding en training

 


Over het bedrijf

N
N
N
N

Normec Foodcare

Professionals in Food is er trots op actief te zijn in de levensmiddelenindustrie. Wij steunen food professionals bij hun zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Daarbij focussen wij, net als onze opdrachtgevers, op kwaliteit.

Wij zijn altijd op zoek naar food professionals met een afgeronde opleiding op mbo niveau of hoger.  Binnen de food sector bemiddelen wij veel voor banen binnen kwaliteit, productie, R&D, supply chain, laboratorium en marketing en sales. 

Het merendeel van onze vacatures betreft vaste banen, waarbij je direct in dienst treedt bij onze opdrachtgever.  In andere gevallen start je op detacherings- of uitzendbasis of, wanneer je ZZP'er bent, als ZZP'er. Vaak vind je deze informatie al terug in de vacature zelf, net als de overige arbeidsvoorwaarden die van toepassing zijn. 

Ben jij een food professional en op zoek naar een nieuwe job?  Kijk eens op onze pagina of we momenteel een interessante nieuwe job voor je hebben of laat je gegevens achter middels een open sollicitatie. We nemen met iedereen binnen vijf werkdagen contact op, dus je hoort snel van ons terug! 

Bedrijfsgrootte

1 t/m 9 werknemers

Opgericht

2010