Type functie

Fulltime

Geplaatst op

6 dagen geleden

Beschrijving

Ben jij de enthousiaste en gedreven adviseur ruimtelijke ordening en vergunningen die bijdraagt aan complexe projecten en meerwaarde creëert voor de opdrachtgever en de omgeving?

Als adviseur ruimtelijke ordening en vergunningen adviseer je opdrachtgevers over planologische procedures en benodigde vergunningen om projecten mogelijk te maken. Je zorgt voor het snel en effectief doorlopen van procedures en coördineert onderzoeken naar milieu- en omgevingsthema’s zoals natuur, archeologie, bodembescherming, geluid en luchtkwaliteit. Je bent in staat om in een multidisciplinair team de vertaling te maken van milieu- en omgevingsthema’s naar risico’s en kansen voor de planvorming en hebt onderlinge raakvlakken scherp. Je stelt de benodigde plandocumenten op zoals bestemmingsplannen, vergunningaanvragen, Projectplannen Waterwet en m.e.r.-beoordelingen of je coördineert het opstellen hiervan. Afhankelijk van jouw ervaring treed je op als projectleider voor kleinere of grotere projecten. Je kunt snel schakelen en bent creatief in het binnen de kaders van regelgeving en klantwensen zoeken naar oplossingen voor knelpunten die zich in projecten voordoen. Naast deze werkzaamheden vervul je een rol in de begeleiding en opleiding van startende adviseurs. Tevens bouw je je bestaande netwerk uit en ben je in staat om vanuit dat netwerk opdrachten te verwerven.

Binnen de sector Gebouwde omgeving is de product-marktcombinatie (PMC) Omgevingsrecht en vergunningen actief op het gebied van vergunningen, ruimtelijke planbegeleiding en omgevingsmanagement. Wij werken aan uiteenlopende, meestal complexe projecten in de planvormingsfase, de ontwerpfase en/of de realisatiefase. Onze opdrachtgevers zijn overheden, aannemers en bedrijven. De groep Ruimtelijke ordening en vergunningen Breda zit op onze vestiging in Breda, wat ook je standplaats zal zijn. Wij werken aan uiteenlopende projecten op het gebied van infrastructuur, water en natuur, gebiedsontwikkeling en industrie. Dit zijn zowel grote nationale projecten als kleine lokale projecten.

Wat wij vragen

 • afgeronde wo- of hbo-opleiding planologie, milieukunde, ruimtelijk bestuursrecht of vergelijkbaar;
 • circa 3 tot 6 jaar relevante werkervaring in de werkvelden ruimtelijke ordening en/of vergunningen;
 • kennis van milieuthema’s;
 • kennis van huidige en toekomstige wetgeving (Omgevingswet);
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • acquisitievaardigheden;
 • flexibiliteit;
 • enthousiasme en gedrevenheid;
 • woonachtig in de regio Noord-Brabant, of de bereidheid om hier te gaan wonen.

Wat wij bieden

 • een uitdagende functie in een dynamische organisatie;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid in projecten;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • oog voor persoonlijke ontwikkeling en een breed aanbod aan interne cursussen gericht op je ontwikkeling als adviseur en projectleider;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Ben jij wie wij zoeken?

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature, kun je contact opnemen met mevrouw drs. T. (Thea) Klumper, interim-groepsleider Ruimtelijke ordening en vergunningen Breda, telefoon 06 22 76 45 93 of met de heer drs. M.J. (Maurits) Schilt, PMC-leider Omgevingsrecht en Vergunningen, telefoon 06 27 16 97 73. Vacaturenummer NL00426