Type functie

Fulltime

Geplaatst op

3 dagen geleden

Beschrijving

Adviseer jij onze opdrachtgevers over de contractstrategie van complexe integrale projecten?

Het kiezen van de juiste contractvorm is essentieel voor het succes van een project. Als adviseur contracten en aanbesteden help jij onze opdrachtgevers in dit proces. Daarvoor gebruik je jouw overzicht van het project, inlevingsvermogen in de belangen van betrokken partijen en creativiteit voor het bieden van maatwerk. Wij zijn betrokken bij alle fases van een project: de contractvoorbereiding, de aanbestedingsprocedure en de realisatiefase. In projecten vertaal jij wensen van stakeholders en de input van technische specialisten tot een compleet en gestructureerd contract (E&C, D&C, bouwteam of DBFM). Daarbij houd je rekening met de kaders van bijvoorbeeld aanbestedingswetgeving en de Gids Proportionaliteit, maar ook met recente ontwikkelingen zoals de Marktvisie.

Wij werken aan alle vormen van infrastructuur en stedelijke mobiliteit, voor zowel private partijen als overheden. Je werkt volgens de principes van Systems Engineering, denkt na over risico’s, kansen en innovaties en formuleert eisen scherp en ondubbelzinnig. Tijdens de realisatiefase borg je dat het contract op een werkbare manier wordt nagekomen middels systeemgerichte contractbeheersing (SCB).

Je gaat aan de slag in de product-marktcombinatie (PMC) Geïntegreerde contracten. Vanuit deze PMC wordt gewerkt aan de realisatie van duurzaam en hoogwaardige stedelijke infrastructuur zoals het Zuidasdok, de Blankenburgverbinding en Spoorzone Delft. Ook dragen wij bij aan de verdere ontwikkeling van het Nederlandse wegennet en onze natte infrastructuur. Voorbeelden van deze projecten zijn de Afsluitdijk, de verlegging van de A9 en overnachtingshaven Lobith. Daarbij krijg je alle ruimte om je verder te ontwikkelen tot specialist, contract- of projectmanager. Je standplaats is Amsterdam, Deventer, Heerenveen of Breda.

Wat wij vragen

 • afgeronde wo-opleiding, bijvoorbeeld civiele techniek of construction management & engineering (CME) en aantoonbare affiniteit met bouwprocessen;
 • interesse in contract- en aanbestedingsvormen;
 • technische bagage op het gebied van civiele techniek en/of utiliteitsbouw;
 • ervaring met het toepassen van Systems Engineering in projecten is een pre;
 • nieuwsgierige en leergierige houding;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wat wij bieden

 • veelzijdige en uitdagende projecten in multidisciplinaire teams;
 • samenwerken met jonge en ervaren enthousiaste professionals;
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.100 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Ben jij wie wij zoeken?

Reageren?

Heb jij belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met de heer ir. G. (Gerard) Buunk, groepsleider Contracten en aanbesteden, telefoon 0570 69 75 97 of met mevrouw ir. L.S.W. (Leonie) Koops, PMC-leider Geïntegreerde contracten, telefoon 06 10 94 78 14.


Over het bedrijf

W
W
W
W

Witteveen+Bos

Witteveen+Bos levert advies- en ingenieursdiensten voor projecten in de sectoren water, infrastructuur, milieu en bouw. Typerend voor onze werkwijze is de multidisciplinaire projectaanpak. Onze opdrachtgevers zijn overheden, het bedrijfsleven, industrie en verschillende soorten samenwerkingsverbanden. Wij werken vanuit het hoofdkantoor in Deventer en vijf andere kantoren in Nederland en daarnaast zijn we actief in België, Indonesië, Kazachstan, Letland, Rusland, Singapore, Dubai, het Verenigd Koninkrijk, Ghana en Vietnam. We zijn deskundig, betrouwbaar en betrokken. Onze ruim 1.000 medewerkers zijn specialisten die hun kwaliteit kwijt kunnen in hun werk. Partnership is voor hen het sleutelwoord. Partnership met de opdrachtgevers en met Witteveen+Bos. Ook persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling staan centraal want ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en nieuwe verantwoordelijkheden. Witteveen+Bos is een bedrijf waar medewerkers zich thuis voelen, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat graag een stapje extra zet, niet alleen voor de opdrachtgevers maar ook voor onze medewerkers.

Bedrijfsgrootte

1000 t/m 1499 werknemers

Opgericht

1946