geplaatst op

30+ dagen geleden

Locatie

Eindhoven, NB

Beschrijving

Het Catharina Ziekenhuis, Philips Research Eindhoven en de Technische Universiteit Eindhoven werken samen in het Eindhoven MedTech Innovation Center (e/MTIC). e/MTIC is een eco-systeem dat met de ontwikkeling van hoog technologische innovaties, excellente patiëntenzorg wil garanderen, ook in de toekomst. In dit ecosysteem werken tientallen promovendi samen met de kliniek, Philips en TU/e en zijn we op zoek naar een arts-onderzoeker.

Informatie
Dit onderzoekstraject zit op het grensvlak van cardiologie, anesthesiologie en bariatrische chirurgie en biedt mogelijkheid tot uitbreiding naar promotietraject. Het onderwerp van je onderzoek is "Cardiac physiology in relation to obesity and excessive weight loss". Het onderzoeksproject bestaat uit het onderzoeken van het effect van obesitas op cardiale fysiologie en pathofysiologische processen. Daarbij richt je je met name op het effect van metabole chirurgie op cardiale ziekten, zoals hartritmestoornissen en hartfalen. De onderzoeksvraag die hierbij centraal staat is of metabole chirurgie een alternatieve behandeling is voor atriumfibrilleren en hartfalen. Hierbij maak je gebruik van verschillende beschikbare databases, maar zal je ook zelf een prospectief onderzoek opzetten.

Gedurende dit traject word je begeleid door een multidisciplinair team van medisch specialisten, wat bestaat uit anesthesiologen, cardiologen en chirurgen.

Functie-eisen
In dit onderzoek sta je veel in contact met verschillende zorgprofessionals en overige stakeholders binnen het project. Het is daarbij belangrijk dat je beschikt over sociale,- en communicatieve vaardigheden waarmee jij in staat bent een groot netwerk te onderhouden en makkelijk op verschillende niveaus communiceert. Ook ben je als onderzoeker in staat de voortgang van het onderzoek te waarborgen, afspraken met betrokken partijen na te komen en verantwoordelijkheid te nemen.
 • Je hebt een academische opleiding in de geneeskunde of technische geneeskunde afgerond.
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal goed.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met klinisch onderzoek en werken in een multidisciplinair team is jou niet onbekend.
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor fysiologie, data-analyse en klinisch onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden
 • Het betreft hier een aanstelling voor 2 jaar die kan leiden tot een academische promotie aan de Technische Universiteit Eindhoven.
 • De functie is volgens Cao Ziekenhuizen ingeschaald in FWG65 (max €5.504,- bruto per maand), op basis van een 36-urige werkweek.
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering, beide ter hoogte van een volledig maandsalaris (13e en 14e maand).
 • Je kunt gebruik maken van één of meer regelingen uit ons Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden waarbij je een goed pensioen opbouwt en je een reiskostenvergoeding ontvangt.
 • Werken bij een topklinisch Ziekenhuis dat onderdeel is van het Santeon netwerk. Je krijgt daarmee de mogelijkheid om samen te werken met professionals van andere Santeon ziekenhuizen en zo vernieuwing te stimuleren.
 • Catharina ziekenhuis is in 2020 voor de 12e keer op rij verkozen tot Top Employer, daar zijn we trots op.
 • Investering in jouw ontwikkeling, opleiding en duurzame inzetbaarheid omdat we samen het beste voor elkaar en voor de patiënt willen.
 • De mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een ruim aanbod aan activiteiten in het kader van "Sterk in je Werk".
Een Verklaring Omtrent het Gedrag maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Contactinformatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Dr . Marc Buise (Anesthesioloog), Dr. Arthur Bouwman (Anesthesioloog) of Dr. Simon Nienhuijs (Chirurg).

Wil jij ons team versterken? Je sollicitatie ontvangen we graag voor 22 oktober 2020 via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het Catharina Ziekenhuis
Het Catharina Ziekenhuis is een modern, gastvrij en topklinisch opleidingsziekenhuis in de hightech stad Eindhoven. Landelijk staan we bekend om onze hooggespecialiseerde zorg bij kanker en hartziekten. Werken in het Catharina Ziekenhuis is boeiend, leerzaam en uitdagend. Wij bieden je een professionele werkomgeving om elke dag het beste uit jezelf te halen. In het Catharina Ziekenhuis werken ruim 3.600 gedreven professionals met één doel: elke dag de beste zorg -direct of indirect- bieden aan onze patiënten. We investeren in de ontwikkeling, opleiding en duurzame inzetbaarheid van onze mensen omdat we samen het beste voor elkaar en voor de patiënt willen.
Bron: Catharina Ziekenhuis