Type functie

Fulltime

Geplaatst op

30+ dagen geleden

Beschrijving

Op een schitterende locatie midden tussen de akkers naast de campus van de Wageningen Universiteit ligt biologische zorgboerderij Lievegoed de Hoge Born. Sinds kort woont hier een nieuwe groep cliënten met zogenaamde triple problematiek. Een groep die in Nederland vaak tussen wal en schip valt en waarvoor goede begeleiding dus van groot maatschappelijk belang is. Deze locatie van Lievegoed is speciaal op deze doelgroep ingericht en biedt hen een plek om te herstellen en talenten te ontdekken en ontwikkelen. Onze aanpak is middels Triple C methodiek regulier waar het moet en antroposofisch waar het kan.

Wat is jouw functie?

Je biedt begeleiding bij kleinschalig wonen op een rustige biologische zorgboerderij aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Jeëstimuleert deze cliënten - dieëveelal ook kampen met psychiatrische problematiek en/of verslavingsproblematiek -ëin hun ontwikkeling en zelfstandigheid. Je organiseert en begeleidt de dagelijkse activiteiten vanuit de begeleidingsstijl zoals beschreven in het zorgplan en met kennis van de methodiek Triple C. Daarbij werk je samen met de familie van de cliënt en met de collegas in je team. Maar ook met de op locatie aanwezige ambulante GGZ en Stichting de Hoge Born, die arbeid/dagbesteding aanbiedt. Als er knelpuntenëof veranderingen zijnëin de zorgvraag, signaleer en rapporteer jeëditëen lever jeëeen bijdrage aan het bijstellen van het zorg- en/of begeleidingsplan. Binnen het team verricht je teamtaken en lever je een actieve bijdrage aan de deskundigheid en ontwikkeling van jezelf en jouw team. Jij bent zelf het krachtigste instrument waar je mee werkt!

Wat vragen wij?

 • Je hebt een relevante agogische opleiding op minimaal mbo-niveau 4 afgerond, bijvoorbeeld MZ of SPW.
 • Ervaring met het begeleiden van volwassenen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met bijkomende psychiatrische en/of verslavingsproblematiek is een vereiste om deze functie te kunnen uitoefenen.
 • Je bent een professional die beschikt over doorzettingsvermogen, creativiteit, relativeringsvermogen en, zeker niet onbelangrijk, een vleugje humor.
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig en staat stevig in je schoenen.
 • Je bent nieuwsgierig naar onze antroposofische visie.
 • Je bentëbereid om onregelmatige diensten te werken (avond,- nacht,- en weekenddienst).

Wat bieden wij?

 • Werken op een fantastische locatie waar net is gestart met deze unieke, uitdagende doelgroep. Het team bestaat deels uit nieuwe collegas en met elkaar gaan jullie aan de slag om hier hoogwaardige zorg neer te zetten!
 • Enthousiaste collegas in een bijzondere organisatie met korte lijnen en een open sfeer.
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met de intentieëtot verlenging voor onbepaalde tijd, waarbij de uren in overleg kunnen worden overeengekomen, onze voorkeur heeft een dienstverband voor 24-28 uur per week.ë
 • Arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% (volledige 13e maand), volgens de CAO Gehandicaptenzorg - inschaling in FWG 40 (min. 1.898,00 max. 2.807,00 bruto per maand bij 36 uur, afhankelijk van je opleiding en ervaring).
 • Aantrekkelijk financieel voordeel bij aanschaf van bijvoorbeeld een (elektrische) fiets, computer, tablet, of sportabonnement via Fisc Free.
 • Bijscholing over onze antroposofische aanpak.
 • Omdat verbale agressie zal voorkomen en fysieke agressie kan voorkomen, bieden wij iedereen een POMA training (Professioneel Omgaan Met Agressief gedrag), zodat je hier goed op voorbereid bent.

Over Lievegoed

Wij bieden, op basis van onze antroposofische identiteit, de best passende specialistische behandeling en begeleiding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, mensen met niet aangeboren hersenletsel en problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of een combinatie hiervan.

Ieder mens, ook de mens met een aandoening of beperking, kent eigen groeimogelijkheden. Bij Lievegoed weten we uit ervaring dat een mens uit meer bestaat dan alleen de beperking of het probleem. Wij richten ons niet alleen op wat niet goed gaat, maar vooral op wat er wel goed gaat en op het versterken van het gezonde. Bij ons wordt heel de mens gezien. Ieder mens is in de kern gezond en we gaan uit van de eigenheid van ieder mens. We leggen het accent op kwaliteiten, talenten, wensen en mogelijkheden van mensen. Ons motto is: Je bent meer dan je denkt!

De zorg die wij bieden draait om vragen en behoeften van onze cliënten in een helende, verzorgde en verzorgende gemeenschap (caring community). Daar ligt voor ons de basis voor kwaliteit van leven. Een mens is immers alleen mens in relatie tot anderen. Wij richten ons daarom zowel op het individu als ook op het individu in verbondenheid met de gemeenschap. In balans komen beide tot bloei. Wij geloven in de kracht van ritmes en rituelen, kunst en cultuur, contact met de natuur, gezonde leefstijl, duurzaamheid, gezond makend werk en zingeving met ruimte voor spiritualiteit. Deze waarden geven ons voortdurend richting in alles wat we doen. Niemand werkt hier toevallig. Of het nu om behandelaren en zorgmedewerkers gaat, of om iemand achter de schermen, bij een secretariaat, in de administratie of de facilitaire dienst. Het werken bij Lievegoed is een bewuste keuze, en dat merk je.

Enthousiast?

Vul het sollicitatieformulier in en we nemen contact met je op.

Meer weten over de functie van Begeleider? Neem contact op met Astrid Groot, Locatiecoërdinator, via 06-83015853.

Meer informatie overëDe Hoge Bornëin Wageningen en over onzeësollicitatieprocedureëvind je tevens op www.lievegoed.nl.


Over het bedrijf

L
L
L
L

Lievegoed

Het ontwikkelen en versterken van eigen kracht en gezondheid door antroposofische behandeling en begeleiding

Deze missie vormt voor ons de leidraad bij onze zorgverlening, onze behandelingen en ons beleid. De antroposofie ziet de wereld meer dan een werkelijkheid die je door enkel tellen, wegen en meten kunt kennen of verklaren. De antroposofie gaat ook uit van een niet materiële werkelijkheid, een geestelijke realiteit, die één geheel vormt met alles wat onze fysieke zintuigen kunnen waarnemen. Ons motto luidt dan ook:
"Je bent meer dan je denkt"

Wij bieden, op basis van onze antroposofische identiteit, de best passende specialistische behandeling en begeleiding aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving. Bij de begeleiding en behandeling staat de individuele ontwikkeling centraal. Ieder mens, ook de mens met een aandoening of beperking, kent eigen groeimogelijkheden. Bij Lievegoed weten we uit ervaring dat een mens uit meer bestaat dan alleen deze beperking of probleem. Wij richten ons niet alleen op wat niet goed gaat, maar vooral op wat er wel goed gaat en op het versterken van het gezonde.
Heel de mens

Bij ons wordt “heel de mens” gezien. Ieder mens is in de kern gezond en we gaan uit van de eigenheid van ieder mens. We leggen het accent op kwaliteiten, talenten, wensen en mogelijkheden van mensen.

Bedrijfsgrootte

100 t/m 499 werknemers