Type functie

Fulltime

Geplaatst op

12 dagen geleden

Beschrijving

Adviseer jij onze interne en externe klanten op het gebied van Life cycle management van hun assets?

De beheer- en onderhoudsfase van een object is vele malen langer dan de bouwfase en de impact op een duurzame leefomgeving en de principes van circulaire economie is dan ook vele malen groter is in die fase.

Witteveen+Bos zoekt een enthousiaste en ondernemende Reliability and maintenance engineer die dit met ons gaat uitdragen. Samen met je collega’s adviseer jij onze interne en externe klanten op het gebied van Life cycle management van hun assets, zodat hun bestaande en nieuwe assets optimaal presteren en een positieve bijdrage leveren aan een duurzame leefomgeving. Onze klanten zijn divers, bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, TenneT, provincies, gemeenten, maar ook aannemers en industriële klanten. Voorbeelden van projecten waaraan wij werken, zijn: Aanleg van een haven in Duqm (Oman), Renovatie van de Afsluitdijk, of Aanpak Ring Groningen.

Je maakt onderdeel uit van onze groep Reliability and maintenance engineering, binnen de product-marktcombinatie (PMC) Assetmanagement. In overleg met jou wordt gekeken naar de best passende standplaats in Nederland. Op strategisch niveau adviseer jij hoe onze klanten hun beheer en onderhoud efficiënt kunnen organiseren en implementeren in hun organisatie. Op tactisch niveau adviseer jij onze klanten door het uitvoeren risicoanalyses, RAMS-studies en het opstellen van beheer- en onderhoudsplannen. Hierbij maak je gebruik van methodieken als reliability engineering (FMECA, FTA, RCM2, etc.) en Life Cycle Cost Analyse. Ook krijg je een actieve rol bij het verwerven van opdrachten. Dit houdt onder meer in het schrijven van artikelen over uitgevoerde projecten, het voeren van gesprekken met opdrachtgevers, meewerken aan offertes en bezoeken van lezingen en seminars.

Wat wij vragen

 • je hebt een technische wo-opleiding afgerond zoals civiele techniek, werktuigbouwkunde, lucht- en ruimtevaart of elektrotechniek;
 • werkervaring op het gebied van Assetmanagement/beheer en onderhoud is een pre;
 • je bent communicatief vaardig;
 • je hebt een zelfstandige en collegiale werkhouding;
 • je bent enthousiast en ondernemend.

Wat wij bieden

 • een dynamische werkomgeving in nationale en internationale projecten;
 • samenwerking met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
 • veel ruimte voor initiatief, verantwoordelijkheid en innovatie;
 • veelzijdige en uitdagende projecten;
 • een marktconform salaris en marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Ben jij wie wij zoeken?

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. J.A. (Justin) Sap, groepsleider Reliability & maintenance engineering of met de heer ir. A.C. (Auke) de Wit, PMC-leider Assetmanagement, telefoon 0570 69 7511. Vacaturenummer: 326-111.


Over het bedrijf

W
W
W
W

Witteveen+Bos

Witteveen+Bos levert advies- en ingenieursdiensten voor projecten in de sectoren water, infrastructuur, milieu en bouw. Typerend voor onze werkwijze is de multidisciplinaire projectaanpak. Onze opdrachtgevers zijn overheden, het bedrijfsleven, industrie en verschillende soorten samenwerkingsverbanden. Wij werken vanuit het hoofdkantoor in Deventer en vijf andere kantoren in Nederland en daarnaast zijn we actief in België, Indonesië, Kazachstan, Letland, Rusland, Singapore, Dubai, het Verenigd Koninkrijk, Ghana en Vietnam. We zijn deskundig, betrouwbaar en betrokken. Onze ruim 1.000 medewerkers zijn specialisten die hun kwaliteit kwijt kunnen in hun werk. Partnership is voor hen het sleutelwoord. Partnership met de opdrachtgevers en met Witteveen+Bos. Ook persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling staan centraal want ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en nieuwe verantwoordelijkheden. Witteveen+Bos is een bedrijf waar medewerkers zich thuis voelen, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat graag een stapje extra zet, niet alleen voor de opdrachtgevers maar ook voor onze medewerkers.

Bedrijfsgrootte

1000 t/m 1499 werknemers

Opgericht

1946