Type functie

Fulltime

Geplaatst op

30+ dagen geleden

Locatie

Den Haag, ZH

Beschrijving

Het doel van deze functie is het opstellen van de maand, week, dag en uur planning inzake de productieorders. Je komt te werken in een moderne fabriek met een alle benodigde faciliteiten, waaronder een gloednieuw MRP systeem. Naast het plannen ben je tevens verantwoordelijk voor het correct vastleggen en het analyseren van de productie variabelen. Hierbij is het belangrijk dat de SLA's (Service level Agreements) met de klanten gerealiseerd worden. Je rapporteert in deze functie aan de Manager Supply Chain & Procurement.

Je belangrijkste taken zijn:

 • Het verzamelen van de actuele productie variabelen zoals capaciteitsnormen machines, planregels, personeel planning en dagelijkse beschikbaarheid personeel, onderhoud planning machines en dagelijkse beschikbaarheid machines etc., zodat de realisatie van de productieplanning geborgd is.
 • Verzamelt, beoordeelt en interpreteert de gegevens van de verwachte omloopsnelheid van de voorraad en de specifieke klantorders voor de opvolgende maand, zodanig dat de basis maandplanning opgesteld wordt binnen de bekende beperkende variabelen.
 • Verzamelt, beoordeelt en interpreteert de gegevens voor de verwachte omloopsnelheid van de voorraad en de specifieke klantorders voor de opvolgende week, zodanig dat de basis week planning per dag voor de komende 7 dagen wordt opgesteld binnen de bekende beperkende variabelen.
 • Verzamelt, beoordeelt en interpreteert de concrete dagorders vanuit MRP en vanuit de specifieke klantorders in SAP en WMS, zodanig dat de dag productie planning voor de afzonderlijke productie orders binnen de bekende beperkende variabelen per dag wordt opgesteld.
 • Volgt de actuele order stroom om de dag productieplanning voor individuele orders zo nodig aan te passen, in het bijzonder voor de orders voor niet-voorraad houdende artikelen.
 • Verstrekt de dagelijkse productieplanning en concrete productieorders na akkoord en/of in overleg met de Manager P&L aan de (1e) Operators, geeft hierbij zo nodig aanvullende toelichting.
 • Beoordeelt de planning uitkomsten, zodanig dat de productie orders geoptimaliseerd worden voor wat betreft productiegrootte door orders logisch te groeperen naar product, type, artikel, merk (private label), etc.
 • Deelt op de meest efficiënte manier containers in met behulp van het TMS, op het juiste moment, met de juiste producten, zodanig dat de containers op de afgesproken momenten zo compleet mogelijk afgehaald kunnen worden.
 • Stemt voortdurend gegevens en informatie af met de betrokken binnen Operations (Manager P&L, Operators, Logistiek Engineer, etc.) en met afdeling CS, zodanig dat de relevante stakeholders bekend zijn met de maand, week, dag en uur planning en in overleg bijsturing maatregelen worden besproken en besloten.
 • Rapporteert, bespreekt en beslist over de maand, week rolling forecast, de dag en uur planning aan de Manager P&L en verstrekt na akkoord de productie orders aan de (1e) Operators, zodanig dat de SLA’s met de klanten kunnen worden gerealiseerd door de afdeling productie.
 • Neemt actief deel aan de verschillende overleg- en besluitvorming momenten zoals dag start, keek op de week en het S&OP, zodanig dat de planning en benodigde bijsturing bekend is bij de betrokkenen om de klant SLA te borgen.
 • Zorg dragen voor continu verbeteren van veiligheid, kwaliteit en productiviteit binnen de eigen werkprocessen door het toepassen van verbetertechnieken, het betrekken van medewerkers en het vastleggen hiervan in SOP’s.

Functie-eisen

Een geschikte kandidaat heeft MBO+ dan wel HBO werk- en denkniveau. Je hebt meerdere jaren ervaring opgedaan in een soortgelijke functie. Je hebt naast goede planningsvaardigheden, tevens een sterk analytisch vermogen. Als laatste beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Persoonlijkheidseigenschappen

Om een goede invulling aan deze functie te geven ben je analytisch en flexibel, je kunt goed overzicht houden en schakelen. Daarnaast ben je prettig in de communicatie, je bent scherp en zorgvuldig.

Bedrijfsinformatie

Onze opdrachtgever is een ambitieuze en internationale speler binnen een professionele niche markt.

Arbeidsvoorwaarden

Deze organisatie biedt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en een professionele en collegiale werkomgeving.